---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Λυγερός Ν. - "Μαθηματικά και Νοημοσύνη" Μaster Classes στη Λέρο

Από τη Λάρισα στο Καστελόριζο κι από κει στη Λέρο
          Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εισήγηση του κύριου Λυγερού με θέμα «Μαθηματικά και Νοημοσύνη» στο Κινηματοθέατρο Λακκίου στη Λέρο. Μπροστά σε ένα κατάμεστο κοινό μικρών και μεγάλων ο κύριος Λυγερός ανέλυσε λεπτομερώς ότι τα μαθηματικά και η νοημοσύνη συσχετίζονται θετικά δίχως αυτό όμως να σημαίνει ότι συνυπάρχουν κοινωνικά. Τα πρώτα χρησιμοποιούνται ως φίλτρο και η δεύτερη θεωρείται επικίνδυνη. Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κοινού και κυρίως των μαθητών οι οποίοι πρόθυμα απαντούσαν και συμμετείχαν ενεργά κατά τη διάρκεια της εισήγησης. Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στην προσπάθεια επιχειρηματιών με καταγωγή από τη Λέρο, οι οποίοι επιχορήγησαν και την διεξαγωγή των  Μaster Classes στο νησί.
          Την επομένη στις 28/10, η δεύτερη μέρα διεξαγωγής των master classes με τίτλο "Μαθηματικά και Νοημοσύνη" στον Πύργο Μπελλένη, Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείου της Λέρου από τον κ. Νίκο Λυγερό. Τα master classes αυτά απευθύνονταν σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.








Δεν υπάρχουν σχόλια: