---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Απάντηση Νο{6} στο "ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ.." από Παναγιώτη Ψυχογιό



ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ. ΔΑΣΤΑΥΡΙΔΗ

     Κύριε Δασταυρίδη,

     Διαβάζοντας την επιστολή σας αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση που επιτέλους κάποιο κομματικό στέλεχος της ΝΔ, καταδέχτηκε να απαντήσει σε απόστρατο τελούντα εν απογνώσει, (όπως άλλωστε και όλοι οι συνάδελφοί του). Επειδή όμως ενδιαφερθήκατε ειλικρινά με πατρική στοργή να συμβουλέψετε τους αποστράτους να αναλογισθούν πόσα καλά τους έχει προσφέρει η Υπηρεσία κατά το παρελθόν ώστε να αισθανθούν τύψεις που διαμαρτύρονται τώρα, επιτρέψτε μου να συνεισφέρω και εγώ συμπληρωματικά ώστε να έχετε πληρέστερη εικόνα για μας.

     α. Το γεγονός ότι συνυπηρετήσατε με μικρότερους ή κατώτερης πνευματικής μόρφωσης συναδέλφους μου προξενεί λύπη για την ανικανότητα του συστήματος στρατολόγησης των εφέδρων. Αυτό το ρημάδι το σύστημα στρατολόγησης (ίσως στα βασικά του να κρατάει από τον Μεταξά), πρέπει να εμπλουτισθεί με νέες παραμέτρους όπως: κατατάσσομαι όποτε θέλω, υπηρετώ όσο θέλω, εξαγοράζω όσο μπορώ, υπηρετώ όπου θέλω (βασικό ρουσφέτι των βουλευτών). Επ' αυτού μπορείτε να μορφώσετε γνώμη αν ερευνήσετε σε βιογραφικά κοινοβουλευτικών ανδρών πρώτης γραμμής.  Δεν μπορώ να γνωρίζω πού έχετε υπηρετήσει και ποιά εποχή, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι οι συνάδελφοι που προέρχονται από Στρ. Σχολές διαθέτουν την απαραίτητη μόρφωση για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους επαρκώς. Αν υπάρχουν ακόμη νόμοι που επιτάσσουν όπως άτομα κατώτερης μόρφωσης διοικούν άτομα ανώτερης μόρφωσης , ε!! αυτό πια καταντάει ανυπόφορο και για μένα. Επιτέλους πρέπει να ξεφύγουμε από τέτοιους αναχρονισμούς και είμαι μαζί σας για μια καινούργια νομοθεσία που θα εγκρίνετε. Ακόμη περισσότερο είναι εντροπή για το κοινωνικό σύνολο άτομα κατώτερης πνευματικής μόρφωσης να είναι ενταγμένα σε ειδικό μισθολόγιο!!. Νομίζω ότι το κόμμα σας είδε επιτέλους αυτήν την αστοχία και με τον πρόσφατο νόμο έχει αποκαταστήσει κάπως τα πράγματα, μειώνοντας τις συντάξεις μας δοκιμαστικά σε χαμηλότερο επίπεδο.

     β. Οι στρατιωτικοί πληρώνουν μια ζωή για την Στρ. Λέσχη ακόμη και αν δεν σιτίζονται σε αυτήν. Υπάρχει πάντα αντίτιμο για το φαγητό, που μπορεί να είναι χαμηλό αλλά καταβάλλεται πάντοτε. Συνεπώς δεν υπάρχει κάτι το δωρεάν. Τώρα τελευταία μάλιστα η κυβέρνηση σκέφθηκε να επεκτείνει τον θεσμό της ελεημοσύνης – συσσιτίων και επέτρεψε την σίτιση στις λέσχες και των εκπαιδευτικών, με αντάλλαγμα την δωρεάν (δωρεάν γιατί;) χρήση των βιβλιοθηκών του Υπουργείου Παιδείας από τους στρατιωτικούς. Ε! που θα πάει τελικά θα μορφωθούμε έστω και με το ζόρι.

     γ. Οι στρατιωτικές σπουδές δεν είναι δωρεάν αλλά ο καθένας από εμάς αναλαμβάνει πολυετή υποχρέωση παραμονής στο στράτευμα σύμφωνα με την νομοθεσία.

     δ. Είναι αλήθεια ότι εισερχόμενοι στην Στρατιωτική Υπηρεσία έχουμε σταθερή εργασία (που προσφέρουμε στην πατρίδα) αλλά με διαρκώς μειούμενες αποδοχές εδώ και τρία χρόνια. Δεν μπορώ παρά να το αντιδιαστείλω με την αύξηση του τζίρου του σιναφιού σας τώρα με τις αθρόες προσφυγές των αδικηθέντων στρατιωτικών κατά των μειώσεων.

     ε. Σε ότι αφορά το ύψος των αποδοχών μας, είναι ανορθόδοξος ο τρόπος σύγκρισής τους με αυτές των στρατιωτικών των γειτονικών χωρών, γιατί αυτή η προτίμηση σε μας μόνο; Σας συγχαίρω γιατί αυτή η μονομέρεια της σκέψης σας εξυψώνει την Εθνική μου υπερηφάνεια. Εκτός και αν είχατε εξ αρχής κατά νουν ως Ν.Δ., οι αποδοχές όλων των Ελλήνων να προσεγγίσουν αυτές των ομόρων χωρών μας αρχίζοντας από τους στρατιωτικούς (από ποιούς άλλους...).

     στ. Η σίτιση - διασκέδαση σε Λέσχες, ο παραθερισμός, η παραμονή σε διαμερίσματα, η προμήθεια από πρατήρια δεν είναι δωρεάν. Σε όλα και για όλα υπάρχει αντίτιμο. Όμως όταν βάζετε στο κείμενο πονηρά-πονηρά τον όρο «σχεδόν δωρεάν», ή «ενίοτε δωρεάν», αφενός μεν αποδέχεστε ότι ο κανόνας είναι όχι δωρεάν, και αφετέρου αφήνετε μία έρπουσα εντύπωση στον αναγνώστη του κειμένου σας ότι «...επιτέλους αυτοί οι στρατιωτικοί, δεν ντρέπονται να διαμαρτύρονται και από πάνω». Μέθοδος ελαφρώς γκεμπελική και έμμεσα συκοφαντική για το σύνολό μας. Το αν υπηρετούν φανταράκια στις Λέσχες παρακαλώ ζητήστε πρώτα από τους πολιτικούς αυτοσυγκράτηση στα ρουσφέτια.

     ζ. Συμφωνώ μαζί σας ότι θεωρήσατε την στρατιωτική σύνταξη γενναιόδωρη και για το λόγο αυτό την κατακρεουργήσατε τώρα ασύστολα. Ευτυχώς τώρα που πήρατε πίσω αυτή την γενναιοδωρία, η πατρίδα έχει σωθεί πλέον και δεν έχομε ως χώρα γενικώς κανένα πρόβλημα. Αλλά και στο μέλλον αν χρειασθούν πρόσθετες περικοπές, μην σας απασχολεί, εμείς είμαστε εδώ.

     η. Σεβόμαστε τον πατέρα σας όπως σεβόμαστε και τους δικούς μας πατέρες που πολέμησαν και δεν ζήτησαν λεφτά για αυτό. Τους τιμάμε όμως όταν η δική μας η γενιά συμπεριφέρεται με απληστία και φαρισαϊσμό; Εσείς για παράδειγμα μπορείτε να μας διαβεβαιώσετε αν είστε πολυθεσίτης ή όχι; Μπορείτε να διαβεβαιώσετε τους αναγνώστες σας αν, έχοντας έσοδα/σύνταξη από την δικηγορία, έχετε αποποιηθεί της αμοιβής της θέσης σας στην ΥΠΕ; Επιπλέον η θέση σας στον κομματικό μηχανισμό είναι έμμισθη ή όχι; Στην περίπτωση που είναι έμμισθη έχετε συναισθανθεί ότι πληρώνεστε με δάνεια τα οποία θα ανακεφαλοποιηθούν με χρήματα των φορολογουμένων; Ας μην αναζητούμε λοιπόν τα παραδείγματα στην Ιστορία αποφεύγοντας να κάνουμε την αυτοκριτική μας, όταν επιδιώκουμε να νουθετήσουμε τον Λαό. Ας προσπαθήσουμε κοιτάξουμε ΣΗΜΕΡΑ στον καθρέφτη όλοι μας (αναμορφωτές και μη) και να εξηγήσουμε στην Κοινωνία που πεινά γιατί πρέπει να υπάρχουν μεταξύ μας υπηρέτες του Δημοσίου συμφέροντος με αποδοχές  π.χ. άνω των 4000 ΕΥΡΩ; (Αντιλαμβάνεστε ότι ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς, έχει ήδη αποδοχές ενός μεσαίου δημοσίου υπαλλήλου).


     Δράττοντας την ευκαιρία που μας δώσατε, παρακαλώ να διαβιβάσετε τις εγκαρδιώτερες ευχές μας στον κ. Σαμαρά που αντιμετώπισε τα προβλήματα των στρατιωτικών κατά το βέλτιστο κυλιόμενο πενταετές πρόγραμμα, στον κ. Στουρνάρα που διαπραγματεύεται με την τρόικα εν λευκώ τις εκάστοτε επόμενες μειώσεις που θα πληρώσουν τα συνήθη υποζύγια και στον κ. Σταϊκούρα που εργάζεται νυχθημερόν να εξασφαλίσει κάποια ποσά  ως «μαξιλάρια» για κάθε υστέρηση του «μεσομακροπρόθεσμου». Παρακαλώ να σημειώσετε ότι έχουν περάσει 50 και πλέον ημέρες αφότου θέσαμε υπόψη της Κυβέρνησης ότι οι μειώσεις που ψηφίσθηκαν δεν συμβαδίζουν με τις μειώσεις που παρακρατήθηκαν, έγιναν δύο διαμαρτυρίες των στρατιωτικών σε ανοικτό χώρο (για πρώτη φορά) και η Κυβέρνησή σας δεν έχει καταφέρει να απαντήσει στις εκτιμήσεις των αποστράτων ότι αντί 66 εκατ. που ψήφισε για να μας πάρει το 2013, μας καταληστεύει 254 εκατ.

     Πιστεύω με όλα τα παραπάνω να ενημερωθήκατε σε κάποιο βαθμό για τα προβλήματα των αποστράτων, έτσι ώστε όντας νομικός να μπορείτε να έχετε την βέλτιστη απόδοση σαν Διοικητής Υγειονομικής Υπηρεσίας.

     Επίσης σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας, σαν πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Θεσσαλίας της ΝΔ, που αν κρίνω απο τις παραινέσεις σας προς εμάς, προφανώς είναι η εποπτεία επί των ψηφοφόρων.

Παναγιώτης Ψυχογυιός
Υ.Γ. Ευνόητο είναι ότι μπορείτε να διαβεβαιώσετε το Κόμμα σας πως η μέθοδος «σημάνατε νομήν σανού» ευρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, (διευκολύνσεις σε στεγαστικά δάνεια..., δωρεάν παροχή υπηρεσιών, φαγητού, μόρφωσης...). Ευελπιστούμεν όλοι ότι τούτο θα καταστεί αντιληπτόν από τους ενδιαφερομένους, επ΄αγαθώ της φιλτάτης πατρίδος βεβαίως-βεβαίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: