---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Αποκλειστικό - Πίνακας Βασικών Μισθών πριν και μετά τον Αύγουστο του 2012 - Ποιοι έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη "ζημιά";

Ειλικρινά δε γνωρίζω αν ο Πρωθυπουργός της χώρας  ...ξέσπασε και είπε αυτά που φέρεται ότι είπε περί ελίτ αξιωματικών, ή αν ο ΥΕΘΑ υποστήριξε ότι αυτοί είναι ...με τους πολλούς ή αν τα περί απολύσεως προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει βάση ή την τυχόν εμπλοκή σε όλα αυτά του Α/ΓΕΕΘΑ, δεν ήμουν μπροστά. Αν αναφέρθηκαν έτσι ή λίγο - πολύ έτσι, πρόκειται για τεράστιο θέμα και καλώς δέχονται και οι τρεις τους την οργή των Συναδέλφων μας και καλό είναι να το διαψεύσουν εγκαίρως. Θα μου πεις, ποιος θα τους πιστέψει τώρα.  Ίσως κανείς. Στην Ελλάδα που χάθηκε εδώ και πολλά χρόνια η κοινή λογική, μπορεί ο καθένας να γράφει ότι του κατέβει χωρίς καμία τιμωρία, αλλά για να φανεί το πρόσωπο του βιαστή παιδιών στην τηλεόραση πρέπει να υπάρξει εισαγγελική παραγγελία.

Για να φανώ χρήσιμος στη σκέψη σας, παραθέτω ένα πίνακα που κράτησα όταν συζητιόνταν το νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό του ειδικού μισθολογίου των ΕΔ και των ΣΑ, το οποίο και τελικά ψηφίσθηκε. Εδώ φαίνεται καθαρά η προσπάθεια να μετακινηθεί η "ζημιά" στους μεγαλύτερους βαθμούς και στις μεγαλύτερες ηλικίες, όπου αρχίζουν και επιδρούν στη διαμόρφωση του μισθού ΕΧΥ και επιδόματα, αφού ο βασικός βαθμός του Λοχία παρουσιάζει αύξηση +5,12% και του Ανθλγού τη μικρότερη μείωση -2,67%. Έτσι λοιπόν έχουμε Ανθυπασπιστής -4,63%, Λοχαγός -8,66%, Συνταγματάρχης -11,51%, Υποστράτηγος -14,89% και Α/ΓΕΕΘΑ -19,85%. 

     Για να μη δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις, επισημαίνεται ότι ούτε ο Λοχίας πήρε αύξηση αφού κόπηκαν σε όλους τα οδοιπορικά, τα δώρα και μειώθηκαν κάποια επιδόματα. 

     Το παραπάνω είχε ως αποτέλεσμα οι απόστρατοι που όπως είναι φυσικό στην αποστρατεία τους να έχουν το μεγαλύτερο δυνατόν βαθμό συνδυαζόμενο με τις μισθολογικές προαγωγές, να έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη "ζημιά", αφού με βάση το βασικό μισθό γίνεται ο υπολογισμός της καταλογιστέας σύνταξης. Το μόνο και πάλι που δε γνωρίζω είναι ποιος το αποφάσισε αυτό.

       Αποστόλης Παπαπαρίσης
Πρόεδρος Παρ. Λάρισας της ΕΑΑΣ     


Δεν υπάρχουν σχόλια: