---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Νέα μείωση του ΕΚΟΕΜΣ κατά 15%

Πριν λίγες ημέρες υπήρξαν δημοσιεύματα για μερίσματα "ασανσέρ". Ανάλογα με τα έσοδα δηλαδή τα μερίσματα θα αυξάνονται ή θα μειώνονται. Προς το παρόν τα δικά μας έχουν μόνον μία κατεύθυνση, την κατηφόρα. Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του ΜΤΣ (ΕΔΩ) στις Παροχές του ΕΚΟΕΜΣ ότι «Ο ΕΚΟΕΜΣ χορηγεί στους μερισματούχους του ΜΤΣ τους προερχομένους από το Στρατό Ξηράς, οικονομική ενίσχυση, η οποία υπολογίζεται με βάση τα κατά βαθμό και χρόνο μετοχικής σχέσης στο ΜΤΣ, αναλογούντα μερίδια και ισούται με το γινόμενο των μεριδίων επί της κατ' έτος καθοριζόμενης τιμής μεριδίου. Η τιμή μεριδίου έχει καθοριστεί με απόφαση του κ. Α/ΓΕΣ στο ύψος των 5,1982 Ευρώ από 1-7-2014. Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε τον πίνακα της οικονομικής ενίσχυσης. Σύμφωνα επίσης, με τις ισχύουσες διατάξεις για τον ΕΚΟΕΜΣ, η τιμή μεριδίου είναι το πηλίκο του προς διανομή ποσού (90% των καθαρών ετήσιων εσόδων) προς το σύνολο των μεριδίων τα οποία δικαιούνται οι μερισματούχοι ανάλογα με τη μετοχική τους σχέση στο ΜΤΣ. Συνεπώς, η τιμή μεριδίου είναι ένα μεταβλητό μέγεθος, το οποίο συναρτάται ευθέως τόσο με τα έσοδα του ΕΚΟΕΜΣ όσο και με τον αριθμό των δικαιούχων (συνολικά μερίδια).»
Τι σημαίνει όμως αυτό στην πράξη και γιατί κανείς δεν προβαίνει σε σχετική ανακοίνωση; Δυστυχώς σημαίνει νέα μείωση της τάξεως του 15%. Τι κι αν η πρόταση όπως ακούγεται της Διοικούσας Επιτροπής (συμμετέχει και η ΕΑΑΣ) ήταν της τάξεως του 25% και πλέον και αποφασίστηκε "μόνο" 15% (να πούμε κι ευχαριστώ;), τι κι αν όλοι γνωρίζουμε ή υποπτευόμαστε τους λόγους  της νέας μείωσης (τους είχα αναφέρει κι εγώ εδώ), το αποτέλεσμα είναι και πάλι άδικο για εμάς. Βλέπουμε με πικρία ότι στα Μετοχικά μας Ταμεία εφαρμόζονται όλοι οι μνημονιακοί νόμοι με ακρίβεια ενώ αντιθέτως τα μερίσματα των επιδοτούμενων επικουρικών ταμείων "καλά κρατούν". ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ!
Προσωπική εκτίμηση: Τη μείωση θα την δούμε στις 5 Αυγ 2014 ή στις 5 Σεπ 2014 με αναδρομικά, αφού το βοήθημα του ΕΚΟΕΜΣ κατατίθεται δεδουλευμένο.
Αποστόλης Παπαπαρίσης
Παλαιότερες αναρτήσεις επί του θέματος

{14 Νοε 2013) Ανακοίνωση για την τιμή μεριδίου του ΕΚΟΕΜΣ

{13 Νοε 2013} Ενημέρωση για το ΕΚΟΕΜΣ από την ΠΟΣ

2 σχόλια:

Saimon είπε...

Ψηφήσατε Σαμαρά; Δεν το ξέρατε οτι ψηφίζοντας Σαμαρά εκλέγονται αυτοδικαίως και το δίδυμο Μέρκελ - Βενιζέλος; Καλά να πάθουμε λοιπόν κι εσείς που τους ψηφήσατε κι εμείς που δεν καταφέραμε να σας πείσουμε να μην τους ψηφήσετε....

nik είπε...

ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΟΥ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.ΑΦΟΥ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΑΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΡΟΥΝ ΟΠΟΙΑ ΦΩΝΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ.ΒΛΕΠΕ ΕΑΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ.