---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ένα ξεχωριστό προσκυνηματικό ταξίδι για την ΕΑΑΣ Λάρισας

     Το Παράρτημα Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξκων Στρατού πραγματοποίησε την Κυριακή προσκυνηματική εκδρομή στο Λιτόχωρο Πιερίας όπου τελέσθηκε το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των υπέρ πατρίδος πεσόντων ανδρών της Ελληνικής Χωροφυλακής και του Στρατού, κατά την ομώνυμη μάχη του Λιτοχώρου την παραμονή των Εθνικών Εκλογών της 31ης Μαρτίου 1946. Η θεία λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο. Ομιλίες εκφώνησαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Πιερίας, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΑΣΑ και ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΣ (και εκλεγμένος πλέον Πρόεδρος) Υπτγος ε.α. κ. Δανιάς Ευάγγελος.
      Στη συνέχεια τα μέλη της ΕΑΑΣ Λάρισας γευμάτισαν στη Στρατιωτική Λέσχη μαζί με αποστράτους συναδέλφους
από Μαγνησία, Πιερία και Πρέβεζα. Εκεί τους επισκέφθηκαν ο Επιτελάρχης και ο Υποδιοικητής της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Διοικητού. Η ημέρα έκλεισε με δύο διαδοχικές επισκέψεις στις μονές του Οσίου Διονυσίου και του Οσίου Εφραίμ. Ήταν μια διαφορετική ημέρα, έξω από την καθημερινότητα, κοντά στην εκκλησία, με φίλους, ένα υπέροχο ξεκούραστο προσκυνηματικό μονοήμερο ταξίδι.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: