---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της ΠΟΣ για την οικονομική επιθεώρηση στο ΜΤΣ

Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών με αφορμή:
  • Τα όσα είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας (έντυπης και ηλεκτρονικής) για σκάνδαλα και κατά συρροή παράνομες και παράτυπες πράξεις από τους διοικούντες το ΜΤΣ κατά τα έτη 1988-2011.
  • Τις καταγγελίες για εκποιήσεις ακινήτων κατά τα έτη 1995-2001.
  • Την οικονομική έκθεση της ΓΔΟΣΥ/ΥΠΕΘΑ που διακινείται στο διαδίκτυο.
  • Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε επίσημη διάψευση για το περιεχόμενο της υπόψη έκθεσης, εκφράζει την αγανάκτησή της και:
Θεωρεί ανεπίτρεπτα και αξιόποινα τα περιστατικά και τις ενέργειες/πράξεις που καταγγέλλονται.
  • Ζητά την υποβολή του πορίσματος των Οικονομικών Επιθεωρητών στον Οικονομικό Εισαγγελέα για την περαιτέρω και σε βάθος διερεύνηση, τον αντίστοιχο καταλογισμό και επιμερισμό των ευθυνών σε όλα τα επίπεδα Διοικήσεως και Εποπτείας του Ταμείου, για όλα τα προαναφερόμενα έτη.
  • Προτείνει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και τη διερεύνηση της περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες») ΟΛΩΝ των εμπλεκομένων.
  • Ζητά από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), την άμεση λήψη των πλέον πρόσφορων Διοικητικών μέτρων αλλά και νομικών ρυθμίσεων που επιβάλλονται στην περίπτωση, για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του ΜΤΣ και την επανάκτηση της εμπιστοσύνης των μετόχων και μερισματούχων του Ταμείου.
  • Αναμένει όπως το ΥΠΕΘΑ προβεί στη δημοσίευση όλων των αποφάσεων και πρακτικών του ΔΣ του Ταμείου που αφορούν τα καταγγελλόμενα αλλά και των σχετικών αποφάσεων της εκάστοτε Πολιτικής Ηγεσίας του Ταμείου (εποπτεύουσα αρχή).
Η ΠΟΣ θεωρεί ότι δικαιώνεται στις προτάσεις της για εξυγίανση και βιωσιμότητα του ΜΤΣ και ιδιαίτερα στη θέσπιση ενός νέου, σύγχρονου νόμου λειτουργίας του Ταμείου με βάση την ανταποδοτικότητα, τις σύγχρονες περί κοινωνικής πρόνοιας και οικονομίας απόψεις, λύση που από μόνη της μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ως φραγμός στο ρουσφέτι, τη συναλλαγή και τη διαφθορά.

Υπογράφεται από τον Πρόεδρο Ταξχο ε.α. Νικολόπουλο Βασίλειο και τον Γενικό Γραμματέα Σχη ε.α. Βασιλειάδη Κοσμά

Δεν υπάρχουν σχόλια: