---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Η Αδικία στις περικοπές των συντάξεων των Αποστράτων με αποδείξεις {Συγκέντρωση Στοιχείων}

     Πριν μερικές ημέρες σύζυγος αποβιώσαντος συναδέλφου (όχι από τη Λάρισα) μου τηλεφώνησε ζητώντας ενημέρωση επί συνταξιοδοτικών θεμάτων. Ο συνάδελφος μισθολογικώς Υποστράτηγος εν αποστρατεία και η σύζυγος συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Κατά τη συζήτηση προέκυψε ότι αν και η σύνταξη του συναδέλφου πέρυσι ήταν μεγαλύτερη από αυτήν της συζύγου, αυτό ανατράπηκε μετά από τις τελευταίες μειώσεις, με αποτέλεσμα η σύνταξη της εκπαιδευτικού να είναι πλέον 150 περίπου ευρώ μεγαλύτερη. 
     Το παραπάνω γεγονός συνδυαζόμενο με την συνεχιζόμενη πληροφόρηση μας για την άθλια οικονομική κατάσταση που περιέρχονται συνάδελφοι (ιδίως αυτοί που δεν έχουν άλλα εισοδήματα ή δεύτερη σύνταξη) που ξεπέρασαν ήδη τα όρια της ΜΗ αξιοπρεπούς διαβίωσης, μας οδήγησε στην απόφαση ως ΕΑΑΣ Λάρισας να αναζητήσουμε και να συγκεντρώσουμε στοιχεία που να αποδεικνύουν την αδικία που έχουν υποστεί οι απόστρατοι σε σχέση με άλλες κοινωνικές ομάδες στον τομέα των περικοπών των συντάξεων. Η προσπάθεια αυτή δεν έχει να κάνει με προτάσεις μείωσης συντάξεων άλλων κοινωνικών ομάδων αλλά για σύνταξη πρότασης σταδιακής αποκατάστασης των συντάξεων των αποστράτων.
     Για τον παραπάνω λόγο ζητούμε να μας αποστείλετε ταχυδρομικώς (Μανδηλαρά 3Α, 41222, Λάρισα) ή με e-mail (eaaslarisas@gmail.com ή apostolos.papaparisis@gmail.com) τα τριμηνιαία ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων του Δ' τριμήνου 2009, του Δ' τριμήνου 2012 και του Β' τριμήνου 2013, ΣΥΖΥΓΩΝ ή ΓΟΝΕΩΝ, αφού αφαιρεθούν (σβησθούν) τα στοιχεία αναγνωρίσεως (Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση, Αριθμός Μητρώου, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ κλπ) και προστεθούν (γραφούν) το επάγγελμα και τα χρόνια υπηρεσίας. 
               Απόστολος Παπαπαρίσης
Πρόεδρος Παραρτήματος Λάρισας της ΕΑΑΣ

2 σχόλια:

kaiafas είπε...

Είναι απλό και το έχουμε αναδειξει απο την 1η στιγμη,χωρίς να θέλουμε να μπούμε σε διαδικασίες κοινωνικου αυτοματισμου, αλλά καταγραφοντας απλώς την αλήθρια
Ο ν. 4024/2011 με ΤΟ ενιαίο ΜΙΣΘΟΛΌΓΙΟ του Δημοσίου, δεν είχε αναδρομική ισχύ για όσους αποχωρησαντες-συνταξιουχους του Δημοσίου, είχαν συνταξιοδοτηθεί, πριν την ισχυ του νομου αυτού.
Γ.Αντωνιαδης

Apostolos είπε...

Γιάννη,
χρειαζόμαστε αποδείξεις. Το ΓΛΚ με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορούσε να ενημερώσει εμάς και τον κόσμο αλλά δεν το κάνει. Γιατί; Γιατί θα πρέπει να εφαρμόσουν το ίδιο στον εαυτό τους. Διπλές κρατήσεις δηλαδή.
Είμαι σίγουρος ότι μπορείς να βοηθήσεις στη συγκέντρωση στοιχείων.
Αποστόλης