---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ψήφισμα Συντονιστικής Επιτροπής Αποστράτων ΕΔ & ΣΑ Θεσσαλίας


Διακριτική Μεταχείριση Αποστράτων


ΑΠΟΦΑΣΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι απόστρατοι της περιφέρειας Θεσσαλίας, ύστερα από τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης και την ανακοίνωση των νέων μέτρων που στοχεύουν στην περαιτέρω μείωση των συντάξεων ειδικότερα για συνταξιούχους κάτω των 55 ετών που αφορούν ως επί το πλείστον συνταξιούχους των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και στο πλαίσιο της προσπάθειας για συντονισμό όλων των φορέων που εκπροσωπούν αποστράτους αποφασίζουμε ομόφωνα και καλούμε:

1.     Όλες τις Ενώσεις Αποστράτων (ΝΠΔΔ και λοιπούς), των οποίων είμαστε μέλη με δικαίωμα ψήφου, παραμερίζοντας διαφορές, εγωισμούς και προσωπικές επιλογές να συνεργαστούν και να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για τη δίκαιη και ίση μεταχείριση των αποστράτων από μέρους της πολιτείας, σε σχέση με όλους τους λοιπούς συνταξιούχους.

2.     Την κυβέρνηση να αποσύρει όλα τα ήδη ληφθέντα αντισυνταγματικά μέτρα που βασίζονται σε αυθαίρετα ηλικιακά κριτήρια (εισφορά αλληλεγγύης, επιδόματα εορτών) καθώς και το σχεδιαζόμενο (κράτηση 40% για το ποσό άνω των 1.000 ευρώ της σύνταξης), που έχει ως στόχο την οικονομική εξαθλίωση και οικογενειακή εξόντωση των αποστράτων, απαγορεύοντάς τους ταυτόχρονα το δικαίωμα σε οποιαδήποτε συμπληρωματική εργασία.

3.     Την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να αντισταθούν στην επιχειρούμενη οικονομική μας απαξίωση χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσουν την τιμή και την αξιοπρέπεια ανθρώπων που μέχρι χθες φύλαγαν Θερμοπύλες.

4.     Όλους τους συναδέλφους μας να πάρουν μέρος μαζικά στις μελλοντικές μας κινητοποιήσεις με αρχή τη συγκέντρωση στην παλαιά πλατεία Νομαρχίας Λάρισας και στη συνέχεια την επίδοση ψηφίσματος στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 11:30.

Για τη προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή
                                                  Απόστολος Παπαπαρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: