---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ελληνοκύπριοι μηνύουν τον ΑΝΤ1 για το τουρκικό σήριαλ «Εζέλ»

 
Σας ενημερώσαμε από αυτήν εδώ την εφημερίδα, για τις κινητοποιήσεις των Ελληνοκύπριων φοιτητών του Δράσις – ΚΕΣ κατά του τηλεοπτικού σταθμού ANT1. Ο τρόπος όμως με τον οποίο ο ANT1 τους αντιμετώπισε, με πλήρη αδιαφορία, φαίνεται ότι κινητοποίησε πολλούς ακόμη Έλληνες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο αλλά και σε ολόκληρη την υφήλιο.


Ο ΑΝΤ1 με την επιμονή του να συνεχίσει να προβάλει το τουρκικό σήριαλ EZEL το οποίο έχει γυριστεί στην κατεχόμενη Κύπρο, στις περιουσίες Ελλήνων που έχουν αρπάξει οι κατακτητές έχει προκαλέσει την οργή πολλών ανθρώπων. Και σιγά σιγά αυτοί αντιδρούν.
Πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι ομογενειακών οργανώσεων αλλά και απλοί άνθρωποι στέλνουν επιστολές στον τηλεοπτικό σταθμό αλλά και διαμαρτύρονται με κάθε τρόπο που μπορούν.
Η ελληνοκυπριακή ακτιβιστική οργάνωση της Αμερικής, CYPRUS ACTION NETWORK OF AMERICA καλεί όλους να συνεχίζουν την δράση στέλλοντας επιστολές, φαξ, emails στον Αντένα, και με απανωτά τηλεφωνήματα να βραχυκυκλωθούν οι γραμμές, απαιτώντας τον τερματισμό της προσβλητικής παραγωγής Εζέλ που παραβιάζει και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και εκθέτει και την Ελληνική Δημοκρατία ως εγγυήτρια της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Επιστολές πρέπει επίσης να σταλούν και στο Πρόεδρο του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου Ελλάδος, που έχει την ευθύνη για την παρακολούθηση των καναλιών.
H παρακάτω επιστολή, στάλθηκε από τον Ευριπίδη Μπίλλη, τ. Επίκουρο Καθηγητή ΕΜΠ, στο ΕΡΣ και στον ΑΝΤ1 και είναι ένα καλό υπόδειγμα για όποιον θέλει επίσης να στείλει:
“Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε , Παρακαλείστε να επέμβετε για τη βάναυση προσβολή που γίνεται για τους εκδιωχθέντες κατοίκους της κατεχόμενης Κύπρου με τη προβολή τουρκικού σίριαλ που γυρίστηκε στην κατεχόμενη πατρίδα τους.
Ως κατωτέρω αναφέρεται η προβολή του σίριαλ αυτού, <<υποβάλλει στον Ελληνισμό την τουρκική προπαγάδα των τετελεσμένων, διαγράφοντας οριστικά την κατεχόμενη Ελληνική για 5000 χρόνια Κύπρο που την εκχωρεί στην τουρκία”.
Σημαντική είναι και το ψήφισμα της Κυπριακής ομογενειακής οργάνωσης της Μελβούρνης, την πόλης με τον τρίτο μεγαλύτερο ελληνικό πληθυσμό στον κόσμο, η οποία επίσης διαμαρτύρεται εντόνως.
Και νομική διαδικασία κατά του ANT1
Οι επιτελείς του καναλιού του Αμαρουσίου, θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να … γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τους φοιτητές του Δράσις ΚΕΣ, φαίνεται ότι δεν υπολόγισαν καλά τις εθνικές ευαισθησίες των Κυπρίων.
Έτσι όπως πληροφορούμαστε, η “Κίνηση για την ελευθερία και δικαιοσύνη στην Κύπρο”, μέσω του Νομικού Οίκου «Λουκής Λουκαίδης & ΣΙΑ» ξεκίνησε νομική διαδικασία κατά του καναλιού.
Ο Λουκής Λουκαίδης, που προίσταται του οίκου έχει διατελέσει μάλιστα δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πρέπει να ξέρει τι λέει όταν κατηγορεί τον ΑΝΤ1 για:
1) Συνομωσία για πρόκληση βλάβης στους εκτοπισμένους Ελληνοκυπρίους και άλλα θύματα της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής του βορείου μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
2) Παράνομη, ζημιογόνα και αρνητική επέμβαση στο δικαίωμα της προσωπικότητας των εκτοπισμένων Ελληνοκυπρίων και άλλων θυμάτων της τουρκικής εισβολής και συγκεκριμένα στο συναισθηματικό τους κόσμο, κατά παράβαση του σχετικού ατομικού δικαιώματος που κατοχυρώνεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.
3) Για ηθελημένη παρενόχληση των εκτοπισμένων Ελληνοκυπρίων και άλλων θυμάτων της τουρκικής εισβολής.
Ο ίδιος ο κ. Λουκαϊδης, σε σχετική του επιστολή τονίζει ότι : “Όπως γνωρίζετε το κανάλι σας επί σειρά εβδομάδων προβάλλει την τηλεοπτική σειρά “ΕΖΕΛ” η οποία είναι προϊόν δικής σας παραγωγής και η οποία επιδεικνύει προκλητικά περιουσίες στο πιο πάνω κατεχόμενο μέρος της Κύπρου, οι οποίες ανήκουν σε Ελληνοκύπριους εκτοπισμένους και αποτελούν αντικείμενο συνεχιζόμενου σφετερισμού και παράνομης εκμετάλλευσης από τον τουρκικό στρατό και άλλους παράνομους Τούρκους κατοίκους στο εν λόγω τμήμα της Κύπρου.”
Ποια είναι η μέχρις στιγμής απάντηση του ΑΝΤ1; Πέραν από το “κάντε ότι νομίζετε” του κ. Χαράμη στους νέους του Δράσις, έγινε και η παρακάτω δήλωση: “«Γνωρίζουμε και θέλω να σας τονίσω ότι ο Ant1 στον υποτιτλισμό των επεισοδίων του Ezel έκανε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε από την πλευρά του να ελαχιστοποιήσει όσο μπορεί το θέμα».  Τώρα τι σχέση έχει ο υποτιτλισμός με την όλη υπόθεση, εμείς δεν μπορούμε να το καταλάβουμε…
Του Δημήτρη Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: