---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Όχι στη μετακίνηση του Τμήματος Πληροφορικής από το ΤΕΙ Λάρισας στο ΤΕΙ Λαμίας.

     Το video φτιάχτηκε από σπουδαστές του τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΤΕΙ Λάρισας στα πλαίσια των κινητοποιήσεων για το σχέδιο "Αθηνά" του Υπ. Παιδείας. Με το σχέδιο "Αθηνά" το τμήμα μας αδικείται καθώς αποφασίζεται να μετακινηθεί στη Λαμία και να απορροφηθεί από το ΤΕΙ Θεσσαλίας (ΤΕΙ Λαμίας) με το αντίστοιχο τμήμα Πληροφορικής. 


     Ευχαριστούμε για την προβολή και την υποστήριξη. Το τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Λάρισας ιδρύθηκε το 1999 και κατόρθωσε μέσα στα 13 χρόνια λειτουργίας του να γίνει ένα ελκυστικό τμήμα για τους χιλιάδες φοιτητές που το προτίμησαν. Είναι επίσης ένα άρτια στελεχωμένο τμήμα με 16 μέλη ΔΕΠ, με υποδομές (κτίριο, εργαστήρια, εξοπλισμό), μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (από το 2004), συνεργασίες με πανεπιστήμια του εσωτερικού και εξωτερικού, καθώς και εξαιρετικό επίπεδο έρευνας των μελών του. Γενικά κατάφερε να έχει όλα όσα χαρακτηρίζουν ένα σύγχρονο ανώτατο ίδρυμα. Αν ένα τέτοιο τμήμα μπορεί να ξεριζωθεί με μία απόφαση χωρίς αιτιολόγηση τότε τι μήνυμα στέλνει αυτό στην εκπαιδευτική κοινότητα; Γιατί να προσπαθήσουμε να χτίσουμε κάτι στο μέλλον αν μπορεί να διαλυθεί σε μία στιγμή από μία πολιτική απόφαση, χωρίς η απόφαση αυτή να βασίζεται σε αντικειμενικά μετρήσιμα κριτήρια; Η ύπαρξη στρατηγικής, μετρήσιμων στοιχείων και απόλυτης διαφάνειας είναι απαραίτητα για κάθε αλλαγή αυτού του βεληνεκούς. Διαφορετικά, απλά δικαιούμαστε να συμπεράνουμε πως ευνοούνται οι πόλεις των ισχυρών παραγόντων του κυβερνώντος κόμματος και τίποτα άλλο πέραν αυτού!

1 σχόλιο:

Κωνσταντίνος είπε...

Οι μικροκομματικές πρακτικές συνεχίζονται σε κάθε σχεδιασμό, ακυρώνουν κάθε προοπτική και υποθάλπουν το μέλλον της νέας γενιάς.