---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Οι πρόεδροι ΕΑΑΣ και ΕΑΑΑ Λάρισας με ΥΦΕΘΑ κο Καράμπελα



Συναντήθηκαν χθες το απόγευμα, 5 Οκτ 2012, στην 1η ΣΤΡΑΤΙΑ οι πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων Στρατού Ξηράς και Πολεμικής Αεροπορίας νομού Λάρισας, Σχης ε.α. κ. Παπαπαρίσης Απόστολος και Αντιπτέραρχος ε.α. κ. Βάγιας Χρήστος, αντίστοιχα, με τον ΥΦΕΘΑ κ. Καράμπελα Παναγιώτη, μετά από πρωτοβουλία του κ. Υφυπουργού, με μοναδικό θέμα ενημέρωσης – συζήτησης τα Μετοχικά Ταμεία και ιδιαίτερα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, το οποίο έχει και τα γνωστά σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Γκίνης Κων/νος, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος κ. Σοφιανίδης Γεώργιος και ο Αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος κ. Τουρνάς Ευάγγελος.
Κυριότερα σημεία που λέχθηκαν από τον κ. Υπουργό και τους προέδρους, έχουν όπως παρακάτω: (1) Τα λάθη του παρελθόντος του ΜΤΣ που το οδήγησαν στην παρούσα οικονομική δυσπραγία. (2) Η ανάγκη για βιωσιμότητα του ΜΤΣ και για τις επερχόμενες γενεές. (3) Η μεγάλη μείωση των εσόδων και οι προτάσεις για την αύξηση των εσόδων κυρίως από τη μεριά της Αστυνομίας. (4) Η εξυγίανση του ΜΤΣ και στη συνέχεια ενοποίηση των τριών ταμείων των ΕΔ. (5) Η σταδιακή καταβολή των υποχρεώσεων για το ΒΟΕΑ και η αποπληρωμή του χρέους του ΜΤΣ προς το ΕΚΟΕΜΣ. (6) Η δημιουργία ξεχωριστού λογαριασμού για το ΒΟΕΑ. (7) Η ανάγκη για διαφάνεια. Η αρχή έγινε με την αποστολή στον εισαγγελέα του πορίσματος της οικονομικής επιθεώρησης του ΜΤΣ για τα έτη 1988 έως το 2011. (8) Η Συγκρότηση Διακλαδικής Επιτροπής για υποβολή προτάσεων μέσα στον Οκτώβριο, η οποία θα λάβει υπόψη τις προτάσεις των ενώσεων αποστράτων. (9) Η πληρωμή του μειωμένου μερίσματος σύμφωνα με την εισήγηση του ΔΣ του ΜΤΣ, θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Αποχωρώντας ο πρόεδρος των αποστράτων του Στρατού Ξηράς, μετέφερε στον κ. Υπουργό την απαίτηση των συναδέλφων του, να λεχθεί η ωμή πραγματικότητα για την κατάσταση του ΜΤΣ, γιατί κουράστηκαν να σώζονται κάθε τρίμηνο, θυμίζοντας τη μείωση του 25% του μερίσματος για το 2011, τη μείωση του ΕΚΟΕΜΣ κατά 10% για το 2011, τη ρύθμιση του δανείου, του δεδουλευμένου μερίσματος και του δεδουλευμένου ΕΚΟΕΜΣ.

1 σχόλιο:

Apostolos είπε...

Είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της Πολιτείας. Ο κος Υφυπουργός ήταν γνώστης του συνόλου των προβλημάτων του ΜΤΣ και έδειξε να έχει τη θέληση να δώσει άμεσα λύσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι η Διακλαδική Επιτροπή πρέπει να παραδώσει σχετική εισήγηση εντός Οκτωβρίου. Ίδομεν...
Αποστόλης Παπαπαρίσης