---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Σημαντική για το ΜΤΣ η σημερινή συνάντηση Δαβάκη - Σταϊκούρα

     Μια είδηση σήμερα πέρασε απαρατήρητη πλην όμως ήταν πολύ σημαντική για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, αρκεί οι ενέργειες να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Διαβάσαμε λοιπόν στο δελτίο τύπου ότι ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Θανάσης Δαβάκης είχε στο γραφείο του συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα  για θέματα αρμοδιότητάς του και ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η εκτέλεση του Π/Υ του ΥΠΕΘΑ για το έτος 2014, ο απολογισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών φορέων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που χρηματοδοτήθηκαν από ειδική χρηματοδότηση του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ εξετάστηκαν και θέματα που αφορούν στα Μετοχικά Ταμεία. 
     Ειδικότερα, εξετάστηκε η προώθηση στη Βουλή τροπολογίας για τον επανακαθορισμό του αποθεματικού του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στα 20 εκ. ετησίως, καθώς και η υπογραφή της ΚΥΑ για τον καθορισμό της τιμής μεριδίου και τη χορήγηση του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) για το έτος 2014, προκειμένου να ξεκινήσει η καταβολή του στα δικαιούχα τέκνα για το εν λόγω έτος. Τέλος, τέθηκε στον κ. Σταϊκούρα το ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής της οφειλής του ΜΤΣ προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: