---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Αλήθεια ή Ψέματα; Αίτηση στο ΓΛΚ



     Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο (την έλαβα με e-mail τουλάχιστον 20 φορές) μία αίτηση προς το ΓΛΚ που τάχα έστειλαν συνάδελφοι από την Πελοπόννησο όπου υποστηρίζεται ότι παρακάμπτοντας το δικηγόρο, τους έχουν ήδη επιστραφεί χρήματα. Αιτιολογία, η παρακράτηση ποσού για την εισφορά αλληλεγγύης ίσο με εκείνο που παρακρατούσαν πριν από τις αλλεπάλληλες μειώσεις των συντάξεών μας.  
     Συνάδελφοι, επειδή μερικοί θέλουν να μας αποτρελάνουν βασιζόμενοι σε μια αλήθεια γράφουν 10 ψέματα. 
Η αλήθεια είναι: Αν αφαιρέσουμε από τις συντάξεις μας πρώτα τις μειώσεις και μετά τις κρατήσεις τότε το τελικό εισπραχθέν καθαρό ποσό θα είναι θετικό, σε άλλους λιγότερο (20 περίπου ευρώ μηνιαίως) και σε άλλους περισσότερο (90 περίπου ευρώ μηνιαίως). Συμφέρει περισσότερο όσους τους έχει επιβληθεί έκακτη (ή 2η) ΕΑΣ ή 40% πάνω από 1.000 ευρώ.
Τα ψέματα είναι: (1) Πήραν ήδη χρήματα πίσω. Γελοίο, δεν αξίζει καν σχολιασμού. Ξέρετε πόσες στοίβες αιτήσεων υπάρχουν στο ΓΛΚ; Δε ζητάω καν να βγει ένας συνάδελφος και να πει "εγώ πήρα χρήματα πίσω" γιατί αυτό ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. (2) Παρέκαμψαν το δικηγόρο. Σχεδόν όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι υπάρχουν 3 φάσεις (στάδια) στις διεκδικήσεις. Αίτηση, Ένσταση και Έφεση. Η αίτηση είναι το 1ο στάδιο, μετά από παρέλευση τριμήνου και μη απάντηση, πάμε στο 2ο στάδιο την ένσταση και τελικά καταλήγουμε στην έφεση. Κάπου ανάμεσα στην 2η και στην 3η φάση μπαίνει πάντα ο δικηγόρος. (3) Δεν αναφέρουν ότι αυτό ακριβώς προβλέπουν οι υπάρχοντες νόμοι, άρα πάμε ενάντια σε αυτούς. (4) Όσοι έχουμε προσφύγει στο πρόσφατο παρελθόν καλυπτόμεθα πλήρως  και δεν απαιτείται περαιτέρω ενέργεια μας. 
     Επ’ ευκαιρία σας ενημερώνω ότι οι ενστάσεις μας βρίσκονται σε μία από τις στοίβες και δεν προχωρούν λόγω έλλειψης προσωπικού και κινήσεις σαν τις παραπάνω απλώς τις επιβαρύνουν.
     Αποστόλης Παπαπαρίσης


Δεν υπάρχουν σχόλια: