---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Αναδρομική μείωση των αποδοχών στα ειδικά μισθολόγια σε ισόποσες δόσεις

     Τα ποσά που προκύπτουν από την αναδρομική μείωση των αποδοχών στα ειδικά μισθολόγια, από την 1η Αυγούστου, θα παρακρατηθούν έως και σε 12 ισόποσες δόσεις και σε κάθε περίπτωση έως τις 31/12/2013. Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι υψηλότερη από τον μισθό που θα χορηγείται τον προσεχή Ιανουάριο. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, οι παρακρατήσεις από τη μισθοδοσία ή τη σύνταξη, θα γίνονται ως εξής:
- Για ποσά έως 100 ευρώ, εφάπαξ.
- Για ποσά έως 250 ευρώ, σε δύο ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 500 ευρώ, σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 750 ευρώ, σε τέσσερις ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 1.000 ευρώ, σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 1.500 ευρώ, σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 2.000 ευρώ, σε επτά ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 2.500 ευρώ, σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 3.000 ευρώ, σε εννιά ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 4.000 ευρώ, σε δέκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά έως 5.000 ευρώ, σε έντεκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
- Για ποσά άνω των 5.000 ευρώ, σε δώδεκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
     Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα ποσά αναφέρονται σε αυτά που προκύπτουν από τις μεικτές αποδοχές ή τη μεικτή σύνταξη του υπαλλήλου, λειτουργού, στρατιωτικού ή συνταξιούχου, αφαιρουμένων των προβλεπόμενων κρατήσεων. Τα οφειλόμενα ποσά που προκύπτουν από τη μείωση θα παρακρατούνται αναλογικά από τους οικείους κωδικούς που εκταμιεύθηκαν. Στην περίπτωση, κατά την οποία λειτουργός, υπάλληλος ή στρατιωτικός αποχώρησε από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης και έχει εισπράξει αποδοχές, στις οποίες δεν έχει εφαρμοσθεί η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του κοινοποιούμενου νόμου μείωση, τα σχετικά αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά θα παρακρατηθούν συμψηφιστικά από τη σύνταξή του ή σε περίπτωση μεταβίβασης αυτής, από τη σύνταξη των μελών της οικογένειάς του. Η παρακράτηση γίνεται με πράξη του αρμόδιου διευθυντή Συντάξεων, ύστερα από σχετική βεβαίωση του εκκαθαριστή αποδοχών, για το ποσό που καταβλήθηκε. Στην περίπτωση που λειτουργός, υπάλληλος ή στρατιωτικός αποχώρησε από την υπηρεσία για οποιονδήποτε λόγο, πλην της περίπτωσης της συνταξιοδότησης, και έχει εισπράξει αποδοχές, στις οποίες δεν έχει εφαρμοσθεί η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του κοινοποιούμενου νόμου μείωση, τα σχετικά αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά θα πρέπει να επιστραφούν εφάπαξ. Σε περίπτωση που οι ανωτέρω αρνηθούν την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων, γίνεται σε αυτούς καταλογισμός, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

3 σχόλια:

Κωνσταντίνος είπε...

Με λίγα λόγια από αυτά που ξέρουμε, οι παρακρατήσεις θα φανούν στον μισθό Φεβρουαρίου. Ο μισθός θα είναι μειωμένος 1. λόγω μείωσης των εν ενεργεία, 2. λόγω μείωσης όλων των άλλων συνταξιούχων, 3. Την 1 δόση από την αναδρομική μείωση των εν ενεργεία από Αυγ 2012, 4 Την 1 δόση από την μείωση όλων των συνταξιούχων που δεν πρόλαβαν να την βάλουν τον Ιανουάριο. Συμπέρασμα: Φτιάξτε βασικούς φόρτους.

Mpakis-lupo είπε...

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι σας χαιρετώ.Αυτό που έχω να σχολιάσω είναι ότι βάσει συντάγματος απαγορεύεται η αναδρομικότητα των νόμων.Δεν θυμάμαι να πήραμε κάποια αύξηση λόγω αναδρομικότητας, διότι τότε ίσχυε το σύνταγμα.

Mpakis-lupo είπε...

Κατά τ΄άλλα η αναδρομικότητα των νόμων δεν ισχύει βάσει συντάγματος.