---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ένας τοίχος (λυ)γερός, ένας τοίχος (και όχι τείχος)...


Τους τελευταίους 15 μήνες στο Καστελλόριζο γίνεται μια εκστρατεία με θέμα: «Εγώ αυξάνω τη γεωπολιτική μου ισχύ», η οποία στηρίζεται σε πρωτοβουλία του Νίκου Λυγερού (www.lygeros.org).

Οι κάρτες, τα γράμματα, τα βιβλία και τα δώρα καταφτάνουν στο νησί απ’ άκρη σ’ άκρη όλης της Ελλάδας και όλου του κόσμου. Φτάνουν με το καράβι και τ’ αεροπλάνο (η συγκοινωνία από Αθήνα είναι πολύ εύκολη). Η καθηγήτρια Εικαστικών, Ξανθή Κωστορρίζου, με τη βοήθεια των μαθητών/τριών της Ε’-ΣΤ’ του σχολείου μας έχτισαν έναν τοίχο από βιβλία. Ένας τοίχος, λοιπόν, που δένει τις φωνές και τις σκέψεις των απανταχού Ελλήνων και φιλελλήνων.

Ένας τοίχος (λυ)γερός, όπως και το ανάστημα του λαού μας. Ένας τοίχος (και όχι τείχος) ελπίδας, που δε μας χωρίζει από κάτι, αντιθέτως μας ενώνει ως απόδειξη σε όποιους ισχυρίζονται ότι οι Έλληνες του 20ου αιώνα είναι οι Έλληνες του καναπέ. Ένας τοίχος που δεν σκοτώνει (ας θυμηθούμε τις εκτελέσεις των βάρβαρων που έστηναν στους τοίχους Έλληνες και τους πυροβολούσαν), αλλά μας κάνει πιο δυνατούς.

Αυτό είναι το μήνυμα από το Δημοτικό Σχολείο ΜΕΓΙΣΤΗΣ, που θα ταξιδέψει σ’ όλην την ανθρωπότητα για να δει το κατόρθωμά της και να την ευχαριστήσει…
 
Σχόλιο: Ο σπόρος του κου Λυγερού βρήκε γόνιμο έδαφος στη Μεγίστη (Καστελόριζο). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: