---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Καμία Επιείκεια για τους Επίορκους…

     Ποιος δεν απογοητεύθηκε και δεν προβληματίσθηκε με την πληροφόρηση, κατά τη διάρκεια των Άγιων ημερών, για τις ΚΑΝΤΑ-δες του απόστρατου της Αεροπορίας σχετικά με τις μίζες, που ούτε ο ίδιος θυμόταν πόσες και από πού τις πήρε, ο αθεόφοβος. Ποιος δεν αισθάνεται αποτροπιασμό όταν καθημερινά ακούει από ραδιοφώνου και τηλεόρασης ή διαβάζει στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ότι πιθανόν ακόμα και εν ενεργεία αξιωματικοί να ήταν «καλεσμένοι» στο πάρτι που ρήμαξε τον τόπο και το δημόσιο πλούτο. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο ότι καμία κοινωνική ομάδα και κανένας θεσμός δεν έμεινε αλώβητος, δεν άντεξε στις σειρήνες του εύκολου πλουτισμού, της σήψης και της διαφθοράς που μας έφερε ως χώρα σε αυτή την κάκιστη οικονομική αλλά και το σημαντικότερο ηθική κατάπτωση. Δυστυχώς φαίνεται ότι για ακόμα μια φορά βρήκε εφαρμογή η λαϊκή ρήση «με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις».
     Αφήνοντας ασχολίαστο ότι μέχρι σήμερα, περιέργως, δεν ακούστηκε κανένα όνομα πολιτικού προσώπου αν και αυτοί ήταν που τελικώς ή εξ αρχής αποφάσιζαν για τις προμήθειες οπλικών συστημάτων, ως πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξκων Στρατού, πιστεύοντας ότι εκφράζω τον μέσο απόστρατο, καλώ τις Ενώσεις μας, αν δεν το έχουν ήδη πράξει, να διαγράψουν από τα μητρώα τους τον συγκεκριμένο τέως συνάδελφο, όπως και κάθε άλλον, που αποδειχθεί στο μέλλον διεφθαρμένος και επίορκος. Να εξετασθεί δε, αν ο νόμος το επιτρέπει, να εκπέσει της ιδιότητας του Αξιωματικού, αφού ο ίδιος στην πράξη αποποιήθηκε την τιμή αυτή, καταπατώντας τον όρκο του, πλουτίζοντας παρανόμως και καταχρηστικώς εις βάρος της χώρας του. Το οφείλουμε σε όλους εκείνους τους συναδέλφους μας, που στάθηκαν στο ύψος τους, τίμησαν τον όρκο τους και δεν εκμεταλλεύτηκαν τη θέση που η Πατρίδα τους εμπιστεύθηκε για ίδιον όφελος. Το οφείλουμε σε αυτούς που νυχθημερόν αγωνίζονται σε γη, αέρα και θάλασσα, με κόστος ακόμη και τη ζωή τους, με ελάχιστες απολαβές. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας. Το οφείλουμε στα παιδιά μας.
     του Απόστολου Παπαπαρίση
      Προέδρου ΕΑΑΣ Λάρισας

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Υπάρχει κάποια σύγχυση με αποτέλεσμα να διασύρονται αδίκως αξιωματικοί.
Στην κατάθεση του Ευσταθίου δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ στρατιωτικός που πήρε μίζα. Οι αναφερόμενοι στρατιωτικοί ήταν απόστρατοι και όπως φαίνεται πληρώθηκαν από την εταιρία του Ευσταθίου για "παροχή συμβουλών". Δηλαδή πληρώθηκαν ως εργαζόμενοι λόγω των τεχνικών τους γνώσεων.
Δεν υπάρχει κανείς που να κατείχε υπηρεσιακή θέση και να ζήτησε ή να πήρε μίζα.
Ο Δικηγόρος του Ευσταθίου είπε στο ΣΚΑΪ ότι στο Υπουργείου Άμυνας για κάθε πρόγραμμα ζητούσαν μίζα. Δεν είπε όμως (ίσως λόγω άγνοιας) ότι οι ενδιαφερόμενοι δεν πήγαιναν στα Γενικά Επιτελεία αλλά στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών (ακόμα και οι εγκαταστάσεις της είναι σε άλλη περιοχή) που υπάγεται απευθείας στον Υπουργό.
Ο Ευαγγελάτος είπε για αξιωματικούς που πάτησαν τον όρκο τους. Ποιοι; Οι απόστρατοι που εργάζονταν ως σύμβουλοι (consulting);
Όλη τη διαδικασία της προμήθειας την έκανε η ΓΔΕ (δηλ. Σμπώκος, Κάντας κ.ά). Όχι τα Γενικά Επιτελεία.
Αυτά πρέπει να απαιτήσουμε να διευκρινιστούν.
Ι. Παρίσης

Nikos είπε...

Η ανωτέρω τοποθέτηση του κ. Ιωάννη Παρίση, με βρίσκει σύμφωνο! Κατακριτέο είναι να παίρνεις χρήματα χωρίς να τα αξίζεις, χωρίς να τα διακαιούσαι, όχι γιατί δούλεψες και πρόσφερες έργο...

Apostolos είπε...

Θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα - γραφόμενα και των δυο σας μόνο που έπρεπε να βάλετε το σχόλιο σας στην προηγούμενη ανάρτηση. Η παρέμβαση μου είναι σαφής. "Καμία Επιείκεια για τους Επίορκους" Ελπίζω σε αυτό να μη διαφωνεί κανείς!!!