---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Μαθήματα πολιτικής στις συζύγους των Αξκών (Τουρκία)

Εφημερίδα «ΣΑΜΠΑΧ» Της 2 Μαϊ 2011 Μετάφραση: Χαρ. Καραγκιοζούδης

Στην Τουρκία πλέον τίποτα δεν μένει κρυφό. Τελευταία έπεσε σε ιστοσελίδα ένα ακόμα βίντεο με ηχητική καταγραφή. Η ηχογραφημένη φωνή, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, φαίνεται να ανήκει στον Συνταγματάρχη-Επιτελή Ενγκίν Καμπατάς, Υποδιοικητή της Φρουράς του Κιρίκαλε, ο οποίος κάνει σκληρή κριτική στο κόμμα ΑΚΡ, τον Αμπτουλάχ Γκιουλ, τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Μπουλέντ Αρίντς. Σύμφωνα με τον Καμπατάς, η Εμινέ Ερντογάν (σύζυγος Πρωθυπουργού), όταν επισκέφθηκε τον ηθοποιό Νεζάτ Ουγούρ, που νοσηλευόταν στην Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία, το έκανε μόνο και μόνο για να δώσει το μήνυμα ότι «στο νοσοκομείο δεν δέχονται γυναίκες που φέρουν μαντίλα». Η πρόθεση του Μπουλέντ Αρίντς (πρόεδρος Βουλής) «να κάνει την Παρασκευή αργία για τη Βουλή», διαδόθηκε στη χώρα ότι η Παρασκευή θα είναι αργία. Ο Καμπατάς λέει: «Φυσικά, δουλειά του Αρίντς είναι να συγχύσει τη χώρα».
Ο Σχης-Επιτελής Καμπατάς ισχυρίζεται ότι η στάση του Γκιουλ στις αποφάσεις του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ), στις οποίες σημείωσε «με επιφύλαξη»(*), είχε ως σκοπό να έρθουν στη γιορτή της Δημοκρατίας γυναίκες σύζυγοι με μαντίλες ενώ επικρίνει και τον Ταγίπ Ερντογάν επειδή προσφώνησε (τους Κούρδους) «Αδέρφια μου Κούρδοι». «Δεν υπάρχουν Κούρδοι αδέρφια μας, δεν υπάρχουν Κούρδοι στην πραγματικότητα και άλλα παρόμοια…Δεν υπάρχει το άνω-κάτω με τις ταυτότητες… (καταγωγή). Αυτοί (προφανώς εννοεί τους παραπάνω πολιτικούς) συζητούν για να διαλύσουν τη χώρα μας, για να μοιράσουν το έθνος μας» Ο Καμπατάς ξεπουλά και τα παιδιά του Ουνακιτάν (Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Ερντογάν) , του Γκιούλ και του Ερντογάν, λέγοντας: «Υπάρχουν και κάποια επιφανή παιδιά. Αυτά είναι τα παιδιά του Υπουργού Οικονομικών μας, του πρωθυπουργού μας και του προέδρου της Δημοκρατίας μας. Το ένα αγόρασε πλοίο, το άλλο έχει εργοστάσιο καλαμποκιού - αυγών και του προέδρου μας μεγαλώνει με το εμπόριο στην πόλη της Καισάρειας. Ένα 16χρονο παιδί παίζει με εκατομμύρια δολάρια…»
Το ΓΕΕΘΑ άρχισε έρευνες. Στο τέλος δεν βγαίνει τίποτα, ξεχνιέται, πάει… Φυσικά ο Εγκίν Καμπατάς, επιβεβαίωσε ότι πήρε διαταγή για να κάνει το σεμινάριο στις συζύγους των Αξιωματικών. Άραγε γι’ αυτές τις κασέτες και τα βίντεο που κυκλοφορούν στα site, δεν είχε πάρει μυρωδιά το ΓΕΕΘΑ ? Ίσως ακόμα και σήμερα σε κάποια φρουρά να γίνονται παρόμοια σεμινάρια κατάρτισης… Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Σημείωση. (*) Όταν το ΑΣΣ με τις αποφάσεις του, αποβάλει στελέχη των ΕΔ για λόγους κυρίως οπισθοδρομικούς, αποσχιστικούς ή διαμελιστικούς, ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον πρώτο χρόνο της θητείας του, σημειώνει επί των αποφάσεων την ένδειξη «με επιφύλαξη», για να έχουν τα στελέχη το δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη.
Ναζλι Ιλιτζάκ




Δεν υπάρχουν σχόλια: