Σελίδες

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Οι απόστρατοι στη Βουλή! Τι πρότειναν για τις συντάξεις, τι είπαν βουλευτές.

     Να μην μειωθούν οι συντάξεις των στρατιωτικών κάτω των 55 ετών, αλλά να μπει πλαφόν από εδώ και στο εξής σε όσους αποστρατευτούν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, πρότεινε ο πρόεδρος της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού. Κληθείς να δώσει εξηγήσεις στις «απορίες» βουλευτών, ο Π. Μαυροδόπουλος ζήτησε να ληφθούν υπ' όψιν οι σκληρές συνθήκες κάτω από τις οποίες υπηρετούν και όσα καλούνται να αντιμετωπίσουν ως απόστρατοι. Εφερε ως παράδειγμα συνταγματάρχη, που αποχώρησε έπειτα από 30 χρόνια υπηρεσίας και αναγκάζεται να συντηρεί τρία σπίτια: Εκείνο στο οποίο μένει ο ίδιος λόγω μετάθεσης και των παιδιών του, 22 και 23 χρονών που σπουδάζουν. «Εφυγε σε ηλικία 51 ετών, είχε ακαθάριστα σύνταξη 1.900 ευρώ, με τις κρατήσεις 1.540 ευρώ και τώρα είναι ζήτημα εάν θα παίρνει 1.240 ευρώ. Αντε να ζήσει», είπε ο πρόεδρος των αποστράτων.

      Στην εισαγωγική του ομιλία ο Π. Μαυροδόπουλος επεσήμανε ότι πλήττονται ιδιαίτερα οι χειριστές στα μαχητικά αεροσκάφη, οι πιλότοι στην αεροπορία στρατού και στις ειδικές δυνάμεις. «Να λάβετε υπ' όψιν ότι έχουν πληρώσει τα χρήματα. Δεν βγάλαμε δελτία τύπου όταν μας κόψανε το δώρο. Αλλά τώρα με αυτό τον τρόπο τιμωρούνται όλοι. Και επηρεάζει και το ηθικό των εν ενεργεία συναδέλφων», είπε. «Συνάδελφοι των 45-48 ετών, με παιδιά, ενοίκιο και δάνειο θα έχουν συντάξεις των 1.000 ευρώ», προσέθεσε.
Αναλυτικά, οι ερωτήσεις των βουλευτών και οι απαντήσεις του προέδρου της ΕΑΑΣ:

      Ο Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ) αναγνώρισε ότι οι στρατιωτικοί εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες, αλλά έθεσε θέμα για όσους αποχωρούν από το στρατό προτού συμπληρώσουν 35 χρόνια υπηρεσίας. «Λέτε ότι ο νόμος του επέτρεπε να φύγει όντας σε μικρή ηλικία» και έφερε ένα δικό του παράδειγμα. Ενός νέου ανθρώπου, που εργαζόμενος στις Ενοπλες Δυνάμεις, απέκτησε τεχνογνωσία, γνωριμίες και κοινωνικό στάτους. Και αφού απεχώρησε «εργάζεται χωρίς να το δηλώνει», είπε αναφερόμενος σε μαύρη εργασία αποστράτων. Εθεσε θέμα παράλληλα ανταποδοτικότητας των εισφορών στις συντάξεις των αποστράτων, λέγοντας ότι εκείνος που αποχωρεί νωρίς επιβαρρύνει περισσότερο το ταμείο σε βάρος των συναδέλφων του. «Να μπει πλαφόν» στην ηλικία για τις συντάξεις αλλά από εδώ και στο εξής, απάντησε ο πρόεδρος των αποστράτων.

      Ο Νίκος Λέγκας (Ν.Δ.) κάλεσε τους συναδέλφους του να μην κάνουν γενικεύσεις. Πώς κατηγοριοποιούνται όσοι επηρεάζονται από τη ρύθμιση, ρώτησε. Ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ απάντησε με το παράδειγμα του συνταγματάρχη που αποχωρεί επειδή δεν μπορεί να συντηρήσει τρία σπίτια και τις σπουδές των παιδιών του.

      • «Να ενημερώσετε τα μέλη σας ότι προσωπικά δεν είχα αντίρρηση να κληθείτε εδώ», έσπευσε να προλογίσει ο Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ). «Απλώς αρχικά δεν είσασταν στον κατάλογο. Συμμερίζομαι και καταλαβαίνω τα προβλήματα περικοπών στις συντάξεις», προσέθεσε και αμέσως βγήκε στην επίθεση. «Ζητάτε να εξαιρεθείτε από τις περικοπές ή θεωρείτε λάθος τις περικοπές για τους συνταξιούχους. Και ακόμη: Στη γραπτή σας τοποθέτηση αναφέρετε ότι η δημιουργία ενός γραφείου διαλύει την πειθαρχεία στο στράτευμα. Ο ίδιος μαζί με άλλους μπήκατε στο υπουργείο Αμυνας σε διαδήλωση. Εάν το πρώτο καταλύει την πειθαρχεία, το δεύτερο την ενισχύει; Εάν έμπαιναν εκπρόσωποι συνδικάτων με κόκκινα πανό θα λέγατε τα ίδια;» «Στη διαδήλωση συμμετείχαν 11 φορείς», απάντησε ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ. Οπως είπε, είχαν ενημερώσει όλους να μην γίνει τίποτα που θα προσβάλλει την αξιοπρέπεια των αποστράτων. Ηταν, είπε, γύρω στα 1800 με 2000 άτομα, «κάποιοι ήθελαν να εισβάλουν μέσα για να δώσουν το ψήφισμα». Συμπλήρωσε ότι ο ίδιος ενημέρωσε για την έκρυθμη κατάσταση το υπασπιστήριο του αρχηγού ΓΕΣ, χωρίς να λάβει απάντηση επί 20 λεπτά της ώρας. «Ενας από αυτούς που μπήκε μέσα έχει παιδί με αιμοκάθαρση, είναι σε απόγνωση. Δεν έχει λεφτά να πληρώσει, ήταν και άλλοι πέντε-έξι θερμόαιμοι. Εκανα αγώνα να μην μπουν μέσα και το καταδικάζω.Δεν κάναμε καμία βιαιοπραγία, τίποτα το αναρχικό», κατέληξε. Και κάλεσε από του βήματος να μην τιμωρηθούν ο ταγματάρχης και οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Πενταγώνου. Αποκάλυψε δε, ότι ο αρχηγός ΓΕΣ κάποια στιγμή του είπε: «Τι είναι αυτά τα πράγματα. Εμείς δεν φέραμε ΜΑΤ γιατί είστε απόστρατοι...».

      Ο Χρ. Μαγκούφης (ΠΑΣΟΚ) αναφέρθηκε στον πατέρα του που πολέμησε, πήρε μετάλλιο ανδρείας και μια θέση εργασίας σε εργοστάσιο. «Από την πατρίδα δεν περίμενε τίποτα, ήταν διαχρονικά πατριώτης», είπε και κάλεσε τους απόστρατους να στηρίξουν τη χώρα τώρα στα δύσκολα. «Να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Υπάρχουν αεροπόροι 40 ετών συνταξιούχοι. Με 20 χρόνια εργασίας 40 χρόνια σύνταξης. Πώς θα το μεταφράσουμε σε μια λογική περί δικαίου αισθήματος στους άλλους εργαζόμενους; Είναι ζητήματα που πρέπει να δούμε. Καταθέσετε πιο συγκεκριμένες προτάσεις», είπε. «Και ο δικός πατέρας πολέμησε» απάντησε ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ. «Στα 20 χρόνια υπηρεσίας η σύνταξη είναι κάτω από τα 1.000 ευρώ. Δεν είναι όλοι στρατηγοί, παρά ένα 5-10%», συμπλήρωσε.

      Ο Θαν. Πλεύρης (ΛΑΟΣ) ζήτησε να μάθει ποιος είναι ο μισθός του πιλότου για να τον αντιπαραβάλλει, όπως είπε, με αυτόν των οδηγών στις αστικές συγκοινωνίες «που διόριζε τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ». «Μέχρι 62 ετών έχουμε φάκελο “Γ” και μπορεί να κληθούμε να υπηρετήσουμε σε μονάδες. Θα πολεμήσουμε και χωρίς λεφτά, είμαστε όλοι πατριώτες» ήταν η απάντηση.

      • «Υπάρχει ομίχλη», διαπίστωσε ο Χρ. Ζώης (ΝΔ). «Οι στρατιωτικοί μόλις εθίγισαν στα οικονομικά τους εισέβαλαν στο υπουργείο Αμυνας», ρώτησε. «Σε τι αφορά η αντίδρασή σας, είναι οριζόντια περικοπή ή επιπρόσθετη συγκεκριμένη ποινή» συμπλήρωσε. «Δεν ήταν εισβολή» ήταν η κατηγορηματική απάντηση σε έντονο ύφος.

      Ο Μ.Βορίδης (ΛΑΟΣ) σημείωσε ότι από την έκθεση του γενικού λογιστηρίου προκύπτει ότι η συνολική εξοικονόμιση είναι 170 εκατ. ευρώ και ρώτησε πόσα αντιστοιχούν στους στρατιωτικούς. «Για το θέμα θα θέσουμε ζήτημα ονομαστικής ψηφοφορίας» προανήγγηλε ο βουλευτής.

      • Ο Γ. Αμοιρίδης (ΠΑΣΟΚ) αναρωτήθηκε, με αφορμή όπως είπε την τοποθέτηση του Μ. Βορίδη, εάν κάποιοι πλειοδοτούν στην αίθουσα καλώντας κάθε φορέα να μην πληρώσει. Και σημείωσε ότι όταν προηγουμένως είχε κληθεί η ένωση αναπήρων για το ίδιο θέμα, μίλησαν πέντε βουλευτές «και εδώ 100». Τι γίνετε σε άλλες χώρες της Ε.Ε. για τους απόστρατους, λαμβάνουν οι συνταξιούχοι απόστρατοι και επίδομα παραμεθορίου επειδή μένουν εκεί, ρώτησε. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ δήλωσε ότι δεν είναι πρόχειρος να απαντήσει για το τι ισχύει σε άλλες χώρες, επικαλέστηκε όμως την υπηρεσία του στην Αμερική για να πει ότι εκεί υπογράφεται 20ετές συμβόλαιο με τους εφέδρους με πολύ καλούς μισθούς.Διέψευσε, τέλος, ότι οι συνταξιούχοι απόστρατοι λαμβάνουν επίδομα παραμεθορίου, πλην εκείνου που ισχύει και για άλλους συνταξιούχους πολίτες που κατοικούν σε τέτοιες περιοχές.

9 σχόλια:

  1. Μάλλον δεν τα ήξερε όλα τα θέματα...ο πρόεδρος.
    Γενικά εχθρικό το κλίμα.
    Κακώς έμπλεξε ή τον έμπλεξαν με τους Ιπταμένους-ελικοπτεράδες..που είναι ειδική κατηγορία.
    Απαράδεκτος αν τα είπε αυτά ο Ζώης..
    Σε ότι αφορά τις άλλες χώρες υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα από χώρα σε χώρα, αλλά ότι ισχύει ισχύει εδώ και χρόνια, δηλαδή έχουν ένα σταθερό και δεδομένο σύστημα-μοντέλο που δεν αλλάζει όταν δεν πάει καλά η οικονομία...
    Το κυρίαρχο θα έπρεπε να ήταν ότι απλά χρησιμοποιήσαμε το υπάρχον νομικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς, με βάση το οποίο έχουμε πληρώσει τις ανάλογες εισφορές.
    Επίσης θα έπρεπε απ τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ να γίνει μνεια των επιφυλάξεων του ελεγκτικού συνεδρίου, το οποίο για την περίπτωσή μας, αναφέρει ότι υπάρχει θέμα συνταγματικότητας (κινείται στα όρια συνταγματικότητας) και ότι αν προσβληθεί στα δικαστήρια θα καταπέσει.
    Αυτά ως σχολιασμός με την προυπόθεση ότι τα αναφερόμενα στο άρθρο του onalert.gr, είναι ακριβή.

    Tαξίαρχος ε.α
    Χάρ. Παπασπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύο επισημάνσεις.
    - Η εκπροσώπηση των αποστράτων δεν ήταν αυτή που έπρεπε και ο εκπρόσωπος εμφανίστηκε απροετοίμαστος, αφήνοντας να διαφανεί ότι, δεν αφορούν τον ίδιο, τα διαλαμβανόμενα στο νομοσχέδιο.
    - Το γεγονός ότι έγιναν τόσα ερωτήματα, πολλά από τα οποία αφορούσαν θεσμικά, διαδικαστικά και νομικά ζητήματα, δείχνει ότι το νομοσχέδιο έγινε στο πόδι χωρίς καμιά μελέτη.
    Απορία προκαλεί το γεγονός ότι και ορισμένοι Βουλευτές, που απολαμβάνουν υψηλές αποδοχές, αντιμετωπίζουν τόσο επιφανειακά τα θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεώργιος Οικονόμου (Ανθλγος ε.α.)13 Οκτωβρίου, 2011 09:46

    Εάν είναι αληθές το δημοσίευμα δεν ήταν απαντήσεις αυτές. Ούτε διαχωρίζεις τους τωρινούς ε.α., με τους μελοντικούς ε.α.(τουλάχιστον τους παλαιούς ασφαλισμένους).

    Επίσης, (α)δεν είναι όλοι που κάνουν μαύρη εργασία(λες και δεν ξέρει ή άκουσε ο κ. Ρήγας για το 1,5 εκ λαθρομετανάστες). Εγώ προσωπικά έφυγα λόγω επικείμενης μετάθεσης(για ΣΟΑ ούτε λόγος και γνωρίζετε την αιτία για αυτό) και κυρίως ότι δεν είχα την δυνατότητα να πληρώνω τα μαύρα της μπειμπι σίττερ. Άρα ή θα έφευγα εγώ ή θα σταματούσε την δουλειά της η γυναίκα μου. Έπρεπε να δοθεί απαραίτητη διευκρίνηση ότι (β)αυτοί που έφυγαν νωρίς από τα ειδικά σώματα, πλήρωσαν τις απαραίτητες εισφορές(διπλές μάλιστα) αλλά και το ότι δεν έχουμε (γ) καμία σχέση με εθελουσίες ή πρόωρες παραιτήσεις του υπόλοιπου δημόσιου τομέα. Και άλλα πολλά.

    Και μία πρόταση προς τις οργανώσεις. Υιοθετείστε την εθελοντική 4ωρη εργασία (π.χ 2 έως 5 έτη) σε οικεία στρατιωτική υπηρεσία(και όχι μόνο) για τους κάτω των 55 ε.α, προκειμένου να σταματήσουν τα διάφορα παπαγαλάκια να μιλάνε για εμάς.

    Αντεπιχειρήματα υπάρχουν πολλά. Όσοι πήγαμε στις ΗΠΑ γνωρίζουμε για τους απόστρατους συνταξιούχους που μας έκαναν μαθήματα.
    Μόνο με ριζοσπαστικές προτάσεις μπορούμε να απαντήσουμε τις επιθέσεις που δεχόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ' αρχήν δεν ξέρουμε αν όλα αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι δημοσίευση του onalert όπως γράφω στο τέλος του άρθρου "Το βρήκαμε εδώ..."
    Ο κ. Μαυροδόπουλος μίλησε για 5 λεπτά με ομιλία συμφωνημένη από όλες τις ενώσεις.
    Στο βήμα έμεινε 35 λεπτά και δέχθηκε 13 ερωτήσεις από 9 βουλευτές (Ρήγας, Λέγκας, Μαρκάκης, Παπαδημούλης, Μαγκούφης, Πλεύρης, Ζώης, Βορίδης και Αμοιρίδης).
    Κατά την άποψη του το κλίμα ήταν θετικό και ο εισηγητής του θέματος ο κ. Ρήγας ζήτησε αναλυτικές προτάσεις.
    Καλό είναι να περιμένουμε να δούμε τι πραγματικά ειπώθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακαλώ τα σχόλια να είναι επώνυμα. Το έχουμε δηλώσει κατά κόρον ότι ανώνυμα σχόλια στο ΕΑΑΣ Λάρισας δε θα μπαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ότι εδώ και καιρό, η κοινή γνώμη είναι εναντίον μας.

    Καθόλου καλές οι τοποθετήσεις του προέδρου μας, ο οποίος φαίνεται ότι βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση από όλους τους βουλευτές. Το κυριότερο λάθος ήταν ότι δεν τοποθετήθηκε αποκλειστικά σε θέματα των αποστράτων αλλά μίλησε και για θέματα των εν ενεργεία συναδέλφων, χωρίς να έχει κάποια εξουσιοδότηση. Συγκεκριμένα:

    Στο θέμα της μαύρης εργασίας, θα μπορούσε να αρπάξει την ευκαιρία και να απαντήσει ότι είναι απόρροια τόσο των συνεχών περικοπών των συντάξεων, όσο και του νόμου περί αναστολής καταβολής της σύνταξης σε περίπτωση εργασίας για ηλικίες κάτω των 53 ετών, ζητώντας με την ευκαιρία και την κατάργηση του παραπάνω νόμου.

    Για τη δήλωσή του να μπει πλαφόν στην ηλικία για τις συντάξεις από εδώ και πέρα, είναι πέραν της αρμοδιότητάς του, ενώ παράλληλα εκθέτει και τους εν ενεργεία και μελλοντικούς αποστράτους συναδέλφους.

    Το παράδειγμα του Συνταγματάρχη που αποχωρεί από την Υπηρεσία γιατί δεν του φθάνει ο μισθός ώστε να συντηρήσει 3 σπίτια, αφορά απαίτηση αύξησης του μισθού στα εν ενεργεία στελέχη και δεν έχει καμία σχέση με απόστρατο. Έμμεσα δηλαδή, δηλώνει ότι λόγω τον μεταθέσεων, συμφέρει οικονομικά να είναι κάποιος απόστρατος!

    Για το θέμα του αεροπόρου που με 20χρόνια εργασίας λαμβάνει 40 χρόνια σύνταξης, δεν τόνισε ότι αποστρατεύτηκε με κάποιο νόμο ο οποίος δεν γίνεται να καταργηθεί αναδρομικά.

    Γενικά δεν έθεσε καθόλου θέμα αντισυνταγματικότητας των ηλικιακών και αποστρατευτικών κριτηρίων στις περικοπές, ενώ εμένα τουλάχιστον μου άφησε την εντύπωση ότι βρέθηκε σε θέση άμυνας και παρακαλούσε, παρά απαιτούσε την εφαρμογή των νόμων.

    Τέλος, κρατώ κάποια επιφύλαξη ως την αξιοπιστία και την ακρίβεια των όσων αποδόθηκαν από την ιστοσελίδα που τα δημοσίευσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λαφτσόπουλος Σταύρος13 Οκτωβρίου, 2011 11:24

    Εφόσον τα γραφόμενα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και οι στιχομυθίες είναι πλήρεις….τότε δυστυχώς αποδεικνύεται πως ο κ. πρόεδρος έχει σύγχυση στόχων, προφανώς δεν ζει το πρόβλημα και δεν έχει κατασταλάξει στο τι ακριβώς επιδιώκει….Φαίνεται να είναι εκτός θέματος. Τόσα κείμενα διαμαρτυρίας ξεχειλισμένα με τρανταχτά επιχειρήματα έχουν κυκλοφορήσει….από φορείς και αποστράτους… αυτά βρήκε να ψελλίσει; Δεν επεδίωξε να πει τα αυτονόητα:
    1. Ότι αν επικρατήσει η αρχική άποψη για πρόσθετη περικοπή 40% στα ποσά άνω των 1000 ευρώ τότε η συνολική ετήσια επιβάρυνση θα ξεπεράσει και το 50%!!!
    2. Ότι η πείνα αντέχεται…. η αδικία που ξεπερνά τα όρια της εκδικητικής μανίας όμως… ΟΧΙ
    3. Ότι υπάρχει απαγορευτικό στην εργασία για τους αποστράτους κάτω των 53 ετών….
    4. Ότι οι αιτήσεις αποστρατείας ενίοτε εμπεριέχουν και την άρνηση του αιτούντα να αποδεχτεί καταστάσεις και γεγονότα που δε συνάδουν με τον όρκο που έδωσε για την Πατρίδα…Κάτι βέβαια αδιανόητο στο χώρο της πολιτικής!!!
    5. Ότι υπάρχουν πάρα πολλοί απόστρατοι με οικιοθελή αίτηση αποστρατείας, με περισσότερα χρόνια υπηρεσίας από αντιστοίχους που αποστρατεύθηκαν με «πρωτοβουλία» της υπηρεσίας….
    6. Ότι υπάρχουν σκέψεις για μαζική υποβολή αιτήσεων ανάκλησης στο στράτευμα, λόγω πλάνης, αλλά και ένεκα της προσβολής και ταπείνωσης που υφίστανται οι απόστρατοι με οικιοθελή αίτηση αποστρατείας, από την εξευτελιστική και ατιμωτική διαφοροποίηση που βιώνουν, σε σχέση με τους συναδέλφους που αποχώρησαν με «πρωτοβουλία» της υπηρεσίας
    Ότι….Ότι…..Ότι …..χιλιάδες ότι… που μας πνίγουν, αλλά φαίνεται να αγνοεί ο κ. πρόεδρος….
    "ΝΑΙ" στις Θυσίες απ' όλους..."ΟΧΙ" στην εκδίκηση των ολίγων...
    Αυτό θα έπρεπε να βροντοφωνάξει ο κ. πρόεδρος αν φιλοδοξεί να εκπροσωπεί όλους τους αποστράτους:
    Λυπάμαι….λυπάμαι….λυπάμαι….Νιώθω απέραντα απογοητευμένος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σπυρόπουλος Σπύρος Π.Α.13 Οκτωβρίου, 2011 12:32

    Λυπάμαι,αν τα ανωτέρω είναι ακριβώς έτσι, για την εκπροσώπησή μας από τον κ. πρόεδρο.
    Λυπάμαι γιατί έκανε και εισηγήσεις για εν ενεργεία συναδέλφους.
    Λυπάμαι γιατί δεν τους υπενθήμησε τον Ν.3865 άρθρο 20 παρ.4 που αναφέρει ότι:Τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και ΣΑ που θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μετά το 2015 δικαιούνται σύνταξη εφόσον έχουν 40 έτη υπηρεσίας (συμπεριλαμβανομένων και 5 πλασματικών)τουτέστην 35 υπηρετήσημα.Δηλαδή 35+18=53 Δηλαδή 53 χρονών συνταξιούχοι. Με τη λογική των πατέρων του έθνους σε μικρή ηλικία. Επειδή θα τους διώχνει η υπηρεσία δεν υπάρχει πρόβλημα? Τότε δεν τους πειράζει το 53 και σήμερα τους πειράζει το 55? Αν τους διώξει η υπηρεσία δεν επιβαρύνονται τα ταμεία?
    Επίσης αναφέρει ο ιδιος νόμος 3865 άρθρο 20 παρ. 1 ( για τους εν εν ενεργεία):Όσοι συμπλήρωσαν 25 ετία μεχρι 2010 δεν θίγονται απο την παραμονή τους περαιτέρω στην υπηρεσία και τυχόν μεταβολές δεν επηρεάζουν την συνταξιοδότησή τους, τον τρόπο υπολογισμού και τον χρόνο έναρξης καταβολής της σύνταξής τους. Στο κάτω κάτω ας καταργήσουν τον κώδικα στρατιωτικών συντάξεων που επιτρέπει τη συνταξιοδότηση με 25 έτη υπηρεσίας.
    ΕΛΕΟΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ Η ΟΧΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριοι συνάδελφοι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια λέει ο λαός και ο χώρος μας περισσότερο.
    Η κυρίαρχη θέση μας είναι μία και μόνο, δεν μπορεί η επίσημη πολιτεία να τιμωρεί πολίτες που συνταξιοδοτήθηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
    Αν η πολιτεία νομοθέτησε λάθος (για να μην πω κάτι άλλο) ας το διορθώσει για συναδέλφους που θα εισαχθούν στις ΕΔ απο δω και πέρα, καθαρά πράγματα.
    Οι κορώνες περι κινδύνου της πατρίδας θα ήταν πιο αξιόπιστες αν οι νονοθετούντες, που μέσω των δικαστών ειπράτουν τεράστια ποσά αναδρομικά και εν κρυπτώ, είχαν ξεκινήσει τις περικοπές απο τον εαυτό τους και λίγο πιο πάνω (παραδειγματική διοίκηση), γεγονός που δεν είδαμε.
    Προσωπικά πιστεύω ότι δεν ταιριάζει στο χώρο μας το κλαψούρισμα, παρά τα τεράστια προβλήματα που σίγουρα θα αντιμετωπίσει η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, εξάλλου γνωρίζουμε όλοι λίγο πολύ γιατί μας τιμωρούν.
    Προς θεού δεν παριστάνω το ήρωα, αλλά απαξιώ να τους παρακαλέσω, γνωρίζοντας τα αισθήματά τους για το χώρο μας (προκύπτει ανάγλυφα απο τις ερωτήσεις όλων στον πρόεδρο της ΕΑΣ).
    Έχουμε ηγεσία η οποία πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι εκπροσωπεί χιλιάδες στελέχη, ας θυσιάσει λίγη δόξα για τους υφισταμένους της, για να θυμούνται και κάποιον!


    Ε. Κατσαμπέκης
    Ταξίαρχος ε.α

    ΑπάντησηΔιαγραφή