---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Οι σχεδιασμένες επιθέσεις για την αλλαγή του Νομικού Καθεστώτος συνεχίζονται μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ 2/8/2011 ΤΩΝ ΝΕΩΝ - Υπό Λουκά Δημάκα   

Τι  έδειξε ο οικονομικός έλεγχος που έγινε στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού.

‘’Εξαφάνισαν’’ οικόπεδο στου Παπάγου

     Παρατυπίες σε κονδύλια για  παραθερισμό μελών της τα  τελευταία χρόνια, λογιστική απόκρυψη εσόδων – εξόδων αλλά και ολόκληρου οικοπέδου στου Παπάγο, κακοδιαχείριση καθώς και άλλα άξια περαιτέρω διερεύνησης ευρήματα εντοπίσθηκαν κατά τον οικονομικό έλεγχο που έγινε στην  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού (ΕΑΑΣ.

    Ο οικονομικός έλεγχος διεξήχθη με εντολή του υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Πάνου Μπεγλίτη έπειτα από καταγγελίες και τα ευρήματά του έχουν προβληματίσει τους αρμοδίους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι διοικήσεις και όργανα  της Ένωσης :

1.     Διέθεταν τα τελευταία χρόνια περίπου 250.000 ευρώ για παραθερισμό μελών της σε ξενοδοχεία με ελεγκτέες για αδιαφάνεια διαδικασίες  και με εσφαλμένα και με πλήρη παραστατικά του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

2.     Αγνοούν τις εντολές του υπουργείου προκειμένου να αλλάξουν τον Κανονισμό Οργάνωσης και Λειτουργίας της ΕΑΑΣ και να καταθέτουν χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς των παραρτημάτων της Ενώσεως  στην επαρχία αντί σε λογαριασμούς φυσικών προσώπων μελών της.

 
3.     Δεν έχουν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος στην αρμοδία ΔΟΥ κατά παράβαση των σχετικών  νομοθετικών προβλέψεων.

4.     Οι οικονομικές καταστάσεις που έχουν συντάξει κατά περιόδους δεν δίνουν την πραγματική εικόνα της ΕΑΑΣ, αφού εμφανίζουν λογιστικές παραλείψεις στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού, ενώ φέρεται να υπάρχουν και μη καταγραφές εσόδων και εξόδων. Για παράδειγμα, αναφέρεται, δεν έχουν καταγράψει στον ισολογισμό τους απαίτηση από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ποσού πλέον των 2.000.000 ευρώ, καθώς και πάγιο περιουσιακό στοιχείο (οικόπεδο) στην περιοχή Παπάγου, άνω των 1.500 τμ το οποίο κατέχει η ΄Ενωση εξ αδιαιρέτου με τις αντίστοιχες Ενώσεις Ναυτικού και Αεροπορίας με μεγάλη αντικειμενική αξία.

 
5.     Δεν εξέδιδαν πάντα τα προβλεπόμενα εντάλματα πληρωμής και γραμμάτια είσπραξης.

6.     Έχουν εγκρίνει την κατοχή από την Ένωση μετοχών της Γενικής Τραπέζης οι οποίες έως το 2008 φέρεται να εμφανίζουν σωρευμένη λογιστική ζημιά περίπου 1.600.000 ευρώ.

7.     Έχουν συνάψει συμβάσεις για μισθώσεις κυλικείων σε γραφεία – παραρτήματα με χαμηλά μισθώματα (από 30 ευρώ μηνιαίως).
 
ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ – ΕΝΩΣΕΩΝ
 
    ‘’Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για όλα αυτά που συνέβαιναν επί χρόνια’’ ανέφερε αξιωματικός, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αξιολόγηση από το υπουργείο. Να σημειωθεί ότι μέχρι πριν από λίγους μήνες τα κύρια έσοδα των Ενώσεων Αποστράτων και των τριών Κλάδων, προέρχονται από εισφορές των εν ενεργεία αξιωματικών που ήταν περίπου 12 – 15 ευρώ ετησίως.
     Το καθεστώς αυτό καταργήθηκε με νόμο τον Μάρτιο 2011 προκαλώντας τη δυσφορία των Ενώσεων αλλά ευμενή σχόλια άλλων σωματείων και μεμονωμένων αξιωματικών. Ωστόσο το μείζον θέμα που καθορίζει τις σχέσεις υπουργείου – Ενώσεων είναι η πρόθεση του πρώτου να μετατραπούν οι Ενώσεις από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ) εποπτευόμενα από τον υπουργό Αμύνης σε ανεξάρτητα νομικά πρόσωπα  ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) καθώς πλέον υπάρχουν πολλές μορφές συλλογικής έκφρασης.

Μου το έστειλε αυτούσιο όπως δημοσιεύθηκε στα ΝΕΑ, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Αντγος ε.α. κ. Μαυροδόπουλος Παντελής με την παρακάτω σημείωση: Αγαπητοί Συνάδελφοι - Μέλη, Με το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ της 02 Αυγ 2011, οι σχεδιασμένες επιθέσεις για την αλλαγή του Νομικού Καθεστώτος συνεχίζονται μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος.......... Στο δημοσίευμα θα απαντήσει η Ένωση σε πρώτη φάση αύριο αφού περάσει Δ.Σ το κείμενο του Δελτίου Τύπου, αλλά πληρέστερα με νέο Δελτίο Τύπου, όταν θα λάβει την έκθεση οικονομικού ελέγχου από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, από το οποίο εζητήθει αρμοδίως σήμερα, Με τιμή  και σεβασμό, Αντγος ε.α. Μαυροδόπουλος Παντελής

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ: Διαβάζοντας το σχολιασμό της εφημερίδας του γνωστού συγκροτήματος περί κυρίων εσόδων των ΕΑΑ και περί πρόθεσης μετατροπής σε ΝΠΙΔ, συνδυαζόμενα με την πρόσφατη παραίτηση του Διευθυντή του Γραφείου του, εύκολα συμπεραίνω ότι ο Υπουργός έβαλε πλώρη για μετωπική σύγκρουση. Οι πληροφορίες δε από έναν ...αξιωματικό και τα ...ευμενή σχόλια άλλων σωματείων και μεμονωμένων αξιωματικών δείχνει την ενεργοποίση του "διαίρει και βασίλευε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: