---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Κλιμάκιο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ στην ΕΑΑΣ

     Ο Βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
        «Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να ενημερωθούμε σε βάθος και να ανταλλάξουμε απόψεις με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΣ -που εκπροσωπούν περί τα 62.000 μέλη- για όλα τα φλέγοντα ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες απόστρατοι Αξιωματικοί. Οι βάναυσες περικοπές στις συντάξεις -και με ηλικιακά μάλιστα κριτήρια- που άκριτα αποφάσισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η απογοητευτική κατάσταση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και η αδυναμία της κυβέρνησης να πάρει μέτρα για την εξυγίανση και βιωσιμότητά του, η επικείμενη μετατροπή των Ενώσεων Αποστράτων από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, που οδηγεί στην απαξίωση και ουσιαστική διάλυσή τους, θέματα υγειονομικής περίθαλψης, το στεγαστικό πρόβλημα, είναι τα καυτά θέματα που απασχολούν τους απόστρατους.
        Μετέφερα στον Πρόεδρο της ΕΑΑΣ, το σεβασμό και την εκτίμηση του Προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά προς τους απόστρατους Αξιωματικούς για τη διαχρονική προσφορά τους στην Πατρίδα και επανέλαβα ότι η ΝΔ σέβεται και τιμά τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη και αναγνωρίζει το λειτούργημα το οποίο επιτελούν.
        Αντιλαμβάνεται δε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει από την πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
        Πρωταρχικός στόχος της ΝΔ, θα είναι να αποκαταστήσει το κύρος τους των ενόπλων δυνάμεων και των στελεχών της.
        Καλούμε την ανάλγητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έστω και την υστάτη ώρα, να ενσκήψει πάνω στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόστρατοι, να αναγνωρίσει επιτέλους το έργο και την προσφορά τους, να αντιμετωπίσει ισότιμα και χωρίς ηλικιακούς διαχωρισμούς τους απόστρατους και να διασφαλίσει ένα ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης που να τους αρμόζει.
        Επανέλαβα, τέλος, τη διακηρυγμένη θέση μας ότι δεν συμφωνούμε με την κυβερνητική απόφαση για αλλαγή του καθεστώτος των Ενώσεων από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: