---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

27 Ιουνίου 2012: ΠΡΟΣΟΧΗ - Νέα Ενημέρωση επί Δικαστικών Διεκδικήσεων

     Αγαπητοί συνάδελφοι, σας παραθέτω για ενημέρωση σας την επιστολή που έλαβα σήμερα από τη δικηγόρο κα Έλενα Τζούλη. Δε θα κρύψω την έκπληξη μου πλην όμως θα αποφύγω να εκφέρω την άποψη μου εν θερμώ και θα συγκαλέσω σύσκεψη των ενδιαφερομένων στις 3 Ιουλίου 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00, στην ΕΑΑΣ Λάρισας. Ως πρώτο σχόλιο - ερώτηση που κάνω είναι γιατί αφού ήταν γνωστό το περιεχόμενο του νόμου τουλάχιστον στις αρχές Μαρτίου 2012 (ΦΕΚ Α 51/12-3-2012) εμείς το μαθαίνουμε τέλος Ιουνίου 2012.

 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Ν. 4055/2012
     Δυνάμει του νέου νόμου Ν. 4055/2012 περί ΔΙΚΑΙΗΣ ΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΥΤΗΣ (ΦΕΚ Α 51/12-3-2012 με έναρξη ισχύος την 2-4-2012), που ψηφίστηκε από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο και από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαιωάννου, επήλθαν ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ τόσο στην πολιτική και ποινική δίκη όσο και στην διοικητική. Oι τροποποιήσεις που αφορούν διαδικασίες ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου προβλέπονται στο ΜΕΡΟΣ Δ' του εν λόγω Νόμου με τίτλο: ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (άρθρα 68 επόμενα του νέου νόμου). Tα συνημμένα έγγραφα, είναι το έντυπο-πίνακας που μας χορηγήθηκε από την Γραμματεία του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αφορά μεταξύ άλλων και τα απαιτούμενα για την κατάθεση έφεσης. Εμάς, μας ενδιαφέρει ο πίνακας Α και ο πίνακας Ε, όπου αναγράφονται αναλυτικά τα έξοδα για την κατάθεση έφεσης και υπομνήματος, αντίστοιχα. Κατόπιν των ανωτέρω τροποποιήσεων, σας ενημερώνουμε ότι το εργολαβικό δίκης - ιδιωτικό συμφωνητικό (έγγραφο νούμερο 4) που σας είχε αποσταλεί, είχε ισχύ προ της ενάρξεως ισχύος του ως άνω Νόμου και θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί βάσει των νέων δεδομένων και των αλλαγών που επήλθαν από την ψήφιση του Ν.4055/2012. Οπότε, απαιτούνται τα κάτωθι χρηματικά ποσά: Α. ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΦΕΣΗΣ (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΝΤΟΣ 2 ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΛΚ, ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ 3 ΜΗΝΩΝ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ!!!!): 20 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΒΟΛΟ, 15 ΕΥΡΩ ΜΕΓΑΡΟΣΗΜΟ, 27 ΕΥΡΩ  ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ, 4,70 ΕΥΡΩ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, 134 ΕΥΡΩ + ΦΠΑ 23% ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΗΣ = 164,82 ΕΥΡΩ, 2 ΕΥΡΩ ΜΕΓΑΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ, 30 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΣΥΝΟΛΟ = 263,52 ΕΥΡΩ. Β. ΓΙΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΦΕΣΗΣ: 9 ΕΥΡΩ ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ, 2,30 ΕΥΡΩ ΤΑΜΕΙΟ  ΠΡΟΝΟΙΑΣ, 3 ΕΥΡΩ ΜΕΓΑΡΟΣΗΜΟ. ΣΥΝΟΛΟ = 14,30 ΕΥΡΩ. Γ. ΓΙΑ ΕΞΟΔΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΚΑΣΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ: 50 ΕΥΡΩ + ΦΠΑ 23% = 61,50 ΕΥΡΩΟΠΟΤΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 339,32 ΕΥΡΩ (ΥΠΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Α + Β + Γ).
     Τέλος, θα απαιτηθεί και νέα εξουσιοδότηση με ρητή εντολή για κατάθεση και παράσταση συνηγόρου στο ακροατήριο. Σημειώνεται επίσης ότι για αντιπροσωπευτικό μέρος αιτήσεων προσφευγόντων, θα απαιτηθούν επιπλέον τα έξοδα, όπως ορίζονται με το νέο Νόμο (συνημμένη σελίδα 3, πίνακας Δ). Το παρόν αφορά προσωπική σας ενημέρωση και παρακαλώ πολύ να προωθηθεί από εσάς στα μέλη που ανήκουν στην ΕΑΑΣ Λάρισας.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΕΛΕΝΑ ΤΖΟΥΛΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ   


14 σχόλια:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΛΙΒΑΝΑΚΗΣ είπε...

Μήπως μας δούλεψε κανονικά η κυρία;

Thanasis είπε...

Κάποτε επεσήμαναν σ’ έναν απόστρατο φανατικό εργένη ότι δεν μπορεί να έχει άποψη για τις γυναίκες…
Ανταπάντησε: Τόσα χρόνια γνώρισα πολύ καλά τους άνδρες…Αφαιρώ λοιπόν την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα και ξέρω ποιά είναι η γυναίκα…
Είμαι παντρεμένος…:).

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ.ΑΠΟ ΤΟΝ Ν.4055/2012 ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΦΕΣΗΣ ΕΝΤΟΣ 2ΜΗΝΟΥ ΑΝΤΙ ΤΟΥ 3ΜΗΝΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΦΕΣΗΣ Κ.ΛΠ.ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ?OTΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟ 2011 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΑ?
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή το γνώριζε οπότε υπάρχει το ενδεχόμενο δόλου, ή δεν το γνώριζε, οπότε τίθεται θέμα ικανότητας παρακολούθησης των εξελίξεων και αντιπροσώπευσης στην υπόθεσή μας. Και στις δύο περιπτώσεις, εγώ τουλάχιστον δεν έχω καμία επιθυμία να συνεχίσει το συγκεκριμένο γραφείο να με αντιπροσωπεύει. Ελπίζω μόνο να μην έχει την απαίτηση να πληρώσω τα επιπλέον ποσά, γιατί εγώ υπέγραψα συμφωνητικό με τα παλαιά ποσά.

Σωτήρης Ακρίβος

KOSTASL είπε...

ηδη σημερα το δικηγορικο γραφειο μου εστειλε mail λεγοντας οτι αν θελω να συνεχισω την διαδικασια, να καταθεσω μεχρι 20/7 340 ευρω.ΠΡΟΤΕΙΝΩ να μας επιστραφουν τα χρηματα που δωσαμε στην δικηγορο(61 ευρω) και να κοινοποιηθει η κοροιδια στον τυπο.
Επισης βγηκε σημερα ανακοινωση απο ΕΚΟΕΜΣ, οτι το μερισμα θα κατατεθει ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2012!!!!!!!!!

Γιάννης Γκαλιούρης είπε...

Και εγώ έπεσα από τα σύννεφα. Μη ξεχνάμε και τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ για άρση του ηλικιακού ρατσισμού. Θα γίνει ; και αν ναι πως ; που ; πότε ; ποιες πιέσεις χρειάζονται επιπλέον από μας προς αυτή την κατεύθυνση ; και αν τελικά γίνει η άρση με το γραφείο της κ. Τζούλη τι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε; τα μέχρι τώρα χαμένα; Πάντως προσωπικά πιστεύω ότι από την αρχή δεν πρέπει να υπήρχε γνώση των διαδικασιών και του τελικού ποσού που θα χρειαζόταν. Βλέπουμε! και βέβαια να πω ένα μεγάλο μπράβο στην ΕΑΑΣ που επαγρυπνά και επεμβαίνει έγκαιρα για το κοινό καλό.

Γιάννης είπε...

Εχω την εντύπωση οτι η κυρία Καμμένου μας κοροϊδεύει, ακολουθώντας πιστά τη λογική των κομμάτων όσον αφορά την αφαίμαξη χρημάτων που υποτίθεται οτι προθυμοποιήθηκε να πολεμήσει στα δικαστήρια... Αμφιβάλω πολύ για τις πραγματικές της προθέσεις...

costasl είπε...

oπως ολοι ξερουμε εχει υπογραφει ιδιωτικο συμφωνητικο-εργολαβικο δικης, μεταξυ των προσφευγοντων και της κ.Τζουλη.Θα προτεινα να διαβασει η κ.Τζουλη τι λεει αυτο το συμφωνητικο στην παραγραφο Β 2 και μετα να μας πει πως και ποσα ευρω θα μας αποζημιωσει αν καταγγειλει το συμφωνητικο αυτο. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΤΟ ΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ.ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ.ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΤΗ ΘΑ ΧΑΣΕΙ!!!

Apostolos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Apostolos είπε...

ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

το παρακάτω ξέρει κανείς τι σημαίνει?
<Σημειώνεται επίσης ότι για αντιπροσωπευτικό μέρος αιτήσεων προσφευγόντων, θα απαιτηθούν επιπλέον τα έξοδα, όπως ορίζονται με το νέο Νόμο (συνημμένη σελίδα 3, πίνακας Δ)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Καταρχην η υπογραφη του ιδιωτικου συμφωνητικου εγινε ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ δηλαδη ΝΩΡΙΤΕΡΑ απο την εκδοση της αποφασης. Αρα η κ. Τζουλη ΔΕΝ δεσμευεται στα παλια ποσα. μια στοιχειωδης ερευνα των χαρτιων μας δεν βλαπτει....


κατα δευτερο ας δουμε το δασος και οχι το δενδρο. η διαφορα ειναι μικρη....και τωρα βρισκομαστε στο μεσο ενος δικαστικου αγωνα...οι οπισθοχωρησεις δεν συνιστωνται εκτιμω.... αλλωστε και η δικηγορος θα λαβει το ποσοστο της, αρα και εκεινη θελει την θετικη εκβαση της υποθεσης οποτε θα προσπαθησει για το καλυτερο.


τριτον, το φαουλ που βλεπω ειναι μονο στην καθυστερημενη ενημερωση μας για τα νεα ποσα....δεδομενου ομως οτι βγηκαν τελη μαρτιου (μεχρι να φτασουν στους δικηγορους) και δεδομενου οτι ηταν στο μεσο ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ στο πλευρο του συζυγου της ισως αυτο να της δινει μια αφεση αμαρτιων....


σιγουρα πρεπει να εκφρασουμε το ΠΑΡΑΠΟΝΟ μας διοτι δεν ειμαστε πλουσιοι , αλλα πρεπει να δουμε το δασος και οχι το δενδρο....εκτιμω.


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΛΙΒΑΝΑΚΗΣ είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον Συνάδελφο costasl/01 Ιούλιος,2012 15:44, ότι η εν λόγω κυρία θα πρέπει να αφήσει κατά μέρος τα τερτίπια τα οποία ενδεχομένως έμαθε από κάποιο συγγενικό της πρόσωπο,και να τηρήσει τα συμπεφωνημένα, ή αλλιώς, να επιστρέψει τα καταβληθέντα. Σε κάθε δε περίπτωση, να δημοσιοποιηθεί η κοροϊδία την οποία υπέστημεν, προς γνώσιν και συμόρφωσιν και των λοιπών Συναδέλφων, και όχι μόνον!!!

Βασίλης είπε...

Συμφωνω απολύτως με τον κ. Μπελιβανάκη.