---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση Συντονιστικού Θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ 
Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429

Ημερομηνία,  23 Ιουλίου 2013 

                          Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΥΠ. ΑΡΙΘ 30 / 2013

1. Οι Πρόεδροι των τριών Ενώσεων συναντήθηκαν, κατόπιν αιτήματός τους, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημ. Αβραμόπουλο την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Α/Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Σύμβουλος του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων σε οικονομικά θέματα Αρχιπλοίαρχος (Ο) Ι. Αντωνιάδης Π.Ν. ε.α.
2. Το κυρίως θέμα ήταν η μη περικοπή των μισθών και συντάξεων των Στελεχών των Ε.Δ. για τα έτη 2014-16. Ο κύριος Υπουργός διαβεβαίωσε κατά τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες περικοπές, άλλωστε πρόσφατα το εξήγγειλε επίσημα ο κύριος Πρωθυπουργός σε διάγγελμά του, και έχει συμφωνήσει επ’ αυτού και η Τρόικα.
3. Η όλη συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και πέραν των ανωτέρω εθίγησαν και τα ακόλουθα :
α. Μετοχικά Ταμεία
β. Στρατιωτικά Νοσοκομεία
γ. Θέρετρα των Ε.Δ. και παραθερισμός αποστράτων σε αυτά
δ. Νομικό καθεστώς των τριών Ενώσεων Αποστράτων
ε. Α.Ο.Ο.Α.
στ. Επίδομα παραμεθορίου για τα εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ.
ζ. Ηθική επιβράβευση των στρατιωτικών, που έλαβαν μέρος στην κρίση της Κύπρου το 1974.
4. Για  όλα τα ανωτέρω θέματα διεπιστώθη ταύτιση απόψεων, η βούληση του Υπουργού να επιλυθούν όσα είναι εισέτι σε εκκρεμότητα και η πρόθεσή του να μην αιφνιδιάσει, συνεργαζόμενος με το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων, σε περίπτωση που θα προκύψει κάποια αλλαγή σε αυτά.
5. Με την ευκαιρία της επίλυσης του βασικού θέματος της μη περαιτέρω περικοπής των μισθών και συντάξεων των στελεχών των Ε.Δ., το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων χαιρετίζει με ικανοποίηση τις εξαγγελίες του κυρίου Πρωθυπουργού, καθώς επίσης και τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την επίλυση του προβλήματος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημ. Αβραμόπουλος, οι Αρχηγοί των Πολιτικών κομμάτων που επισκευθήκαμε και αναλύσαμε το πρόβλημά μας, σε όποιο βαθμό συνέβαλαν στην επίλυσή του, ο Α/Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και η Ηγεσία των Ε.Δ. και βεβαίως ευχαριστεί τις τρείς Ενώσεις Ε.Α.Α.Σ., Ε.Α.Α.Ν., Ε.Α.Α.Α. με τα Διοικητικά τους Συμβούλια και όλα τα Μέλη τους, όπως και τους Φορείς των εν ενεργεία και αποστρατεία Ν.Π.Ι.Δ. που χάρις στον αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί ενωμένοι, καταφέραμε να αποτρέψουμε την συνέχιση της κατάφωρης αδικίας εις βάρος των ε.ε. και ε.α. Στελεχών των Ε.Δ. Η μη περαιτέρω μείωση των μισθών και των συντάξεων δεν αποτελεί χαριστική πράξη υπέρ των ε.ε. και ε.α. Στελεχών των Ε.Δ., αλλά αναγνώριση ότι οι περικοπές που έγιναν το 2013 υπερκάλυψαν τις μνημονιακές απαιτήσεις και ότι η φτωχοποίηση των στρατιωτικών δεν άφηνε περιθώριο για άλλες περικοπές.
6. Βεβαίως ο αγώνας συνεχίζεται για την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Αντιστράτηγος  Παντελής Μαυροδόπουλος ε.α.    Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ     
Αντιναύαρχος   Σ. Περβαινάς Π.Ν. ε.α.                  Πρόεδρος Ε.Α.Α.Ν και Συντονιστικού                                                                              
Αντιπτέραρχος (Ι) Κων. Ιατρίδης Π.Α. ε.α.             Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α

8 σχόλια:

mpallase είπε...

Και οι ενώσεις πίστεψαν τον Αβραμόπουλο.
Την Τρόικα την ρώτησε κανείς ;

Δημήτριος Λάγγας είπε...

Τι άλλο θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε Θεέ μου!!!
Δεν έχει ξαναγίνει, στα ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ χρονικά το συντονιστικό(!!!) όργανο τριών (3)ενώσεων να ευχαριστεί τις τρεις (3)ενώσεις, δηλαδή τον εαυτό του. Φαίνεται πως η παροιμιώδης έκφραση "Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει" έχει ειπωθεί, για τη συγκεκριμένη περίπτωση των οσφυοκαμπτών ηγετίσκων μας, που ως αμετανόητα ενεργούμενα, του μεσαίου χώρου της πολιτικής ζωής της χώρας μας (κοινώς γαλαζοφρουροί), δεν λένε να σταματήσουν τον κατήφορο της υποτέλειας, στο τρισάθλιο κομματικό κατεστημένο. Το μόνο που δεν ανακοίνωσαν είναι ότι θα προτείνουν στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, δια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος ν' ανακηρυχθούν Άγιοι νεομάρτυρες οι κ.κ Αντώνιος, Δημήτριος και κυρίως οι Χρήστος και Ευάγγελος.

Apostolos είπε...

Προσωπικά δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από τις προφορικές διαβεβαιώσεις. Ο νόμος 2147/2013 συνεχίζει να ισχύει http://eaaslarisas.blogspot.gr/2013/07/blog-post_9908.html

Συμφωνώ απολύτως με τις προτάσεις της ΠΟΣ http://eaaslarisas.blogspot.gr/2013/07/blog-post_22.html

kaiafas είπε...

Ο νομος οντως ισχυει , οπως ισχύουν και τα ποσα που ανφερει αγαπητε Απόστολε.Αν λοιπόν, τα ποσα αυτα εχουν ηδη και τεκμηριωμενα πλεον, παρακρατηθεί, μια σχετική τροποποίηση στον Π/Υ του 2014(οπως προτιθεται να πραξει το Υπουργειο μας), εκτιμώ πως θα ειναι αρκετη.
Γ.Αντωνιάδης
ΥΓ Για τα υπόλοιπα σχόλια-σεβαστες οι απόψεις όλων των συναδέλφων-μια μικρη παρατηρηση. Αλλη η προσωπικοτητα και η βαρυτητα του πολιτικού Αβραμοπουλου και άλλη των...προγενεστέρων του και ο νοών νοειτο...

Δημήτρης Θωμόπουλος είπε...

΄΄Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ΄΄.
Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τίποτε καλύτερο από αυτού του είδους τις ενώσεις.
Οι ενώσεις καταλήγουν στην ανακοίνωση τους με το ΄΄ Βεβαίως ο αγώνας συνεχίζεται ΄΄ . Το σωστό νομίζω θα ήταν ΄΄η υποκρισία και η κοροϊδία συνεχίζεται όσο εμείς τους χαϊδεύουμε και δεν αντιδράμε δυναμικά ΄΄.
Παρέλειψαν οι «ενώσεις μας» να ευχαριστήσουν την κυβέρνηση που μας αφήνουν και ζούμε βιολογικά ενώ θα μπορούσαν να μας στείλουν ακόμη και στην «Σπιναλόγκα»!! Χάσαμε το 60% των αποδοχών και οι ενώσεις τους ευχαριστούν?? Είναι φανερό γιατί μας συμπεριφέρονται έτσι. ΕΞΕΓΕΡΣΗ!!!!!!

Lakisoflou είπε...

ειναι αναξιοπιστα τα μελη της κυβερνησης και ιδιαιτερα επικινδυνα ...επιβαλλεται η παραδειγματικη τιμωρια τους κατεστρεψαν ενα ολοκληρο λαο και προσεβαλλαν βαναυσα δεκαδες χιλιαδες ςνστολους εν ενεργεια η αποστρατεια

Apostolos είπε...

ΣΧΟΛΙΟ Κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ:
Θα διαφωνήσω με το φίλο Γιάννη Αντωνιάδη με το σχόλιό του " μια σχετική τροποποίηση στον Π/Υ του 2014(οπως προτιθεται να πραξει το Υπουργειο μας), εκτιμώ πως θα ειναι αρκετη.", διότι:
1. Οι συνταξιούχοι δεν υπάγονται στον Π/Υ του ΥΠΕΘΑ που εννοεί. Το να μην μειωθεί ο Π/Υ του ΥΠΕΘΑ, που γίνεται προσπάθεια, διότι του έχει ζητηθεί η μείωση του, δεν εξασφαλίζει κάτι για τους αποστράτους. Ίσως είναι μια ένδειξη.
2. Η μόνη (κατά τη γνώμη μου) ασφαλής προσέγγιση είναι οι τροποποιήσεις που έχει προτείνει η ΠΟΣ και μνημονεύει παραπάνω ο Αποστόλης.
3. Αν δεν αρθεί ειδικά η απαίτηση κατάργησης των μισθολογικών προαγωγών αλλά και δεν τροποποιηθεί το 4ετές, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μας εξασφαλίζει αυτό που επετεύχθη μέχρι τώρα, δηλ. το να αποδεχθεί το Υπ. Οικ. έστω και εν μέρει, τα ποσά που ανέδειξε η ΠΟΣ, και τα οποία λήφθηκαν υπόψη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Για φαντασθείτε εκλογές ή αλλαγή προσώπων στο Υπ. Οικονομικών....
4. Θεωρώ ότι και τεχνοκρατικά δεν θα δεχθούν διατήρηση του Π/Υ, εφόσον ισχύουν οι σημερινές ρυθμίσεις. Υπάρχει Διεύθυνση Μεσοπρόθεσμου που παρακολουθεί με βάση το πρόγραμμα, τις απορρέουσες ενέργειες και την οικονομική αποτύπωση αυτών.

Εν κατακλείδι θεωρώ ότι η επίσκεψη στον ΥΕΘΑ εκ μέρους των Ενώσεων ήταν μια εθιμοτυπική επίσκεψη χωρίς αποτέλεσμα. Ζήτησαν βέβαια (αν αληθεύει η πληροφορία) ο ΥΕΘΑ να μην δεχθεί ΝΠΙΔ. Αφού όλο αυτό το διάστημα τα ΝΠΙΔ (άλλα πολύ και άλλα λίγο έκαναν τη "λάντζα"), αφού χρησιμοποίησαν τα αποτελέσματα των συναντήσεων της ΠΟΣ με Σταικούρα σε όλες τις συναντήσεις που είχαν (Πρωθυπουργό , Κόμματα κλπ), τώρα τους γυρίζουν την πλάτη. Εύγε τους!!!

Τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές μου απόψεις.

Βασίλης Νικολόπουλος

kaiafas είπε...

Επειδή όντως δεν διατυπωθηκε/καταγραφηκε ορθά η σκέψη μου, "τροποποιηση των Π/Υ των συναρμοδίων Υπουργείων". Αλλά έτσι κι αλλιώς ο Π/Υ του καθε Υπουργείου λαμβανει την τελική εγκριση και οδεύει προς ψήφιση στη ΒτΕ, απο το ΥΟ&Ο και εαν ΑΥΤΌ δεν συμφωνει, επιστρέφεται για επανεξεταση, Το ιδιο φυσικά ισχυει και για το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας...
Γ.Αντωνιάδης
Υ.Γ. Το εαν φυσικά ηταν μια εθιμοτυπική επισκεψη, ας αφήσουμε να το..."επαληθεύσει¨ο χρόνος.Γιατι κάτω απο αυτη την λογική ΟΛΕΣ οι επισκέψεις, όλων των φορέων που μας εκπροσωπουν και έως τωρα δεν απέδωσαν τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα θεωρουντο "εθιμοτυπικές !!!!!