---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Στην αναμονή τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τις νέες μεταθέσεις

ΤΑ ΣΤΕΛΈΧΗ ΤΟΝ ΕΝΌΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΉΣΟΥΝ

Tον οικογενειακό προγραμματισμό χιλιάδων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων απειλεί η μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση και κοινοποίηση των φετινών μεταθέσεων. Διανύοντας το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε καν η διαδικασία για την κάλυψη των θέσεων... εξωτερικού των αξιωματικών. Την ίδια στιγμή, και εξαιτίας των εξοντωτικών οικονομικών μέτρων τα οποία εφαρμόζει και σχεδιάζει η κυβέρνηση, οι στρατιωτικοί σχηματίζουν «ουρά» για μία θέση στα οικήματα ή στις κατασκηνώσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Σε μία περίοδο που η λαίλαπα των μέτρων της κυβέρνησης και της Τρόικας έχουν πλήξει το εισόδημα των στρατιωτικών και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα ξημερώσει την επόμενη ημέρα (Μνημόνιο 2 ή Μεσοπρόθεσμο), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας συμβάλλει στη δημιουργία κλίματος περαιτέρω ανασφάλειας και άγχους για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Καθυστέρησε πολύ στην προώθηση της Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό των μορίων, σύμφωνα με τα οποία θα υλοποιούνται πλέον οι μεταθέσεις, και περιέπλεξε αρκετά περισσότερο το σύστημα των μεταθέσεων. Οι πρώτες δυσκολίες είναι ορατές και εκτιμάται πως θα παρουσιασθούν ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα.

Συνήθως αρχές ή μέσα Ιουνίου οι στρατιωτικοί γνώριζαν αν και πού μετατίθενται. Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας είναι στο στάδιο της επεξεργασίας... περισσότερα εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: