---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Μετά από καταγγελίες αντικαταστάθηκε ο πρόεδρος του ΑΟΟΑ


Ανεξάρτητα με το εάν φταίει ή όχι ο πρόεδρος του ΑΟΟΑ (θα φανεί στη δικαιοσύνη), κοιτάξτε τι περνάνε στον κόσμο. Οι πολιτικοί βάζουν σε τάξη τους σπάταλους στρατιωτικούς. "Οι 13 οργανισμοί που εποπτεύει το ΥΕΘΑ επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό με 167 εκατ. ευρώ." Κι εμείς ποια η αντίδραση μας; Ελπίζω όχι η ίδια με το δημοσίευμα της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ για το οποίο ακόμα περιμένουμε οι απλοί απόστρατοι την αντίδραση των Ενώσεων Αποστράτων (ΝΠΔΔ και μη) για όσα είχαν γραφεί τότε "...Τα χρήματα της υπερτιμολόγησης χρησιμοποιούνταν για τη χρηματοδότηση των Ενώσεων Αποστράτων, οι οποίες έκαναν τη γνωστή παράνομη "εισβολή" στο Πεντάγωνο...".
          Με απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κ. Σπηλιόπουλου αντικαθίσταται ο πρόεδρος του ΑΟΟΑ (αξιωματικός ε.α) λόγω καταγγελιών, που διερευνώνται, για ατασθαλίες στη χορήγηση στεγαστικών δανείων στους αξιωματικούς. Νέος Πρόεδρος του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών τοποθετείται εν ενεργεία αξιωματικός (συνταγματάρχης), μία από τις σπάνιες φορές που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Παράλληλα ο υφυπουργός αποκάλυψε ότι ζήτησε από τον κ. Διώτη να ελέγξει το ΣΔΟΕ, τα λογιστικά βιβλία του Οργανισμού καθ΄ ότι, όπως δήλωσε στο «Βήμα», οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης δεν μπόρεσαν λόγω ελλείψεως παραστατικών να επιρρίψουν ευθύνες: «Έχουμε σοβαρές καταγγελίες ότι χορηγούνταν δάνεια σε αξιωματικούς και σε απόστρατους, χωρίς παραστατικά, δεν υπήρχαν πουθενά παραστατικά», είπε ο κ. Σπηλιόπουλος.
            Την ίδια ώρα άρχισε μία γιγαντιαία επιχείρηση για τη μείωση δαπανών και στους 13 οργανισμούς που εποπτεύει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι προϋπολογισμοί των οποίων είχαν επιβαρύνει πέρυσι τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 167 εκατ. ευρώ: «Εκτελώ εντολές από τον Πρωθυπουργό, το έλλειμμα εφέτος των οργανισμών αυτών να μηδενισθεί», είπε ο κ. Σπηλιόπουλος. Η μείωση των δαπανών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας γίνεται με πολύ προσεκτικό τρόπο, με κύριο στόχο να μην μειωθεί η επιχειρησιακή δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Έτσι γίνονται περικοπές από παντού, ακόμα και στις ελληνικές δυνάμεις που βρίσκονται στο εξωτερικό (πλην Κύπρου), στα καύσιμα, στα αυτοκίνητα των αξιωματικών, ενώ ολοκληρώθηκε και το πρόγραμμα συγχωνεύσεων οργανισμών: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που συμβαίνει στο Πολεμικό Ναυτικό, στο οποίο έγινε μείωση των δαπανών, αλλά αυξήθηκε κατά 30% η διαθεσιμότητα των πολεμικών πλοίων», αναφέρει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.
Το βρήκαμε εδώ...
ΣΧΟΛΙΟ: Αν τα παραπάνω είναι αληθινά αναρωτιέται κάποιος οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι τώρα γιατί δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους ή ποιος δεν τους άφηνε να την κάνουν σωστά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: