---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση του Δημάρχου Τρικκαίων με το Διοικητή της ΣΜΥ


     Στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Τρικκαίων και της ΣΜΥ πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων των δύο φορέων την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012. Ο Διοικητής της Σχολής Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Μπίκος υποδέχθηκε το Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Χρήστο Λάππα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Τρικάλων. Στη συζήτηση στην οποία επακολούθησε επιπρόσθετα συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής κ. Απόστολος Κολότσιος, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Άμεσης Επέμβασης κ. Θεόδωρος Σπανός, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Βασίλειος Τσιάνας, καθώς και οι κ.κ. Σχης (ΠΖ) Ευάγγελος Τραγαζίκης Υποδιοικητής της Σχολής, Τχης (ΠΖ) Χαρίλαος Αδάμος Επιτελής Δημοσίων Σχέσεων και Επχος Ιωάννης Νασιόπουλος  Επιτελής Διοικητικής Μέριμνας της ΣΜΥ. Η προσυμφωνημένη ατζέντα περιελάμβανε κοινά θέματα που απασχολούν τη Σχολή και το Δήμο γενικότερα:
- Ιδιοκτησιακό Καθεστώς Ακινήτων ΤΕΘΑ (ανταλλαγές ακινήτων), όπου εκφράστηκε η άποψη ότι η σύντομη λύση στο συγκεκριμένο θέμα θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών.
- Μελέτη κατασκευής παιδικής χαράς στα ΣΟΑ Δικαστηρίων, με την ανάπλαση του οικοπέδου των ΣΟΑ σε χώρο πρασίνου και την κατασκευή παιδικής χαράς, με δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στην τοπική κοινωνία.
- Περίφραξη του Ακινήτου ΤΕΘΑ Λεπτοκαρυάς, για την απαγόρευση εναπόθεσης σκουπιδιών και μπαζών, καθόσον είναι επικίνδυνα για την υγιεινή των περιοίκων και έχει αρνητικές επιδράσεις στην αισθητική της περιοχής.
- Κατασκευή πεζοδρομίου και νέου καλαίσθητου τοιχείου στον περίβολο της Σχολής επί της οδού Φαρμάκη, καθώς η οδός χωρίς πεζοδρόμιο θεωρείται επικίνδυνη για τους διερχόμενους πολίτες.
- Ένταξη της Σχολής στο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης του Δήμου.
     Επιπρόσθετα τονίσθηκε η σημαντική συμβολή του προσωπικού της Σχολής, εν μέσω οικονομικής κρίσης, στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, καθώς και η αμοιβαία έμπρακτη υποστήριξη των 2 φορέων μεταξύ τους, αλλά και προς την Τρικαλινή κοινωνία στους τομείς κοινών δράσεων (λειτουργία δημοτικής πισίνας, αποκομιδή απορριμμάτων, κοινωνική προσφορά κλπ). Τέλος διαπιστώθηκε η καλή διάθεση των δύο πλευρών για συνέχιση της καλής συνεργασίας σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και καλής θέλησης, για την επίτευξη των κοινών στόχων, προς όφελος της Τρικαλινής Κοινωνίας μέρος της οποίας αποτελεί και η ΣΜΥ. Με το πέρας της συζήτησης καθορίσθηκε νέα συνάντηση σε επίπεδο επιτελών της Σχολής με στελέχη του Δήμου μετά την παρέλευση μήνα, για τον έλεγχο της προόδου των ήδη καθορισθέντων στόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: