---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Επαναλαμβανόμενες Ιατρικές Συνταγογραφήσεις - Για να μην πηγαίνετε κάθε μήνα στο γιατρό σας

     Αφορμή για να γράψω το παρόν ήταν ο φίλος και συμμαθητής Τριαντάφυλλος που αμφισβήτησε τα γραφόμενα μου περί τρίμηνης συνταγογράφησης. Έγραφα λοιπόν ότι για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία, σωματική και οικονομική, της μηνιαίας συνταγογράφησης μπορούμε να πούμε στον γιατρό να μας δίδει τριμηνιαία συνταγή οπότε πηγαίνουμε στον γιατρό μία φορά το τρίμηνο και στο φαρμακείο κάθε μήνα. Τώρα γιατί δεν το ξέρουμε όλοι, τι να πω. Ας ρωτήσετε τον γιατρό σας. Ακολουθούν η σχετική νομοθεσία στην οποία βασίζονται τα παραπάνω καθώς και η τρίτη από την τρίμηνη συνταγή ενός συναδέλφου. Πριν λίγες μέρες μάλιστα έμαθα ότι η συνταγή μπορεί να είναι δίμηνη και ότι το φαρμακείο μπορεί να την εκτελέσει ολόκληρη πλην όμως επιφυλάσσομαι μέχρι να βρω τη σχετική νομοθεσία. 
     Αποστόλης Παπαπαρίσης

 

3 σχόλια:

Ανδρέας αετοβουνιώτης είπε...

Ισχύει και η δίμηνη συνταγογράφηση.Εμένα μου έγραψε ο γιατρός φάρμακα για 2 μήνες και τα πήρα κανικά από το Στρατιωτικό Φαρμακείο Θεσσαλονίκης.

kaiafas είπε...

Απο τον ε.ε. Ιατρό και μέλος του Συνδέσμου μας κ. Ι.ΛΥΜΠΕΡΙΔΗ :
"...ναι ισχύουν όλα....και οι δίμηνες και οι τρίμηνες.......και τις εκτελείς τις τρίμηνες κάθε μήνα.....και τις δίμηνες με την πρώτη.....γιατί η τρίμηνη βγαίνει σε τρία χαρτιά ενώ η δίμηνη σε ένα......αυτά για τον ΕΟΠΥΥ και για τους συνταξιούχους συναδέλφους μας και τα μέλη οικογενειών που καλύπτουν - σύζυγο - τέκνα......"
Γ.Αντωνιάδης

Apostolos είπε...

Το λάβαμε με e-mail: Για να μη ψάχνουν αλλού οι συνάδελφοι, τα αναγραφόμενα προβλέπονται και στην τελευταία "version" του "ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ", ΦΕΚ 1233 /11 Απρ 2012, Αρθρο 9.