---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

25 Οκτ 2011 - Στρατιωτικά Νοσοκομεία - Απάντηση ΥΕΘΑ στην από 5 Οκτ 2011 ερώτηση βουλευτών




Ερώτηση 193/5-10-2011 της Βουλής των Ελλήνων
     Σύμφωνα μέ καταγγελίες, οι στρατιωτικοί, τόσο οι απόστρατοι όσο και οι έν ενεργεία, καταβάλουν περίπου 70-75 € μηνιαίως για να κατέχουν το δικαίωμα της ιατρικής περίθαλψης στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Αυτό λοιπόν που έχει διαπιστωθεί είναι το γεγονός ότι υπάρχει σχέδιο προς υλοποίηση πού θα μπορούν να εισέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία του ιδρύματος και για νοσηλεία πολίτες και αλλοδαποί οι οποίοι δεν έχουν καταβάλει σε καμία των περιπτώσεων αυτά που ήδη κατακρατούνται από τους στρατιωτικούς.
Συνεπώς ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1. Για ποιούς λόγους θα πρέπει να αδικούνται οι στρατιωτικοί, ιδίως οι εν αποστρατεία, ώς προς το δικαίωμα της ιατρικής περίθαλψης στα εξωτερικά ιατρεία ή την νοσηλεία τους στο Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. και να τοποθετούνται στην ίδια κατηγορία με πολίτες ή αλλοδαπούς πού μέχρι σήμερα δέν έχουν συνεισφέρει οικονομικά;
2. Θα επανεξεταστεί το θέμα ώς προς την προσέλευση πολιτών και αλλοδαπών στα στρατιωτικά νοσοκομεία ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα;
Οι  Βουλευτές Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης - Αθανάσιος Πλεύρης - Ιωάννης Κοραντής

Απάντηση 
Τρίτη, 25 Οκτ 2011- Φ.900α/8862/12261/19 Οκτωβρίου 2011
     Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Αθανάσιος Πλεύρης και Ιωάννης Κοραντής, με θέμα «ΝΙΜΤΣ και Σχέδιο για Νοσηλεία Πολιτών και Αλλοδαπών», σας γνωρίζω τα ακόλουθα σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψη μου:
     Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στα πλαίσια της προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο, έχει υπογράψει σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, από τις οποίες απορρέει ότι:
α. Οι δικαιούχοι υγειονομικής περίθαλψης στα στρατιωτικά νοσοκομεία, ημεδαποί και αλλοδαποί πολίτες, δεν επηρεάζουν την νοσηλεία του ενστόλου και εν αποστρατεία προσωπικού, καθώς και των μελών των οικογενειών τους, καθότι στις διατάξεις τους προβλέπονται τόσο προϋποθέσεις που αφορούν την προτεραιότητα περίθαλψης τους όσο και διατάξεις για την οικονομική τακτοποίηση των δαπανών νοσηλείας τους από τα ασφαλιστικά ταμεία.
β. Το ΝΙΜΤΣ καλύπτει απόλυτα και κατά προτεραιότητα τους δικαιούχους, τόσο από πλευράς εξωτερικών ιατρείων, όσο και από πλευράς νοσηλείας σε αυτό, ενώ δεν νοσηλεύονται αλλοδαποί πολίτες πλην αυτών με επείγοντα ιατρικά προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: