---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Δήλωση Εκπροσώπου Συντονιστικής Επιτροπής Αποστράτων ΕΔ και ΣΑ Ν. Λάρισας

      Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,
     διαβάζοντας σε διάφορα blogs και sites το ρόλο που αποδίδεται στην ΕΑΑΣ Λάρισας και σε μένα προσωπικά, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:
  • Δεν είναι έργο ούτε μιας ενώσεως όπως η ΕΑΑΣ Λάρισας, αλλά ούτε και ενός ανθρώπου. Η προσπάθεια είναι συλλογική και ενωτική. Συμμετέχουν συνάδελφοι Απόστρατοι από το Στρατό Ξηράς, από την Πολεμική Αεροπορία, από την Αστυνομία και από την Πυροσβεστική.
  • Δεν έχει σχέση με κόμματα και χρώματα. Αυτό φαίνεται αφενός από τα πρόσωπα που απαρτίζουν τη Συντονιστική Επιτροπή, αλλά και από την επίσκεψη αυτής στο σύνολο των Βουλευτών του Ν. Λάρισας. Μέχρι σήμερα έγινε ενημέρωση στους κκ βουλευτές: Αλεξανδρίδου & Έξαρχο (ΠΑΣΟΚ), Ζώη & Χαρακόπουλο (ΝΔ), Σκυλλάκο (ΚΚΕ) και Ροντούλη (ΛΑΟΣ). Εκκρεμεί η ενημέρωση στον κ. Σαχινίδη (ΠΑΣΟΚ) και κ. Διώτη (ΣΥΡΙΖΑ).
  • Δεν ξεχωρίζει κανέναν συνάδελφο με κριτήριο την ηλικία, τα συντάξιμα χρόνια ή το είδος αποστρατείας. 
  • Η Συντονιστική Επιτροπή ενημερώνει τους κκ Βουλευτές για:
    • Τις επιπτώσεις του συνόλου των περικοπών στον οικογενειακό προγραμματισμό των αποστράτων.
    • Την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος (επικινδυνότητα, αμέτρητες απλήρωτες υπερωρίες, δυσκολία στην εύρεση εργασίας της συζύγου λόγω των μεταθέσεων, απώλεια χρηματικού ποσού αξίας μιας κατοικίας σε ενοίκια, κλπ).
    • Την πάγια θέση της ότι "Δεν αναζητά συμπόνια, ούτε επιθυμεί προνομιακή μεταχείριση αλλά απαιτεί ίση μεταχείριση".
    • Το δίκαιο του αιτήματος του συνόλου των συναδέλφων κάτω των 55 ετών (ανεξαρτήτως συντάξιμων χρόνων) να εξαιρεθούν από τις επιπλέον περικοπές του υπό ψήφιση ν/σ χρησιμοποιώντας παραδείγματα που το αποδεικνύουν περίτρανα. 
    • Την κατά την άποψή της άδικη και αντισυνταγματική χρήση των κριτηρίων ηλικίας (κάτω των 60 & πρόσφατα κάτω των 55 ετών) και του τρόπου αποστρατείας (με αίτηση ή με πρωτοβουλία της υπηρεσίας), προκειμένου να περικοπούν βάναυσα οι συντάξεις μέρους των συναδέλφων μας. 
    • Τη νομιμότητα της αίτησης αποστρατείας με νόμους που προϋπήρχαν και όχι του τύπου της εθελουσίας εξόδου με προνομιακές "διευκολύνσεις". Αντιθέτως για τους συναδέλφους μας ίσχυσε το "λιγότερα συντάξιμα χρόνια ίσον με μικρότερη σύνταξη, μικρότερο εφάπαξ και μικρότερα μερίσματα". 
Για τη Συντονιστική Επιτροπή 
Αποστόλης Παπαπαρίσης


4 σχόλια:

Κωνσταντίνος είπε...

Απόστολε το έργο της επιτοπής σας να είσαι βέβαιος ότι αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία των συναδέλφων και ελπίζουμε να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Προσωπικά σας ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέτετε, σε βάρος της προσωπικής, οικογενειακής και κοινωνικής σας ζωής, για το καλό όλων μας.

Γιώργος Χρυσοχοΐδης είπε...

Απόστολε το έργο σας και οι ατέλειωτες ώρες δουλειάς άρχισαν να αποδίδουν καρπούς.

Ο κακοπροαίρετος ότι και να κάνεις, κακοπροαίρετος θα είναι

Μη δίνετε σημασία και συνεχίστε.

Καλό Κουράγιο

Γιώργος Χρυσοχοΐδης

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και μήνες ενημερώνομαι αποκλειστικά από την ιστοσελίδα της ΕΑΑΣ της Λάρισας , ενώ διαμένω στη Χαλκίδα....
Αυτό τα λέει όλα, αλλά πρέπει να πω και κάτι παραπάνω.
Δεν είναι μόνον η ενημέρωση, αλλά και η αίσθηση της προσωπικής συμμετοχής στον αγώνα, έστω με αποστολή σχολίων και ανταλλαγή απόψεων.
Η δυναμική παρουσία του κ. Ροντούλη στη Βουλή, υποδεικνύει τη σοβαρότητα με την οποία προωθεί τα θέματα η ΕΑΑΣ Λάρισας.
Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι Καλή Επιτυχία κ. Παπαπαρίση, για το καλό όλων μας.
Πάντα στη διάθεσή σας για ότι περνάει από το χέρι μου.

Φανούρης

Βασίλειος Δράμπαλος είπε...

Απόστολε συνέχισε δυναμικά τον αγώνα για το καλό όλων μας.