---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Παράδοση – Παραλαβή Διοικήσεως της ΣΜΥ


     Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στο στρατόπεδο «ΚΑΒΡΑΚΟΥ» η τελετή παράδοσης – παραλαβής Διοικήσεως της Σχολής, από τον Ταξίαρχο κ. Δημήτριο Μπίκο παραδίδοντα Διοικητή, στον παραλαμβάνοντα τη διοίκηση Συνταγματάρχη κ. Ευάγγελο Τραγαζίκη. Παρέστησαν ο Διευθυντής Δ΄ Κλάδου του ΓΕΣ Υποστράτηγος κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, καθώς και οι Θρησκευτικές και Πολιτικές Αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΟΣ ΔΚΤΟΥ ΣΜΥ 29 ΜΑΡ 2013
     Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Σπουδαστές, πολιτικό προσωπικό και σεβαστοί καθηγητές. Με διαταγή της Ιεραρχίας μετατίθεμαι στην 71 Α/Μ Ταξιαρχία και παραδίδω τη Δκση της Σχολής.
     Στα 2 σχεδόν χρόνια της διοίκησής μου, έθεσα ως όραμα τη δημιουργία ενός σύγχρονου Υπαξκού, ιδανικού Στρτη και ικανού μικρού ηγήτορα, που να μπορεί να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στις προκλήσεις του απαιτητικού και πολυεπίπεδου επιχειρησιακού περιβάλλοντος, όπου ο Στρατός μας καλείται να λειτουργήσει.
     Για να το πετύχουμε, ένας ήταν ο δρόμος. Απόλυτη πειθαρχία και συστηματική εκπαίδευση. Με γνώμονα λοιπόν την ανθρωποκεντρική διοίκηση και την αποτελεσματική επικοινωνία, με πίστη στις διαχρονικές στρατιωτικές αξίες και με αγάπη προς την πατρίδα, επιτύχαμε να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο που παραλάβαμε από τους σεβαστούς πρώην Διοικητές της Σχολής και να ανεβάσουμε λίγο ακόμη τον πήχη προς την επιζητούμενη αριστεία, όπως άλλωστε είχαμε καθήκον να πράξουμε.
     Παράλληλα, στόχο αποτέλεσε και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στρατωνισμού των Σπουδαστών, όπου με τη βοήθεια της Ιεραρχίας αλλά και των τοπικών φορέων, επιτύχαμε ένα αξιόλογο αποτέλεσμα.
     Σήμερα κάνοντας τον απολογισμό μου, έχω ειλικρινά κάθε λόγο να αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένος για ότι, με τη βοήθεια του Θεού επιτύχαμε, γι’ αυτό θα ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω τη Στρατιωτική Ιεραρχία για την εμπιστοσύνη και την αμέριστη συμπαράσταση, ιδίως τη δύσκολη αυτή περίοδο, αλλά και την Εκκλησία στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, που με την ευλογία της και τη φώτιση του Θεού, αντιμετώπισα τις προκλήσεις της αποστολής μου.
     Επιπλέον θα ήθελα να ευχαριστήσω τις τοπικές αρχές, ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη κο Χρήστο Μιχαλάκη, το Δήμαρχο κο Χρήστο Λάππα, αλλά και τους γειτονικούς Δήμους και ιδίως το Δήμαρχο Πύλης κο Κωνσταντίνο Κουφογάζο, οι οποίοι με στήριξαν προσωπικά στο έργο μου. Δεν ξεχνώ και τους λοιπούς ακαδημαϊκούς, οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του ΤΕΦΑΑ κο Κουτεντάκη Ιωάννη και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κο Γιαγάκο Bασίλειο, καθώς και την υπέροχη τοπική κοινωνία για την αγάπη και τη συμπαράσταση τους. Σας παρακαλώ όλους να συνεχίσετε να στηρίζετε με τη ίδια θέρμη και τον επόμενο Διοικητή, καθώς είναι κοινή μας η πεποίθηση ότι η ΣΜΥ δεν είναι τίποτε άλλο, παρά αναπόσπαστο κομμάτι της Τρικαλινής κοινωνίας.    
     Περισσότερο απ’ όλους, θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόψυχα το προσωπικό της Σχολής, τους συνεργάτες μου, που επί δύο χρόνια αγόγγυστα ανέχθηκαν τις ιδιοτροπίες μου, την εμμονή μου στη λεπτομέρεια και την αμετακίνητη πίστη μου στους στόχους, ενστερνίστηκαν το όραμά μου για την αναβάθμιση της Σχολής και μου χάρισαν απλόχερα, όλη τους την ενεργητικότητα.
     Απευθυνόμενος στους Σπουδαστές, σας βεβαιώνω ότι η στρατιωτική οικογένεια είναι από τις πιο υγιείς στην κοινωνία μας και έτσι έχουμε καθήκον να τη διατηρήσουμε. Στηριχθείτε στα ανυπέρβλητα συγκριτικά πλεονεκτήματα μας, την αξιοπρέπεια, την αξιοκρατία, την παραγωγικότητα και την πίστη στις διαχρονικές αξίες. Πριν δυσανασχετήσετε για το τι σας προσφέρει η πατρίδα, αναρωτηθείτε πρώτα τι έχετε κάνει εσείς για κείνη, αλλά και για τον εαυτό σας. Εκεί πρέπει να επικεντρωθεί η νοοτροπία όλων μας. Αγαπήστε τον υφιστάμενο και θα διαπιστώσετε ότι θα σας το ανταποδώσει διπλά. Να επιζητείτε πάντα την αριστεία, την καινοτομία και τη στρατηγική ορθολογιστική σκέψη και να είστε σίγουροι ότι μόνο με το μόχθο και την επιμονή φτάνουμε στο στόχο. Μην αμφιβάλλετε ότι ακόμη κι αν η πρόθεση είναι αγαθή, αυτό που τελικά μετρά είναι μόνο το αποτέλεσμα. Να θυμάστε ιδιαίτερα, ότι σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η Πατρίδα, ο Ελληνικός Λαός παίρνει κουράγιο κι ελπίδα από τη στάση και συμπεριφορά σας, κι εγώ σας υπόσχομαι, πως όσο ο Θεός θα μου δίνει δύναμη να είμαι Στρατιώτης, η πόρτα μου θα είναι ανοιχτή για όλους σας.
     Για τον επόμενο Διοικητή σας Σχη, και σύντομα Ταξίαρχο, Ευάγγελο Τραγαζίκη, μέχρι τώρα Υδκτή της Σχολής, πιστό μου φίλο και πολύτιμο σύμβουλο, θα ήθελα να δηλώσω την ευαρέσκεια και την απόλυτη ικανοποίηση μου, για την πανάξια επιλογή του στην τιμητική αυτή θέση. Του εύχομαι ολόψυχα ο Θεός να του δίνει υγεία, δύναμη και φώτιση για τύχη αγαθή και τον βεβαιώνω ότι θα είμαι πάντα συμπαραστάτης στο δύσκολο έργο του.
     Τέλος, παραδίδοντας τη Διοίκηση της Σχολής υποκλίνομαι ευλαβικά στην ένδοξη σημαία της, αποτίω φόρο τιμής στους ηρωϊκούς νεκρούς των αγώνων του Έθνους και σας καλώ να αναφωνήσουμε:
Ζήτω το Έθνος
Ζήτω ο Στρατός
Ζήτω η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών 


ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΣΜΥ THΣ 29 ΜΑΡ 2013
     Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Σπουδαστές, στρατιώτες και πολιτικό προσωπικό, με διαταγή της Ιεραρχίας αναλαμβάνω από σήμερα τα καθήκοντα του Διοικητού της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.
     Έχοντας επίγνωση της τιμής που μου έγινε, αλλά και των ευθυνών και υποχρεώσεων που πηγάζουν από τη Διοίκηση της Σχολής, δηλώνω ότι θα τηρήσω πιστά τους Νόμους και τους Στρατιωτικούς Κανονισμούς και θα απαιτήσω την τήρησή τους από όλους, χωρίς καμία εξαίρεση.
     Στόχος μου, με οδηγό την αποστολή μας, θα αποτελέσει η συνέχιση της προσφοράς στο στράτευμα αρίστων Μονίμων Υπαξιωματικών, ηγετών μικρών κλιμακίων, επαγγελματικά ικανών με άριστη στρατιωτική αγωγή και πολύπλευρη ακαδημαϊκή μόρφωση.
     Την υψηλή αποστολή μας βαραίνει επιπρόσθετα η υπερεκατονταετή πορεία της Σχολής και η προσφορά της στην Πατρίδα και τους αγώνες του Έθνους. Προσβλέπω και προσδοκώ στη στήριξη και την προσπάθεια όλων για να φέρουμε σε πέρας το δύσκολο έργο μας.
     Είμαι σίγουρος ότι με το αίσθημα ευθύνης που σας διακρίνει, με τον ορθολογικό προγραμματισμό, με τη συνεχή και συστηματική προσπάθεια καθώς και δημιουργική σκέψη η ανοδική πορεία της Σχολής θα συνεχισθεί.
     Προσβλέπω επίσης στη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας και δηλώνω ότι η συνεργασία με τις τοπικές αρχές και φορείς για την επίλυση όλων των αναφυομένων θεμάτων θα έχει ως βάση τη θετική σκέψη. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τις τοπικές αρχές που μας τιμούν σήμερα με την παρουσία τους.
     Στο σημείο αυτό αισθάνομαι και την ανάγκη να εξωτερικεύσω ένα πρόσθετο λόγο, που με κάνει διπλά συγκινημένο αυτή τη στιγμή. Παραλαμβάνω τη διοίκηση από ένα καταξιωμένο συνάδελφο, τον Ταξίαρχο κ. Μπίκο Δημήτριο, υπό τις διαταγές του οποίου διετέλεσα Υποδιοικητής της Σχολής. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω εκ μέρους όλων για τη χρηστή διοίκηση τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε στη Σχολή με γνώμονα την αναβάθμισή της στο επίπεδο που της αξίζει και να τον διαβεβαιώσω ότι θα ακολουθήσουμε το παράδειγμά του και θα συνεχίσουμε το έργο του. Η σκέψη, η αγάπη και οι ευχές μας θα τον συνοδεύουν για υγεία και επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
     Στο προσωπικό της Σχολής υπόσχομαι ότι θα βρίσκομαι συνέχεια μαζί του, συμπαραστάτης σε όλες τις στιγμές εύκολες και δύσκολες και θα αποτελώ πάντοτε, όπως ορίζουν οι στρατιωτικοί κανονισμοί την προσφυγή, το στήριγμα και μέρος της λύσεως και όχι του προβλήματος.
     Τέλος με τη βοήθεια του Θεού και τις ευχές του σεβασμιότατου Μητροπολίτου μας ευελπιστώ να διοικήσω επιτυχώς και σύμφωνα με το ρητό του Αγάθωνα που βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο Διοικητήριο της Σχολής «άρχων ανθρώπων εν νόμω και ενθυμούμενος ότι ουκ ες αεί άρχω».
     Κλείνοντας προσκαλώ όλους να με βοηθήσετε να κρατήσω τη Σημαία της Σχολής υψηλά εκεί που της αξίζει και σας καλώ να αναφωνήσουμε:  
Ζήτω το ΕΘΝΟΣ
Ζήτω ο ΣΤΡΑΤΟΣ
Ζήτω η ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ




Δεν υπάρχουν σχόλια: