---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Δικαστικές Διεκδικήσεις μέσω Δικηγορικού Γραφείου κας Τζούλη {ενημέρωση}

Κυρία Τζούλη, επικοινωνώ μαζί σας για να πληροφορηθώ για την όποια εξέλιξη  έχει η δικαστική διεκδίκηση που έχουμε ξεκινήσει για τις άδικες μειώσεις στις συντάξεις των στρατιωτικών. Θα ήθελα εφόσον σας είναι εύκολο να με ενημερώσετε επ' αυτού.
Μετά τιμής
Ηλίας Βλασσόπουλος
ΥΣ: Εφόσον το θεωρείτε σκόπιμο, καλό θα ήταν να αποστείλετε την εν λόγω ενημέρωση στην λίστα αποδεκτών όλων των σχετικώς ενδιαφερομένων....

Κύριε Βλασσόπουλε,
κατόπιν σημερινής τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, σας ενημερώνω εγγράφως και δια του παρόντος ότι ουδεμία εξέλιξη υπάρχει επί των ενστάσεων που έχει καταθέσει το δικηγορικό μας γραφείο για την διεκδίκηση των περικοπών σας.
Ειδικότερα, όπως έχουμε πληροφορηθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο (Ά Κλιμάκιο) είναι εν αναμονή αποστολής σε αυτούς, των ενστάσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Δηλαδή, θα πρέπει να αποστείλει το Γενικο Λογιστήριο του Κράτους στο αρμόδιο Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διαβιβαστικό με πρωτόκολλο που να αφορά τις ατομικές ενστάσεις κάθε προσφεύγοντα.
Είμαστε σε επαφή με το Ελεγκτικό Συνέδριο, από το οποίο είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας είτε δια ζώσης, ενημερωνόμαστε κάθε μήνα ή δίμηνο για την όποια εξέλιξη και πορεία των ενστάσεων. Δυστυχώς, δεν είναι στο χέρι μας να επισπευθεί η σχετική διαδικασία. Είναι καθαρά αρμοδιότητα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο κωλυσιεργεί χωρίς δική μας ευθύνη ή αρμοδιότητα να πράξουμε κάτι περαιτέρω.
Είμαστε, όπως και εσείς, εν αναμονή εξελίξεων.
Στη διάθεσή σας
δικηγορικό γραφείο Ελένης Τζούλη και συνεργατών

Απόστολε, σου προωθώ την απάντηση που μου έστειλε η δικηγόρος Αθηνών για την προσφυγή μας. Όπως φαίνεται το ΓΛΚ συμπεριφέρεται αποικιοκρατικά και αδιαφορεί για το θέμα μας. Δεν υπάρχει απόδοση ευθυνών για την «σκόπιμη» ολιγορία τους εδώ και ένα χρόνο τώρα;
Ανάρτησέ το σε παρακαλώ στο site της ΕΑΑΣ για να ενημερωθούν και άλλοι συνάδελφοι, και μεταξύ μας να ενημερωθούμε και τηλεφωνικά ο ένας με τον άλλο, γιατί δεν έχουν και όλοι διαδίκτυο. Η δικηγόρος  δεν το έστειλε σε λίστα αποδεκτών γιατί προφανώς δεν έχει δημιουργήσει τέτοια λίστα. Από τον διάλογο (τηλεφωνικώς) που είχαμε φαινόταν ότι δυσκολευόταν να ενημερώσει με email όλους τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους.
Νιώθω σα να είμαστε σε αδιέξοδο! Δηλαδή εάν το ΓΛΚ απαντήσει σε 50 χρόνια εμείς θα καθήσουμε και θα περιμένουμε μέχρι τότε; Δεν έχουμε κάποιο τρόπο να ασκήσουμε πιέσεις στο ΓΛΚ ώστε να κάνει ο αρμόδιος υπάλληλος την προβλεπόμενη δουλειά του;
Δεν γνωρίζω βέβαια τί γίνεται και με αυτούς που αποτάνθηκαν στον κο Κοντό για την ίδια υπόθεση.

7 σχόλια:

Unknown είπε...

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

Unknown είπε...

Υπάρχει έλεγχος των ερωτήσεων-αιτήσεων και ενδεχόμενη αποζημίωση των αιτουντων μεσω της διαδικασίας υποβολής αποζημίωσης από ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

Unknown είπε...

Ειναι γνωστο οτι ΠΑΝΤΑ το ΓΛΚ σαμποταριζε τους αποστρατους στρατιωτικους και τους στρατιωτικους εν γενει.

Ειναι γνωστο οτι εκ του ΓΛΚ εχουν πεσει διαφορες προτασεις στο τραπεζι που ΒΑΛΟΥΝ ΑΔΙΚΑ αλλα ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ κατα των στρατιωτικων και των συνταξεων και μισθων τους.

Επειδη ΔΕΝ μπορει καθε ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ και ΑΝΙΚΑΝΟΣ δημοσιος υπαλληλακος που διοριστηκε με ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΤΙΚΑ κριτηρια πριν μερικα χρονια, να μας σαμποταρει για να ικανοποιησει το ΕΓΩ του, εκτιμω επιβαλλεται

το θεμα να τεθει απο ΕΑΑΣ και ΟΛΟΥΣ τους φορεις που μας εκπροσωπουν (ΑΚΙΣ, ΠΟΣ) προς ΓΝΩΣΙΝ του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, του υπουργου παρα τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ και του αρμοδιου ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

προκειμενου να επιληφθουν αμεσα του γεγονοτος και να προωθηθει η δεουσα αλληλογραφια ως ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ στο Ελεγκτικο Συνεδριο δεδομενου οτι χρονιζει στα ΣΥΡΤΑΡΙΑ καποιου εδω και ενα χρονο !


Ο εν λογω υπαλληλος επισης ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ.


Οποιαδηποτε ολιγωρια μας μεσω των ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ μας και των αρμοδιων ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, μας καθιστα ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ στο εγκλημα που γινεται εις βαρος μας.


Δημητριου Ιωαννης


D είπε...

Θα πρότεινα να γίνει μήνυση και αγωγή κατά του/των υπαλλήλων (όχι κατά του Δημοσίου ή του ΓΛΚ) που κωλυσιεργούν, χωρίς να μας ενδιαφέρει αν κάποιοι τους είπαν προφορικά να καθυστερήσουν.
Δ. Σουφλής
Σμχος ε.α.

Apostolos είπε...

Απόστολε καλημέρα,
σε συνέχεια της ''ενημέρωσης.....'' δικηγόρου Τζούλη και το αδιέξοδο του συναδέλφου μας, παρακαλώ πες του, ότι: Από τις 13/5/2013 έχω κερδίσει στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης ευνοϊκή ρύθμιση του στεγαστικού δανείου μου, που από 1/1/2004 καταβάλω 600 στο ΤΠΔ, ή μάλλον μου παρακρατάν επειδή έτσι το είδαν και επειδή στο ΓΛΚ ο αρμόδιος υπάλληλος ΔΕΝ βρέθηκε ..... ώστε να κάνει την προβλεπόμενη δουλειά του, επί 7 μήνες οι Δημόσιοι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ του ΓΛΚ, ''δικτατορικά'' χωρίς έλεγχο κάνουν ότι θέλουν, νομίζω ότι αυθαιρετούν εις βάρος μας, εκτός του ότι, από 1/2/2006 ΧΩΡΙΣ να συναινέσω-υπογράψω-ερωτηθώ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΑΝ το δανειό μου σε γνωστή Αγγλική Τράπεζα.
Ευτυχώς για μένα, σε καμία κα Τζούλη δεν έστειλα χρήματα για να με εκπροσωπήσει σε έναν αγώνα που θύμιζε (πίστευα εξ αρχής) κυνήγι χαμένου Δον Κιχώτη, όπως κάποτε στείλαμε ''ψιχουλάκια'' ομαδικά όμως κατά Σχηματισμούς στον Κουτρούκαλο για εκείνα τα ξεχασμένα ''170'', ούτε και στους καλούς συναδέλφους μας έστειλα του ΜΤΣ, όταν 1 χρόνο αφότου εγκρίθηκε η αίτηση αποστρατείας μου, μου ζήτησαν 9,900 ευρώ για να .... αναγνωρίσω τα ..... και να λαμβάνω μερίσματα ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ, είδα τι έπαθαν όσοι υπερήφανα ήθελαν και γραμμένα τον τίτλο του Στρατηγού. Δόξα τω Θεώ τα κράτησα (και έχω το τελευταίο οικογενειακό αποκούμπι) διότι βλέπω και τον πατέρα μου (με 33 χρόνια Υποστράτηγος κανονικός), παίρνουμε σχεδόν τα ίδια. Απόγνωση.
Απόστολε εάν θέλεις μπορείς να κοινοποιήσεις τις σκέψεις μου στους αγαπητούς μας συναδέλφους, πάντα περιμένοντας να σηκώσουμε κεφάλι.
Δημήτρης Παπαδόπουλος
Ωραιόκαστρο, Θεσ/κης
Σχης ΕΜ εά - 10/2008
2319-697726
6972-292093

Apostolos είπε...

Απόστολε θα μπορούσαμε ίσως με κάποιο εξώδικο ή άλλη ενέργεια εναντίον του Διευθυντού ή Προϊσταμένου, υπεύθυνου του ΓΛΚ γιαυτά τα θέματα να ανιδράσουμε. Όταν κάποιος κρατικός υπάλληλος καταλάβει ότι μπορεί - ίσως να την πληρώσει αυτός πόσο νομίζεις ότι θα μπορεί να αδιαφορεί;
Έχουμε δικούς μας ανθρώπους του Δικαστικού Σώματος κανένας δεν ενδιαφέρεται;
Δεν μπορούν να συνεργασθούν ε.α. Αξκοί του Οικονομικού και Δικαστικού να βρούν μια άκρη στο όλο θέμα; Η ΕΑΑΣ τι κάνει;
Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
Εύχομαι καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και καλή χρονιά με υγεία.
Βασ. Δαλαμαγκίδης

Unknown είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον Σμχο Δ.Σουφλή. Πέρα από την οποιαδήποτε θεσμική διαδικασία θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνονται και αγωγές κατά συγκεκριμένων υπαλλήλων, απαιτώντας από αυτούς να μας καταβάλλουν χρηματικές αποζημιώσεις για τα προβλήματα που προκαλούν η ολιγωρία και οι παραλείψεις τους.

Χρ. Παναγιώτου
Ταξχος (ΠΑ) ε.α.