---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Χορήγηση μεθαδόνης από το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας


     Τη χορήγηση μεθαδόνης και από στρατιωτικά νοσοκομεία ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης. Μεθαδόνη θα χορηγείται από το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας, το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης, το νοσοκομείο στο στρατόπεδο "Βαρύτη" στου Γουδή και το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
     Ήδη, είχε ανακοινωθεί η λειτουργία αντίστοιχων μονάδων φαρμακευτικής υποστήριξης εξαρτημένων σε 15 δημόσια νοσοκομεία της Αττικής από 16 Σεπτεμβρίου και σε πέντε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης από 1ης Σεπτεμβρίου.
     "Η συμμετοχή των στρατιωτικών νοσοκομείων είναι βαθιά κοινωνική", δήλωσε ο Π. Μπεγλίτης, ενώ αναφέρθηκε και στη μείωση της στρατιωτικής θητείας κατά 3 μήνες σε χρήστες που δεχθούν να ενταχθούν σε μονάδα απεξάρτησης. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση πως με την επέκταση του προγράμματος του ΟΚΑΝΑ η λίστα μπορεί και να εκμηδενιστεί μέχρι το φθινόπωρο.
     Ο υπουργός Υγείας, αφού κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας πως άφησε τη λίστα να διπλασιαστεί, ξεπερνώντας αυτή τη στιγμή τις 7.000 αιτήσεις, υποστήριξε ότι μετά την ανακοίνωση του προγράμματος παρατηρείται "συρροή ανθρώπων που κάνουν αίτηση αποθεραπείας, καθώς βλέπουν ότι κάτι πάει να γίνει".
     Σύμφωνα, δε, με στοιχεία που παρουσίασε η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη, τον Αύγουστο στη Θεσσαλονίκη η λίστα αυξήθηκε κατά 152 άτομα, φτάνοντας τα 1.000.
     Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι ο ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά θα κλείσει την 1η Οκτωβρίου και ανακοίνωσε ότι στις προθέσεις του υπουργείου είναι να κλείσει και η μονάδα του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα.

Σχόλιο: Και τα παιδάκια που πηγαίνουν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: