---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Οι Απόστρατοι της ΕΑΑΣ Λάρισας στο Γράμμο


     Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Λάρισας, με τη συντροφιά φίλων τους, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης - μνημόσυνο που τελέσθηκε στο Γράμμο (Βούρμπιανη Κονίτσης) υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Στρατιωτών κατά την περίοδο των επιχειρήσεων 1946-49. Συγκλονιστικός όπως πάντα στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, ο οποίος εκτός από την αναφορά του στα γεγονότα της εποχής, εξέφρασε την οργή και την αγανάκτηση του προς την πολιτεία που απαξιώνει τους αξιωματικούς με τη μείωση των μισθών και συντάξεων τους ενώ την ίδια ώρα πριμοδοτεί «τενεκέδες».  
     Η παρέα των Λαρισαίων διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο των Ιωαννίνων και κατάφερε να συνδυάσει το καθήκον με ένα χαλαρό και όμορφο Σαββατοκύριακο επισκεπτόμενη εκτός από το Γράμμο, τη λίμνη των Ιωαννίνων και το «Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλος Βρέλλης». Ο Παύλος Βρέλλης (1923-2010), που σημειωτέον δεν τιμήθηκε ποτέ από την επίσημη Πολιτεία, ούτε προβλήθηκε από τα ΜΜΕ, γράφει για το έργο του: «Ευχαριστώ αυτούς που κράτησαν τη Θρησκεία μου, τη Γλώσσα μου και την Εθνικότητά μου, για να είμαι Χριστιανός και να λέγομαι Έλληνας. Η αγάπη και η λατρεία που είχα - από μικρό παιδί - στους ήρωες της Προεπανάστασης και της Επανάστασης του 1821, έγινε αγάπη και θαυμασμός και για τους μετέπειτα ήρωες. Αυτοί σφάχτηκαν, κρεμάστηκαν, γδάρθηκαν, ταπεινώθηκαν..., για να κερδίσουμε εμείς σήμερα τον τόπο τούτο ελεύθερο - χωρίς σκλαβιά. Αυτός ο μικρός λαός της γης, έδειξε την ανδρεία του σε όλες τις εποχές. Αντικατέστησε το δόρυ με το καριοφίλι ή το σύγχρονο όπλο και βροντοφώναξε προς όλους τους λαούς της γης: " Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει". Σαν φόρο τιμής, αγάπης και πίστης στους ανώνυμους και επώνυμους ήρωες μας, έφτιαξα τούτο το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας με κέρινα ομοιώματα, στο χωριό Μπιζάνι των Ιωαννίνων».

Η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ για εμάς
Η εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ για εμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: