---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Για πρώτη φορά (!) - Ενημέρωση από την Τακτική Γενική Συνέλευση Μετόχων Γενικής Τράπεζας


ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞ/ΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 18 Α  -  Τ.Κ. 10679 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ :  210 36 33 797  -  FAX : 210 36 21 410
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα,  24 Ιουν 2011
 ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
   
Ø      Την Τετάρτη 22 Ιουνίου-2011,  η Ε.Α.Α.Σ ως μικρομέτοχος και αντιπροσωπευόμενη από τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Μέλος του ΔΣ (Οικονομικό Σύμβουλο), παρέστη στην  Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Γενικής Τράπεζας, με κύριο θέμα την έγκριση των ετησίων Οικονομικών Καταστάσεων σε εταιρική και ενοποιημένη βάση με καθαρά αποτελέσματα για την οικονομική χρήση από 01-01-2010 έως 31-12-2010, αφενός της Γενικής Τράπεζας με ζημία 403,5 εκατομμύρια Ευρώ και αφετέρου του Ομίλου με ζημία 411,00 εκατομμύρια Ευρώ.

Ø      Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, η Διοίκηση της Γενικής Τράπεζας (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος) απέδωσαν τις παραπάνω ζημίες της Τράπεζας και του Ομίλου στην οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας και τη σημαντική επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος το οποίο επηρέασε αρνητικά την ποιότητα του δανειακού της χαρτοφυλακίου, με αποτέλεσμα οι «προβλέψεις» να ανέλθουν στα 415,2 εκατομμύρια Ευρώ.

Ø      Σύμφωνα με το ενημερωτικό φυλλάδιο που διανεμήθηκε στους Μετόχους :

ü      Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας μεταξύ των άλλων συμμετέχουν ως Αντιπρόεδρος  ο Πρόεδρος του Μ.Τ.Σ (μη εκτελεστικό μέλος) και ως μέλος ο πρώην πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Τράπεζας). Οι παραπάνω μαζί με τον Γενικό διευθυντή του ΜΤΣ παρέστησαν στην εν λόγω Τακτική Γενική Συνέλευση.

ü      Οι βασικοί μέτοχοι της Γενικής Τράπεζας είναι η Γαλλική Τράπεζα SOCIETE GENERALE με ποσοστό 88,44 %, η MARFIN INVESTMENT GROUP HOLDING SA με ποσοστό 1,09 %. Το υπόλοιπο ποσοστό 10,47 % ανήκει σε μικρομετόχους μεταξύ των οποίων το Μ.Τ.Σ με ποσοστό 0,5% περίπου και η Ε.Α.Α.Σ με 32.934 μετοχές, ποσοστό αμελητέο 0,023%, .

Ø      Στο τέλος της Γενικής Συνέλευσης διεξήχθη ψηφοφορία μεταξύ των μετόχων για έγκριση των ετησίων Οικονομικών Καταστάσεων σε εταιρική και ενοποιημένη βάση, καθώς και άλλων θεμάτων (αμοιβών ΔΣ, κλπ). Στην διεξαχθείσα ψηφοφορία η Ε.Α.Α.Σ, δια μέσω των αντιπροσώπων της και σε αντίθεση με το Μ.Τ.Σ, καταψήφισε και δεν ενέκρινε την έγκριση των υπόψη ετησίων Οικονομικών Καταστάσεων με καθαρά αποτελέσματα για την οικονομική χρήση από 01 Ιαν 2010 έως 31 Δεκ 2010, αφενός της Γενικής Τράπεζας με ζημία 403,5 εκατομμύρια Ευρώ και αφετέρου του Ομίλου με ζημία 411,00 εκατομμύρια Ευρώ.

                                                                                                       Για το
                                                                                                  Δ.Σ / Ε.Α.Α.Σ
                                                                                                  Ο Πρόεδρος
                                                                Αντιστράτηγος ε.α. Παντελής Μαυροδόπουλος

       Για πρώτη φορά (!) και μάλιστα άμεσα ενημερωνόμαστε επί θεμάτων που έχουν να κάνουν με συμμετοχή εκπροσώπων της ΕΑΑΣ σε Τακτικές ή μη Γενικές Συνελεύσεις Μετόχων της Γενικής Τράπεζας. Για πρώτη φορά επίσης άκουσα ότι η ΕΑΑΣ έχει και μετοχές της Γενικής Τράπεζας. Ποιος και πότε αποφάσισε την αγορά τους;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τις επίσημες δηλώσεις του προέδρου του ΜΤΣ, όπως αυτές αναγράφονται στο Πρακτικό για τη μειώση του μερίσματος και στις οποίες λέει ότι υπάρχουν ευθύνες του ΔΣ για την κατάσταση του ΜΤΣ, δεν έχει βγει καμία ανακοίνωση!
Αλήθεια αυτό που λέει ο πρόεδρος του ΜΤΣ στο ίδιο Πρακτικό, ότι μέχρι το 2000 δόθηκαν από το ΜΤΣ για τη Γενική Τράπεζα 200 εκ. € (!), χωρίς κανένα όφελος για το ΜΤΣ, δεν θα το σχολιάσει ποτέ η μοναδική θεμοθετημένη ένωση που προστατεύει τα συμφέροντα των αποστράτων;;;;;;

Apostolos είπε...

Ισχύει το ίδιο περί ανωνυμίας. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι άντρες και ότι έχουν να πουν το λένε με ονοματεπώνυμο. Οι ...ανώνυμοι μακρυά από αυτό το blog.
Ο υπεύθυνος του Blog
Απόστολος Παπαπαρίσης