---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Χορήγηση συμπληρωματικών βεβαιώσεων αποδοχών έτους 2012 για εε ΕΛΑΣ



Χθες το βράδυ έφτασε σε όλες τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. η υπ’ αριθμ. 1543Α/ 13/899735 διαταγή της διεύθυνσης Χρηματικού του ΑΕΑ σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ένωσης συνοριακών φυλάκων Αττικής, το οποίο παραθέτουμε παρακάτω, αφού υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για θέμα που ήρθε στην επιφάνεια μέσω επιστολής αναγνώστη στο bloko.gr και δικής μας "προσφυγής" στο αρχηγείο για διευκρινίσεις.

ΘΕΜΑ: Χορήγηση συμπληρωματικών βεβαιώσεων αποδοχών έτους 2012 για φορολογική χρήση, εξαιτίας αναδρομικής μείωσης αποδοχών αστυνομικού προσωπικού

Με την υπ’ αριθμ. 1543Α/13/899735 διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού δίνει διευκρινήσεις αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος.

Ειδικότερα ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι για το Αστυνομικό Προσωπικό για το οποίο έχει καταβάλλει(εμείς το έχουμε καταβάλλει)  το ως άνω οφειλόμενο ποσό(σε 3 δόσεις  έγινε η καταβολή ,με τις μισθοδοσίες Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου) η Διεύθυνση Διαχείρισης Προσωπικού θα εκδώσει και θα αποστείλει προσεχώς συμπληρωματικές βεβαιώσεις αποδοχών.

Για το λοιπό αστυνομικό προσωπικό στο οποίο παρακρατούνται ακόμη δόσεις θα εκδοθούν βεβαιώσεις όταν εξοφληθούν οι δόσεις.

Σημειώνουμε ότι

Οι συνάδελφοι μόλις πάρουν την βεβαίωση πρέπει να ενεργήσουν σύμφωνα με τις οδηγίες. Έτσι πριν από την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης θα δηλώσουν ΣΕ ΑΥΤΗ ως ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ από μισθωτές υπηρεσίες το ποσό (καθαρό ποσό αρχικής βεβαίωσης  ΜΕΙΟΝ ΤΟ καθαρό ποσό  τελευταίας βεβαίωσης),ενώ οι φόροι θα δηλωθούν όπως αυτοί αναγράφονται στις αρχικές βεβαιώσεις  που έχουμε πάρει.

Όσοι συνάδελφοι έχουν ήδη καταθέσει τη φορολογική τους δήλωση μετά την παραλαβή της ανωτέρω βεβαίωσης θα προβούν σε συμπληρωματική δήλωση.

Σημείωση: όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να ενεργήσουν καθ'αυτό τον τρόπο για να μην φορολογηθούν επιπλέον για ποσά που έχουν επιστραφεί.(το σύνολο των 3 δόσεων που επεστράφησαν από εμάς-αναδρομικές κρατήσεις από 01/08/2013 )".

Υπογράφεται από τον πρόεδρο ΜΠΟΖΙΑΡΗ ΘΩΜΑ και τον γενικό γραμματέα ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
bloko.gr
KRANOSGR

Δεν υπάρχουν σχόλια: