---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ του Βασίλειου Γκαβαρδίνα Ανθλγου (ΑΠΖ)



Διαβάζουμε καθημερινά ότι "κύκλοι του ΥΠΕΘΑ" διαρρέουν ότι στο νέο μισθολόγιο των ενόπλων δυνάμεων δεν θα γίνουν περικοπές". Γιατί υποτιμούν τη νοημοσύνη μας; Ο Έλληνας στρατιωτικός έχει μάθει να είναι πάντα πειθαρχημένος και υπομονετικός αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι ευκολόπιστος.

Θα υπενθυμίσουμε λοιπόν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά το λόγο που συστάθηκε η επιτροπή για τη σύνταξη νέου μισθολογίου στις Ε.Δ. Ο λόγος λοιπόν δεν είναι για να κάνει "ένα σύγχρονο μισθολόγιο και να αποκαταστήσει αδικίες". Ο μοναδικός λόγος είναι να υλοποιήσει τη ειλημμένη απόφαση για περικοπές ύψους 88 εκατομμυρίων στους εν ενεργεία και 160 εκατ. στους εν αποστρατεία στρατιωτικούς. Κανένας άλλος.

Άρα γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι είτε παραμείνει το καθεστώς των μισθολογικών προαγωγών είτε αντικατασταθεί από την αμοιβή στον κατεχόμενο βαθμό, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο για την τσέπη μας. Δηλαδή επιπλέον περικοπή στο μισθολόγιο των στρατιωτικών.

Διαβάσαμε επίσης ότι υπάρχει περίπτωση το επίδομα εξομάλυνσης να αντικατασταθεί από ισόποση αμοιβή για την υπερωριακή απασχόληση. Πραγματικά πανέξυπνο. Αλλάξω την ονομασία ενός επιδόματος και δίνω ένα επιπλέον επιχείρημα στα δικαστήρια για να μη πληρωθούν ποτέ οι υπερωρίες του κλάδου μας.

Αισθάνομαι υποχρεωμένος να διαβεβαιώσω τον οποιονδήποτε ότι όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε τη διάλυση του κλάδου όπως κάποιοι αιθεροβάμονες αντιμιλιταριστές προσπαθούν να επιβάλλουν. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να επιβληθεί η απόλυτη φτώχεια στις οικογένειές μας από κανέναν.

Η στρατιωτική οικογένεια κατά τη διάρκεια και στο πέρας της κρίσης θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει. Ο Έλληνας στρατιωτικός πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει στην οικογένειά του τα απαραίτητα για την επιβίωσή της καθώς και τη δυνατότητα στα παιδιά του να σπουδάσουν για να έχουν έτσι ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Έλληνας στρατιωτικός δεν θα επιτρέψει ποτέ σε κάποιους να τον περιθωριοποιήσουν. Δεν πρέπει να γίνει και δεν θα γίνει ποτέ πολίτης β' κατηγορίας.

Ο Έλληνας στρατιωτικός απαιτεί να επωμιστεί το ίδιο κόστος, από τη κρίση, όπως όλοι οι πολίτες της χώρας μας αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί το σχέδιο της εξόντωσής του που κάποιοι έχουν σχεδιάσει και εφαρμόζουν απαρέγκλιτα εδώ και τρία χρόνια.

Με την κρυφή ελπίδα ότι έστω και τη τελευταία στιγμή κάποιοι θα λογικευθούν και θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων......

2 σχόλια:

Thanasis είπε...

Νομίζω κείμενα "προϊδεασμού" και "αντιδραστικής αποδοχής" δεν βοηθάνε παρά μόνο αυτούς που σκέπτονται να εφαρμόσουν τα όποια μέτρα.
Αντίθετα κείμενα μόνο οργής με συγκεκριμένες μελλοντικές νόμιμες αντιδράσεις, στρεφόμενες και κατά χειριστών των θεμάτων, ίσως…ίσως να έχουν μετριασμό του αποτελέσματος.
Οι ευαισθησίες- συγκινήσεις- πατριωτικά λόγια και εκθέσεις ιδεών, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν…
Ευχαριστώ

Hercules είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον προλαλήσαντα Θανάση.
Τ'ότι μας έχουν ρίξει σε μια κατηφόρα άνευ προηγουμένου, αυτό είναι γεγονός. Τ'ότι θα πρέπει κάτι να γίνει, αυτό είναι γεγονός. Τ'ότι μας έχουν καταδικάσει να ζούμε αναξιοπρεπώς & στην ένδεια, αυτό είναι γεγονός. Δεν ξέρω αν έχουμε τρόπο ν'αντιδράσουμε. Σίγουρα όχι εντός των νομίμων περιθωρίων, ενώ εκτός αυτών φαντάζομαι, απλά δεν υπάρχουν τέτοια (περιθώρια).
Φράσεις που περιέχονται εντός εκθέσεων όπως "δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε" "θα μας βρουν απέναντί τους" κλπ κλπ έχουμε ακούσει πολλές, από πολλούς. Οι χασάπηδές μας, μάλλον θα μας έχουν χαρακτηρίσει ήδη ως γραφικούς.
Αυτό που λέει ο Θανάσης παραπάνω, "συγκεκριμένες μελλοντικές νόμιμες αντιδράσεις" & συλλογικές θα πρόσθετα εγώ, ίσως να είναι το μόνο που μας απομένει, αν το ξεκινήσουμε χθες. Αύριο είναι αργά & γι'αυτό.