---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της ΑΚiΣ σχετικά με τη φημολογούμενη κατάργηση του μερίσματος του ΜΤΣ


 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Μελισσών 10, ΤΚ 14564 , Κηφισιά , Αττική. Τηλ&Φαξ:211-7000036
Ε-mail: : 2010akis@gmail.com  και info@akis2010.net
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΘΕΜΑ: Φημολογούμενη Κατάργηση Μερίσματος ΜΤΣ
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών ύστερα από έγκυρες πληροφορίες  σχετικά με επεξεργαζόμενες από το ΜΤΣ προτάσεις για παραπέρα δραστική έως και καθολική περικοπή του μερίσματος έτους 2012, ανακοινώνει με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο τα παρακάτω:
                Απορρίπτει ως απαράδεκτη, ανάλγητη και καταστροφική για τους οικονομικά εξαθλιωμένους  αποστράτους συναδέλφους του Στρατού Ξηράς και τις οικογένειές τους, οποιαδήποτε σκέψη για παραπέρα μείωση του ήδη μειωμένου στα όρια της πείνας μερίσματος.
                Συνιστά στον πρόεδρο του ΜΤΣ αντί να επεξεργάζεται προτάσεις μείωσης των εξόδων του ταμείου με  δραστική περικοπή ή και πλήρη κατάργηση του μερίσματος, να κινηθεί προς τη λύση υλοποίησης θεσμικών, διαχειριστικών και οργανωτικών μέτρων για  αύξηση των εσόδων του τηρώντας τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και  προωθώντας τα μέτρα εξυγίανσης που ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των αποστράτων στο Πολεμικό Μουσείο την 30 Μαρτίου 2011 ενώπιον του Αρχηγού ΓΕΣ.
Προτρέπει τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ, ως εκπροσωπούντα τον πολυπληθέστερο εκ των θεσμικών φορέων των αποστράτων του ΣΞ, να κοινοποιήσει μέσω διαδικτύου  τις εισηγήσεις του ΜΤΣ και αναλογιζόμενος τις τεράστιες και ιστορικές ευθύνες που έχει τις ιδιαίτερα δύσκολες αυτές στιγμές, να συγκαλέσει  ΑΜΕΣΩΣ στο Πολεμικό Μουσείο συγκέντρωση των μελών όπου μετά από οργανωμένη ενημέρωση-συζήτηση, να διαμορφωθεί από κοινού η τελική του προς το ΜΤΣ πρόταση.
Εισηγείται στον κ. Αρχηγό ΓΕΣ όπως συναισθανόμενος πλήρως την ευθύνη του για την υπεράσπιση και εξασφάλιση των μελλοντικών οικονομικών συμφερόντων των εν ενεργεία στελεχών του Στρατού και αναλογιζόμενος την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση που σήμερα βιώνουν, να ενσκήψει στο θέμα και να ενημερωθεί σε βάθος για τις προτάσεις του ΜΤΣ και τις αρνητικές επιπτώσεις που αυτές θα έχουν για τα στελέχη. Υπό αυτό το πρίσμα να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση τόσο του κ. Αρχηγού ΓΕΕΘΑ όσο και της Πολιτικής  Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς την κατεύθυνση λήψης ουσιαστικών μέτρων για την οριστική επίλυση του θέματος.
                Οι προτάσεις της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος του ΜΤΣ, οι οποίες εκφράζουν και την συντριπτική πλειοψηφία των Στελεχών του ΣΞ, είναι:
1ον. Διαγραφή του χρέους που δημιουργήθηκε στο ΜΤΣ εξαιτίας των αποφάσεων που διαχρονικά ελάμβανε η εκάστοτε Πολιτική Ηγεσία  και οι οποίες  υλοποιούντο από τις Διοικήσεις  του. Μετά τη διαγραφή, ευνοϊκή κατά το δυνατόν ρύθμιση του υπόλοιπου χρέους προς το Δημόσιο σε βάθος 35 ετίας ώστε το ΜΤΣ να «ανασάνει» πραγματικά.
2ον Άμεση εφαρμογή του ψηφισθέντος από την Βουλή  νόμου 1911/1990,   άρθρο 27,  περί διαχωρισμού του Μ.Τ.Σ. σε δύο ταμεία, το ένα υπό το Υ.ΕΘ.Α και το άλλο υπό το σημερινό Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Υ.ΠΡ.ΠΟ.) με έκδοση του προβλευθέντος τότε για την υλοποίηση του νόμου προεδρικού διατάγματος το οποίο, παραδόξως για τα ισχύοντα στη νεώτερη κοινοβουλευτική μας δημοκρατία, καθυστερεί επί 20ετία και πλέον.
3ον Εναλλακτικά και εφόσον η παραπάνω διαδικασία κρίνεται ατελέσφορη ή χρονοβόρα, προτείνεται να δημιουργηθούν ΑΜΕΣΑ στο ΜΤΣ δύο τελείως ξεχωριστοί  λογαριασμοί, ένας για τους μερισματούχους του Στρατού Ξηράς και ένας για τους μερισματούχους της ΕΛ.ΑΣ,  προκειμένου το μέρισμα  να κατανέμεται  στους δικαιούχους αναλογικά κατά κατηγορία – φορέα (Σ. Ξ  –  ΕΛ.ΑΣ.) με βάση τα έσοδα και τις εισφορές του κάθε φορέα αντίστοιχα (αρχή της ανταποδοτικότητας).
4ον. Ενίσχυση του ΜΤΣ με το συνολικό ποσό της καταβαλλόμενης από τους μερισματούχους «Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων (ΕΑΣ)» και για όσο διάστημα επιβάλλεται η έκτακτη αυτή εισφορά. Αποτελεί σχήμα οξύμωρο οι μερισματούχοι του ΜΤΣ από το ένα μέρος να μην παίρνουν μέρισμα  και από το άλλο να καταβάλλουν εισφορές για ενίσχυση μερίσματος άλλων κατηγοριών συνταξιούχων.
5ον. Δημιουργία στο επίπεδο του Υ.ΕΘ.Α κοινού λογαριασμού, ώστε οι πάσης φύσεως κοινωνικοί πόροι που διοχετεύονται στα Μετοχικά Ταμεία να διανέμονται σ’ αυτά ανάλογα με τον αριθμό μερισματούχων κάθε ταμείου.
6ον Άμεσο άνοιγμα στο ΜΤΣ ξεχωριστού ειδικού λογαριασμού για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά του Βοηθήματος Επαγγελματικής Αποκατάστασης (ΒΟΕΑ) και έναρξη ΑΜΕΣΗΣ καταβολής του.
7ο   Μεταφορά υπηρεσιών ΜΤΣ σε αναξιοποίητο κενό στρδο εντός Αττικής και αξιοποίηση μεγάρου ΜΤΣ.
8ον  Ανάληψη από το Γεν. Λογιστήριο του Κράτους της δαπάνης του συνταξιοδοτούμενου από το ΜΤΣ προσωπικού καθώς και της μισθοδοσίας του σημερινού πολιτικού προσωπικού όπως συμβαίνει στα περισσότερα Ταμεία του Δημόσιου Τομέα.
            9ον Ενοποίηση υπό το Υ.ΕΘ.Α και των τριών ταμείων σε ένα καθ’ οιονδήποτε τρόπο.
              Η επιλογή από το Υ.ΕΘ.Α. της συνέχισης των μέχρι τώρα διακρίσεων μεταξύ των μερισματούχων των Κλάδων των Ε.Δ. για οποιονδήποτε λόγο, αποτελεί «προσβολή» του Στρατού Ξηράς, των οικογενειών εκλιπόντων συναδέλφων καθώς και των αναπήρων  σε σύγκριση με το Πολεμικό Ναυτικό, το Λιμενικό και την Πολεμική Αεροπορία. Και μόνη η σκέψη ότι αυτοί θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το μέρισμά τους –και μάλιστα αρκετά ικανοποιητικό- ενώ κινδυνεύει να ανασταλεί πλήρως η χορήγησή του από το Μ.Τ.Σ., πέραν της κατάφορης αδικίας εκθέτει ανεπανόρθωτα την πολιτική ηγεσία του Υ.ΕΘ.Α.
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών πιστή και συνεπής στις καταστατικές της δεσμεύσεις και υποχρεώσεις για μαχητική διεκδίκηση και υπεράσπιση των συμφερόντων και δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των ε.α, και όχι μόνο, Στελεχών του Στρατού Ξηράς, καλεί τα μέλη της και όλους τους συναδέλφους σε συμπαράταξη και αγωνιστική ετοιμότητα.
                                                                                              Αθήνα  8 Δεκεμβρίου 2011
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: