---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Χαιρετισμός του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α για τα 600 τεύχη της εφημερίδας «ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ»

Αξιότιμε Κε Πρόεδρε 

της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.),

Αξιότιμες Κυρίες, Αξιότιμοι Κύριοι

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα για το 600ο φύλλο του Μηνιαίου Οργάνου Αποστράτων Αξιωματικών με τίτλο «Εθνική Ηχώ» και αποτελεί για εμένα ιδιαίτερη τιμή να απευθύνω χαιρετισμό με την ευκαιρία της έκδοσης του εν λόγω επετειακού τεύχους.

Η έκδοση και κυκλοφορία του σηματοδοτεί όχι μόνον τα 50 χρόνια ύπαρξης της «Εθνικής Ηχούς» αλλά και τα 75 χρόνια δράσης και προσφοράς της Ε.Α.Α.Σ.

Η «Εθνική Ηχώ» έχει
ποιότητα στο έργο της και μας επιτρέπει  να συνδυάσουμε  την βαθειά επιστημονική γνώση, τις ιστορικές αναδρομές, την ενημέρωση  και τις  πολύ έντονες εμπειρίες-βιώματα των συγγραφέων.

Τα γραφόμενά της έχουν πάντοτε ιδιαίτερη σημασία. Δεν είναι ρητορικού χαρακτήρα, αλλά  θεωρώ ότι είναι προϊόν επίμονης και συστηματικής προσπάθειας και αποτελεί ένα αξιόπιστο μέσο προβολής των θεμάτων που αφορούν στις ΕΔ. 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω το εύρος των σχέσεων και τη δυναμική μεταξύ των ε.ε και των ε.α στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας. Η αναγνώριση της προσφοράς από τα ε.ε στελέχη εκφράζει αυτόν τον άρρηκτο δεσμό.   

Απευθυνόμενος  σε ένα κοινό όπως το δικό σας, το οποίο ποικιλοτρόπως προσέφερε και προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες στο Έθνος αλλά και στο κοινωνικό σύνολο, μου επιτρέπεται να είμαι λακωνικός και επιγραμματικός. Πιστεύω ότι η  στρατιωτική  εμπειρία  έχει τη δική της προστιθέμενη αξία και έτσι τίποτα δεν λειτουργεί αρνητικά, όλα λειτουργούν προσθετικά,  ιδίως σε συνθήκες κρίσης. Είναι σημαντικό να λαμβάνει  κάποιος  αποφάσεις και να κάνει τις επιλογές που πρέπει με ιστορική συνείδηση, ήτοι αξιολογώντας τόσο την μακρά ιστορία όσο και την ευθύνη που έχει απέναντι στον τόπο του. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να ακολουθούμε μια εθνική στρατηγική, η οποία, πέραν των άλλων, να βασίζεται και στην πλήρη γνώση γύρω από τα θέματα των ΕΔ,  να έχει δηλαδή έντονο το στοιχείο του επαγγελματισμού, στον πολύ καλό σχεδιασμό, στη συστηματικότητα και στην εμμονή σε ορισμένες βασικές αρχές και επιλογές.

Εύχομαι η «Εθνική Ηχώ»  να τροφοδοτεί τον διάλογο σ’ ένα πολύ υψηλό επίπεδο και να διευκολύνει την έγκαιρη και σωστή πληροφόρηση όσων ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στο χώρο της Εθνικής  Άμυνας.

Θα κλείσω με το «Γνώμαι δαμείνους  εισί των γεραιτέρων, ο χρόνος δίδαγμα ποικιλώτατον.» (Ορθότερες είναι οι γνώμες των μεγαλυτέρων, γιατί ο χρόνος παρέχει κάθε είδους διδάγματα) Ευριπίδης, 480-406 Π.Χ. αρχαίος τραγικός.

Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι πολλά χρόνια δράσης τόσο στην «Εθνική Ηχώ» όσο και στην Ένωση Αποστράτων του Στρατού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: