---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση του Συντονιστικού των ΝΠΔΔ Ενώσεων Αποστράτων Αξκων για τις συνεχόμενες επιθέσεις της ΑΝΕΑΕΔ

 
1. Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων, που εκπροσωπεί 100.000 Μέλη, ενώ ευρίσκεται σε πόλεμο για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τα Μέλη του, αναγκάζεται νε δίνει μία παράλληλη μάχη με ένα εσωτερικό αντίπαλο, την  ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ, που από την στιγμή που δημιουργήθηκε έχει ως κύριο στόχο της την διάλυση των τριών θεσμικών Ενώσεων. ΄Ετσι το Συντονιστικό Συμβούλιο αναγκάζεται να διαθέσει μέρος του πολύτιμου χρόνου του για να απαντήσει στην από 25 Ιουν 2013 ανακοίνωση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., γιατί αυτή βρύθει ανακριβειών και εμπάθειας.
2. Θα αντικρούσoυμε λακωνικά τα από αυτούς φερόμενα ως ψεύδη ως ακολούθως:
α. Το Συντονιστικό Όργανο Δράσεων (Σ.Ο.Δ.) συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων, συνεδρίασε μόνο σε χώρους των τριών Ενώσεων και παραμένει μέχρι σήμερα ενεργό. Απόδειξη τούτου είναι ότι όλα τα ψηφίσματα που επεδώθησαν κατά τις συγκεντρώσεις Αθηνών, Χανίων, Θεσσαλονίκης και Λάρισας εξεδώθησαν από το Σ.Ο.Δ.  Βέβαια η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. επειδή απεχώρησε μετά τη συγκέντρωση των Αθηνών, γιατί δεν ανέλαβε την πρωτοκαθεδρία του Σ.Ο.Δ., θεώρησε με το “μεγάλο ειδικό βάρος” που είχε ότι το διέλυσε. Το πως εμπλέκονται οι θεσμικές Ενώσεις και οι Πρόεδροί τους στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, η τελευταία να το κρίνει είναι η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., δεδομένου ότι ήταν παντελώς απούσα. Οι τρεις Πρόεδροι και τα Δ.Σ. των Ενώσεων εργάζονται νυχθημερόν και φυσικά  έχουν δώσει και την ψυχή τους για την επιτυχία των συγκεντρώσεων, τη στιγμή που οι “τζάμπα μάγκες”  ήταν στους καναπέδες τους.
β. Για τις ποινικές, και αστικές ευθύνες απλά να θυμίσουμε ότι ως Ν.Π.Δ.Δ. έχουμε επί πλέον νομικές συνέπειες από τα Ν.Π.Ι.Δ., βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας  και  όσον αφορά την κάλυψη των ε.ε. συναδέλφων η θέση μας ήταν εξαρχής πεντακάθαρη και ουδείς από εμάς τους προέτρεψε να συμμετάσχουν με στολή, τουναντίον αυτό αφέθηκε στην κρίση του καθενός (υπάρχει γραπτή ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων).
γ. Όσον αφορά τα οικονομικά των τριών Ενώσεων αυτά ελέγχονται από ελεγκτή σε κάθε ΄Ενωση, ελέγχονται επίσης από τον Πάρεδρο και κατά καιρούς ελέγχονται από τακτικές οικονομικές επιθεωρήσεις που γίνονται από το Υ.ΕΘ.Α. και τα Γενικά Επιτελεία. Τώρα αποκαλύπτεται  ποίοι διοχέτευσαν εσχάτως στον τύπο πληροφορίες για δήθεν οικονομικά σκάνδαλα και δήθεν έκτακτους ελέγχους που γίνονται στις τρεις Ενώσεις  Η τελευταία που έπρεπε να μιλήσει για οικονομικά είναι η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., η οποία μάλιστα έχει το θράσος να κατηγορεί το Υ.ΕΘ.Α. γιατί παραχωρεί  στις Ενώσεις ευκολίες που εξυπηρετούν τους Αποστράτους
δ. Επειδή η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. προαναγγέλλει την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής των θεσμικών Ενώσεων, πράγμα για το οποίο έχει εργασθεί σκληρά και παρ ολίγο να το επιτύχει επί εποχής Μπεγλίτη, την καλούμε να ασχοληθεί με τα του οίκου της, γιατί ο δικός της κύκλος ζωής έχει ήδη κλείσει. Και έκλεισε γιατί ενώ όταν ιδρύθηκε ευαγγελίστηκε τάχα το κάτι καινούργιο, το κάτι ενωτικό, το κάτι μαχητικό, εξήντλησε όλες τις δυνάμεις της όχι εναντίον του κοινού εχθρού, αλλά εναντίον των τριών θεσμικών Ενώσεων. Οι θεσμικές Ενώσεις πέτυχαν αρκετά τα οποία δεν είναι του παρόντος να αναφέρουμε, εκτός από το οικονομικό, για το οποίο  παλεύουμε ακόμη. Οφείλει η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. να πληροφορήσει τι πέτυχε αυτή, ως εναλλακτική δύναμη, τα τρία τελευταία χρόνια.
3. Μετά από τα ανωτέρω και εν όψει του ότι η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. μας φέρεται συνεχώς εχθρικά, παρά τις προσπάθειες που κάνουμε εδώ και πολύ καιρό να μην αντιδρούμε στις προκλήσεις της, δηλώνουμε ότι διακόπτουμε την συνεργασία - επικοινωνία  μαζί της και θα συνεχίσουμε τον κοινό αγώνα κατά του κοινού αντιπάλου με τους υπόλοιπους Φορείς ε.ε. και εν αποστρατεία Στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α.. και ότι δεν πρόκειται να απαντήσουμε στους λίβελλους που είναι βέβαιο ότι θα εκπέμψει.

Αντιστράτηγος  Παντελής Μαυροδόπουλος  ε.α.           Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ     
Υποστράτηγος  Ευαγ. Δανιάς  ε.α.                        Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Σ
Αντιναύαρχος Σπ. Περβαινάς Π.Ν. ε.α.                        Πρόεδρος Ε.Α.Α.Ν     
Αντιπλοίαρχος (Ε) Γ. Γεωργακόπουλος Π.Ν. ε.α. Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Ν
Αντιπτέραρχος (Ι) Κων. Ιατρίδης Π.Α. ε.α.                     Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α
Υποπτέραρχος Κων. Δελλής Π.Α. ε.α.                   Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Α

                                            Για την ακρίβεια
                     Ο  Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου
                           Αντιναύαρχος Σπ. Περβαινάς Π.Ν. ε.α.     

9 σχόλια:

Apostolos είπε...

Η ανακοίνωση με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Όλα έχουν και τα όρια τους.

Savvas είπε...

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας !
Οι πάντες κρίνονται από τις πράξεις τους και την εν γένει πορεία τους!
Φυσικά και η ΑΝΕΑΕΔ!

Savvas είπε...

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας δεδομένου πως όλοι κρίνονται από την εν γένει πορεία τους !

Ανάμεσά τους και η ΑΝΕΑΕΔ!

Όλοι οι συνάδελφοι ξέρουν να κρίνουν.

Οι απαντήσεις βέβαια δυστυχώς είναι επιβεβλημένες και καταναλώνεται άσκοπος χρόνος όχι επί της ουσίας.

Απαράδεκτη η προσπάθεια διασπάσεως ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες που διανύει η Πατρίδα !

emsartz είπε...

Είναι το τρίτο ΕΠΩΝΥΜΟ σχόλιο το οποίο καταχωρώ και ελπίζω να μην έχει την τύχη των άλλων δύο!
Όταν ενημερώνετε τους αναγνώστες, για να αποδεικνύετε ότι τους ενημερώνετε αντικειμενικά θα πρέπει να τους δίνετε την δυνατότητα να διαβάζουν και το αίτιο που δημιούργησε την έκδοση της πρώτης στη σειρά ανακοίνωσης Νο. 27 του άτυπου συντονιστικού των ΕΑΑ. Επειδή λοιπόν δεν το κάνατε ας τους ενημερώσω εγώ ότι μπορούν να την δουν εδώ. http://www.aneaed.gr/index.php/activities/item/666-eaaanak
Επίσης όταν αναρτάτε την δεύτερη στη σειρά ανακοίνωση Νο. 28 θα πρέπει να τους δίνετε την δυνατότητα να διαβάζουν σε τι ακριβώς απαντούν. Επειδή δεν το κάνατε ας τους ενημερώσω εγώ ότι μπορούν να την βρουν και αυτή στον παραπάνω σύνδεσμο.
Ευχαριστώ

Apostolos είπε...

Κύριε Σαρτζετάκη, για το πρώτο σας επώνυμο σχόλιο (δεν υπάρχει δεύτερο), σας εξήγησα ότι ο διαχειριστής του blog και ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Λάρισας είναι το ίδιο πρόσωπο και λείπει στην Αθήνα με περιορισμένο χρόνο πρόσβασης στο internet. Το λίγο χρόνο που κλέβω από τις προσωπικές μου υποθέσεις τον αφιερώνω στην ενημέρωση των μελών της ΕΑΑΣ για θέματα που τους ενδιαφέρουν. Η ΑΝΕΑΕΔ έχει πάρει χωρίς επιστροφή δρόμο περίεργο και μοναχικό, δικαίωμα της. Δεν θα σας ακολουθήσουμε. Έχετε δικό σας site, έχετε άλλα site (onalert.gr, enstoloi.gr κλπ) που σας υποστηρίζουν και σας διαφημίζουν, εμείς δεν μπορούμε να σας διαφημίζουμε όταν μάλιστα καταφέρεστε συνεχώς εναντίον μας. Έχουμε να κάνουμε αγώνα για τους συναδέλφους μας. Εσείς θέλετε να κλείσουν οι ΕΑΑ εμείς δε θέλουμε να κλείσετε εσείς, αλλά δε μπορούμε να αφιερώνουμε τον πολύτιμο χρόνο μας να σας απαντάμε σε κάθε τι που εσείς θυμάστε.
Παρακαλώ σεβαστείτε την αποστολή του blog μας που δεν είναι άλλη από τη σωστή ενημέρωση. Ουδέποτε σας δώσαμε οδηγίες πως να διαχειριστείτε το δικό σας site. Ουδέποτε σας στείλαμε άρθρο μας ή ανάρτηση μας να ανεβάσετε.
Τελειώνοντας κάνω τις παρακάτω ερωτήσεις χωρίς να περιμένω απάντηση. (1) Γιατί δεν είναι πρόεδρος της ΑΝΕΑΕΔ του ΣΞ όπως προβλέπει το καταστατικό σας; (2) Γιατί έχουν παραιτηθεί τόσοι και τόσοι πρόεδροι αλλά και μέλη της ΑΝΕΑΕΔ; Τώρα, έχετε πρόεδρο; (3) Υπάρχουν στο ΔΣ της ΑΝΕΑΕΔ εμπλεκόμενοι (όχι απαραίτητα ένοχοι) στην υπόθεση των υποβρυχίων; Αν ναι, είναι ηθικό; Εδώ βέβαια εκνευρίζομαι γιατί η δικαιοσύνη δεν τελειώνει αυτήν την υπόθεση προκειμένου οι αθώοι να μη διασύρονται χωρίς λόγο. (4) Έχει γίνει ποτέ έλεγχος από ανεξάρτητη αρχή στα οικονομικά της ΑΝΕΑΕΔ;
Κύριε Σαρτζετάκη σας προσκαλώ την ενέργεια και την ικανότητα που έχετε να την διοχετεύσετε στην ΕΑΑΝ συμμετέχοντας στις επόμενες εκλογές ως μέλος του ΔΣ αυτής. Αν μάλιστα έχετε πολύ κόσμο όπως υποστηρίζετε η εκλογή σας θα είναι άνετη.
Με εκτίμηση προς τον συνάδελφο
Αποστόλης Παπαπαρίσης
Υ.Γ. Οι ΕΑΑ έχουν γυρίσει αμέτρητες φορές το άλλο μάγουλο στις επιθέσεις της ΑΝΕΑΕΔ. Δεν το εκτιμήσατε. Όλα όμως έχουν ένα τέλος.

emsartz είπε...

Κύριε Παπαπαρίση δεν σας ζήτησα να αναρτήσετε καμία ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ. Σας ζήτησα να ενημερώσετε σφαιρικά τους επισκέπτες του blog της ΕΑΑΣ Λάρισας. Και εφόσον δεν το κάνατε σας έστειλα σχόλιο το οποίο συμπλήρωνε τις αναρτήσεις σας και το μόνο που είχατε να κάνετε ήταν να πατήσετε το κουμπί έγκριση.

Όταν κάνετε ερωτήσεις να δέχεστε λοιπόν και τις απαντήσεις. 1)Εφ όσον έχετε μελετήσει το καταστατικό της ΑΝΕΑΕΔ θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι υπάρχει πρόβλεψη για αντικατάσταση του προέδρου σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, παραίτηση, θάνατος, αποπομπή κ.α. Στην ΑΝΕΑΕΔ έχουν ακολουθηθεί όλες αυτές οι προβλέψεις κατά γράμμα. Και επειδή έχετε και στο παρελθόν καταχωρήσει προβοκατόρικες πληροφορίες με λύπη μου σας λέω οτι πριν εκτοξεύετε κατηγορίες να ζητάτε επίσημη ενημέρωση. Στην ΑΝΕΑΕΔ από το σύνολο των μελών μας το 25% είναι του ΣΞ, το 53% προερχόμενοι από ΑΣΕΙ και το 47% προερχόμενοι απο ΑΣΣΥ.2) Έχουν παραιτηθεί μέλη κατά καιρούς για διαφορετικούς λόγους το κάθε μέλος. Εκτιμώ ότι δεν έχετε την απαίτηση να σας δώσουμε αναφορά για τους λόγους που το κάθε μέλος παραιτήθηκε. Σήμερα και φυσικά έχουμε ΔΣ και πρόεδρο σύμφωνα με τις καταστατικές προβλέψεις.3) Εάν εκτοξεύετε αστήρικτες κατηγορίες είστε κοινός συκοφάντης. Εάν θέλετε ευθεία απάντηση παρακαλώ να δημοσιεύσετε σε ποιό πρόσωπο αναφέρεστε ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να υποστηρίξει τον εαυτό του. Και εγώ εύκολα μπορώ να επιστρέψω αντίστοιχα ερωτήματα προς την ΕΑΑΣ Λάρισας και διαπλοκές μελών του ΔΣ σας με μεγάλα ιδιωτικά και κομματικά συμφέροντα. 4) Η ΑΝΕΑΕΔ ελέγχεται από τα όργανα που προβλέπει ο αστικός κώδικας. Τα οικονομικά δε εγκρίνονται από την ΓΣ ανά έτος. Εξ άλλου είναι τόσο πενιχρά που θεωρείται γελοίο να πιστεύει κανείς ότι υπάρχει κακοδιαχείριση σε ταμείο που τα συνολικά ετήσια έσοδα ανέρχονται σε κάποιες χιλιάδες ευρώ ενώ μόνο για ενοίκια το ποσό ανέρχεται σε 5.000 ευρώ ετησίως. Γιατί δεν ρωτάτε και τον Πρόεδρο σας που προεκλογικά γύριζε και μίλαγε για οικονομικές ατασθαλίες στην ΕΑΑΣ της τάξης των 200 χιλ ευρώ και τώρα ουδείς γνωρίζει αν έγινε κάποιος έλεγχος;

Τέλος θα μου επιτρέψετε να κρίνω εγώ ποιός μπορεί εκπροσωπεί καλύτερα τα συμφέροντα μου σύμφωνα με τις επιταγές του συντάγματος και να συνεχίσω να απαιτώ το δικαίωμα μου να διαγραφώ από την ΕΑΑΝ καταρρίπτοντας τον χουντικό νόμο 1171/72 που δίνει μοναδικά δικαιώματα στις ΕΑΑ κατά παράβαση των ατομικών μου ελευθεριών.

Επειδή δεν είμαι σίγουρος εαν θα έχετε χρόνο να πατήσετε το κουμπί εγκρίνεται, ως είστε δεοντολογικά υποχρεωμένος, το σχόλιο αυτό το αποστέλλω και με ηλεκτρονικό ταχυδρομίο σε κάποιους ακόμα αποδέκτες

Apostolos είπε...

Προσφιλής μέθοδος όσων δεν έχουν επιχειρήματα. Απαντούμε χωρίς να λέμε τίποτε. Επειδή με χαρακτηρίσατε συκοφάντη στο θέμα των υποβρυχίων δείτε εδώ http://www.antinews.gr/2011/09/30/125033/ κι εδώ http://www.defencenet.gr/defence/o/24806 κι εδώ http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=389542&cid=4
Κύριε Σαρτζετάκη αδυνατώ να σας ακολουθήσω και να σας παρακολουθήσω.
Καλή συνέχεια...

emsartz είπε...

Επειδή κ. Παπαπαρίση τώρα πια φτάσαμε στον πύρινα της συκοφαντικής σας δυσφήμισης ανώνυμα και επώνυμα, ιδιωτικά και δημόσια εδώ και 3 χρόνια, εναντίον κάποιων αλλά και της ΑΝΕΑΕΔ (και όχι μόνο εμένα) που δεν ανέχονται τα σκοτεινά και περίεργα παιχνίδια που παίζετε στις πλάτες των συναδέλφων, με την ομπρέλα της ΕΑΑΣ, είστε υποχρεωμένος και να ακούσετε και να καταχωρήσετε την απάντηση μου.
Φυσικά και στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα αναφέρεται το όνομα μου, όπως και άλλων συναδέλφων που έτυχε, μερικοί εξ αυτών, είτε εν ενεργεία είτε εν αποστρατεία, να έχουν σχέση με το πρόγραμμα των Υ/Β. Επειδή εγώ έχω αποστρατευτεί από το 1995 και δεν είχα καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο όπως κάποιους άλλους που προσπαθούν να γίνουν βουλευτές με κάθε μέσον, με κάποιο τρόπο έπρεπε να βγάλω το ψωμί μου και να ζήσω την οικογένεια μου. Από το 2008 λοιπόν μέχρι το 2010 δούλευα επίσημα με σύμβαση σε μία ναυτιλιακή που το 2000 αντιπροσώπευε και μία Γερμανική εταιρεία που είχε σχέση με τα Υ/Β. Στον έλεγχο του ΣΔΟΕ το 2010 και έχοντας ήδη αποχωρήσει εγώ, έκαναν κατάσχεση στα αρχεία της εταιρείας. Εκεί βρήκαν και την business cards την δική μου από την εποχή (2008-2010) που εργαζόμουν. Έχω ήδη καταθέσει στην ανακρίτρια έχει γίνει ήδη έλεγχος πλήρης των περιουσιακών μου στοιχείων και δεν υπάρχει η παραμικρή παρατήρηση για οτιδήποτε μια και η περιουσία μου είναι δυστυχώς η ίδια ή και λιγότερη από αυτή που μου άφησε ο πατέρας μου. Τόσο απλά.
Βεβαίως συμφωνώ μαζί σας ότι είναι ανήθικο η ελληνική δικαιοσύνη να μην προχωρά σε οριστική απόφαση ώστε να μην σύρονται ονόματα που δεν έχουν καμία εμπλοκή, όπως το ίδιο ανήθικο είναι να δημοσιεύονται χύδην ονόματα που, για τους δικούς της λόγους και είναι πολλοί, η δικαιοσύνη επέλεξε να δώσουν εξηγήσεις, όπως και που τώρα εσείς ανακυκλώνετε ανερυθρίαστα δημοσίευμα τριετίας για προσωπικό σας όφελος μια και δεν ξέρετε τι άλλο να γράψετε.
Μια και κάνετε ότι δεν ξέρετε ότι εγώ αμέσως τότε υπέβαλλα στην ΑΝΕΑΕΔ την παραίτηση μου από μέλος και το σώμα της ΑΝΕΑΕΔ όχι μόνο δεν την έκανε αποδεκτή αλλά με πίεσε να παραμείνω και πρόεδρος. Αντίθετα εσείς ασχοληθείτε με όλους αυτούς που συνεχώς και επιμελημένα καλύπτουν αυτούς που ομολόγησαν ότι φαγώθηκαν λεφτά από τα ταμεία της ΕΑΑΣ, του ΜΤΝ και άλλων ευαγών ιδρυμάτων των οποίων είστε μέλος.
Επειδή λοιπόν με την ασφάλεια των χρημάτων που εισρέουν στο ταμείο της ΕΑΑΣ Λάρισας κάθε μήνα από τις υποχρεωτικές εισφορές των κορόιδων, έχετε τζάμπα μαγαζί να κάνετε ανέξοδη προσωπική πολιτική, και επειδή έχετε βρει το μέσον που θα σας οδηγήσει σε χρυσοφόρα κοιτάσματα, σταματήστε να συκοφαντείτε γιατί υπάρχουν πολλοί που γνωρίζουν πολλά περισσότερα από όσα φαντάζεστε.
Επειδή ακριβώς η κατηφόρα σας δεν έχει τέλος αυτή είναι και η τελευταία φορά που απαντώ στο σκοταδιστικό μέσον που διαχειρίζεστε μια και γνωρίζω ότι την ιδία άποψη για το πρόσωπο σας δεν έχω μόνο εγώ αλλά και πάρα πολλοί άλλοι.

Apostolos είπε...

Καταρχήν επειδή δε φοβάμαι κανέναν γράφω και σχολιάζω πάντα επώνυμα. Άλλοι φορούν φουστίτσα και στέλνουν εσωτερικά e-mail στο ΔΣ της ΑΝΕΑΕΔ κατηγορώντας Παπαπαρίση, Πασχάλη, Νικολόπουλο κλπ ή βρίζουν και κατηγορούν ανώνυμα σε blog και site. Καταλάβατε κ. Σαρτζετάκη; Συνεχίζετε και πάλι την προσφιλή σας τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα. Για το προσωπικό σας πρόβλημα σταματώ εδώ και εύχομαι να τελειώσει γρήγορα. Η "συζήτηση" μας αυτή είχε και ένα καλό. Θα σταματήσετε να ασχολείστε μαζί μας έτσι θα μας μένει χρόνος να παράγουμε έργο. Οφείλω όμως να πω ότι οι συνάδελφοι έχουν καταλάβει ποιος επεξεργάζεται σκοτεινά σχέδια και προάγει το σκοταδισμό. Έχει κοινό νου να εκτιμήσει ποιος ασχολείται περιστασιακά και με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον και ποιος αγαπάει αυτό που κάνει.