---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

20 Σεπ 2012: Οι Απόστρατοι των ΕΔ και των ΣΑ δίνουν ραντεβού στην Αθήνα

     ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 έλαβε χώρα μεγάλη συγκέντρωση Αποστράτων Αξιωματικών των ΕΔ και των ΣΑ, έξω αλλά και μέσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δυστυχώς, η κίνηση αυτή, από το πιο πειθαρχημένο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, δε λήφθηκε σοβαρά υπόψη. Οι άνθρωποι που κρατούσαν "ομπρέλα" όταν οι μισθοί όλων των υπολοίπων ειδικών μισθολογίων (βουλευτών, διπλωματών, δικαστικών λειτουργών, γιατρών ΕΣΥ, καθηγητών ΤΕΙ & ΑΕΙ κλπ), των υπαλλήλων της Βουλής, των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ, και λιγότερο του στενού δημόσιου τομέα, έπαιρναν την ανηφόρα, βλέπουν σήμερα να συνεχίζεται το "έγκλημα" εις βάρος τους, μέχρι τελικής εξαθλίωσης, ενώ φαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, αδυνατεί να κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος.

     Το θέατρο που βλέπουμε στα Ελληνικά ΜΜΕ περί προσπάθειας προστασίας του ειδικού μισθολογίου των "ενστόλων" δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ακόμα παραπλάνηση. Αυτό που προστατεύουν είναι τα ειδικά μισθολόγια των υπολοίπων αφού ο μέσος όρος μεικτών αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων των πρόσθετων αμοιβών, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών είναι: Διπλωματών 6.502 ευρώ, δικαστικών λειτουργών 6.271 ευρώ, γιατρών ΕΣΥ 5.032 ευρώκαθηγητών ΤΕΙ και ΑΕΙ 3.358 ευρώ, βουλευτών ????? ευρώ και "ενστόλων" 2.000 ευρώ ή καθαρά κάτω από 1.500 ευρώ το μήνα, που συχνά λόγω αναγκαστικής ανεργίας της συζύγου (συχνές μεταθέσεις) είναι και οικογενειακό εισόδημα τόσο για τα εν ενεργεία όσο και τα εν αποστρατεία στελέχη. Το μεγάλο "έγκλημα" βέβαια, ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του '80, τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου αποδέσμευσε το ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών από αυτό των δικαστικών λειτουργών και φυσικά των βουλευτών. Έτσι ενώ τότε οι μισθοί των δικαστικών και των στρατιωτικών είχαν μια απόκλιση κοντά στα 15%, αυτή ξεπέρασε σήμερα το 200% ή με άλλα λόγια αν δεν γινόταν αυτό, ο μέσος όρος του μισθού των στρατιωτικών θα ήταν σήμερα κάτι παραπάνω από 5.000 ευρώ.

     Και η μεγάλη αδικία εις βάρος μας συνεχίζεται. Ξεκίνησαν τις περικοπές πρώτα από εμάς και συνέχισαν με τους υπόλοιπους. Χώρισαν τους αποστράτους σε κατηγορίες και τιμώρησαν αυτούς που τόλμησαν να αποστρατευτούν με αίτηση τους με μοναδικό κριτήριο την ηλικία. Μας απαγόρευσαν, ουσιαστικά, να εργαστούμε μετά την αποστρατεία. Η εφορία μας χτυπάει αλύπητα, ως μονομισθούχοι - μονοσυνταξιούχοι, κυρίως λόγω της μείωσης του αφορολογήτου και της κατάργησης των φοροαπαλλαγών. Τι κι αν δουλεύαμε από τα 17 μας χρόνια, τι κι αν πληρώσαμε ένα σπίτι σε ενοίκια, τι κι αν τα παιδιά μας δεν έχουν παιδικούς φίλους, τι κι αν ουδέποτε πληρωθήκαμε τις ατελείωτες υπερωρίες μας, τι κι αν έχουμε στεγαστικά δάνεια και παιδιά που σπουδάζουν. Απλά δεν τους νοιάζει. Συνάδελφοι, αναρωτηθήκατε γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ βουλευτής δεν έχει παιδί που να υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας; Αναρωτηθήκατε γιατί στην προτελευταία Βουλή ΚΑΝΕΝΑΣ βουλευτής δεν προέρχονταν από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας; 
Αγαπητοί συνάδελφοι, οι Απόστρατοι του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Ελληνικής Αστυνομίας των Νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Πιερίας και Τρικάλων, παρακολουθώντας τις σκόπιμες ή μη πληροφορίες των ΜΜΕ, περί νέων δυσβάστακτων περικοπών και πάλι από εμάς, καλούμε:
α. Όλους τους αποστράτους των ΕΔ και των ΣΑ να δώσουμε ραντεβού και πάλι στην Αθήνα στις 20 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Πέμπτη, (σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη μεγάλη συγκέντρωση).
β. Όλες τις ενώσεις - συνδέσμους αποστράτων ανά την Ελλάδα να ενημερώσουν τους συναδέλφους μας, για την επικείμενη κάθοδο μας, στην Αθήνα.
γ. Όλες τις ενώσεις - συνδέσμους αποστράτων Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., που εδρεύουν στην Αθήνα, να συναντηθούν άμεσα και να αποφασίσουν το χώρο της συγκέντρωσης (ΥΕΘΑ, ή Σύνταγμα, ή ...) και το είδος (συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ή πορεία, ή ...).

Στην περιοχή μας θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση σε χώρο και ημερομηνία που θα καθορισθεί και θα ανακοινωθεί, έγκαιρα, από το Συντονιστικό Αποστράτων.


Υ.Γ. Το Συντονιστικό των Αποστράτων αποτελείται από τους προέδρους των ΕΑΑΣ Ν. Καρδίτσας, ΕΑΑΣ Ν. Λάρισας, ΕΑΑΣ Ν. Μαγνησίας, ΕΑΑΣ Ν. Πιερίας, ΕΑΑΣ Ν. Τρικάλων, ΕΑΑΑ Ν. Λάρισας - Καρδίτσας - Τρικάλων - Πιερίας, ΕΑΑΑ Μαγνησίας, ΕΑΣΑ Ν. Καρδίτσας, ΣΑΧ-ΕΛΑΣ Ν. Λάρισας, ΣΑΣΑ Ν. Μαγνησίας, ΣΑΣΑ Ν. Πιερίας και ΕΑΣΑ Ν. Τρικάλων.   

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εύγε!!!
Παν. Γκοτζαμάνης

Δημήτριος Λάγγας είπε...

Απόστολε και λοιποί αναγνώστες, επειδή όπως είναι γνωστό, Ελλάδα ΔΕΝ είναι μόνο η Αθήνα, πιστεύω πως Θα μπορούσαμε να συνδιάσουμε τη συγκέντωση διαμαρτυρίας, με τα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ., στη Θεσσαλονίκη.

ΥΓ.:Με την ευκαιρία θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι αυτοί, που σήμερα λένε "ΕΥΓΕ", για τις προτάσεις αντιδράσεων των αποστράτων, προεκλογικά (από αυτόν εδώ τον ιστότοπο), έλεγαν "ΕΥΓΕ", για τις υποσχέσεις της Ν.Δ., σχετικά, με την αποκατάσταση της ρατσιστικής περικοπής των συντάξεων, στους συνταξιούχους συναδέλφους, ηλικίας κάτω των 55 ετών.

Apostolos είπε...

Δημήτρη, (1) στα εγκαίνια της ΔΕΘ έμαθα ότι θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας άπαντες. Θα μπορούσαν οι ενώσεις των ΕΔ και ΣΑ της περιοχής να κάνουν την προσυγκέντρωση τους εκείνη την ημέρα. Πρέπει όμως να πάτε κι εσείς στις ενώσεις για συντονισμό. (2) Δεν είναι κακό να λες "ΕΥΓΕ" σε κάτι σωστό, όπως και εν είναι κακό να λες "ΟΥΣΤ" όταν αυτό διαψευσθεί, πρόσεχε όμως αν διαψευσθεί. Είναι ουτοπικό να πιστεύουμε ότι την επομένη των εκλογών θα προέβαιναν στην άρση της αδικίας αυτής. Αυτό δε θα το πίστευε ούτε και ο πιο φανατικός ή ευκολόπιστος υποστηρικτής της ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αποστόλη,συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.Μία ένσταση μόνο ως προς την ημερομηνία της συγκέντρωσης που εκτιμώ ότι πρέπει να έχει σχέση με τις ημερομηνίες ψηφίσεως των νέων περικοπών.
Γιάννης Μόσχος

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Λάγγα, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο οι Πέρσες:''Παιδεύουσι δέ τους παίδας από πενταέτεος αρξάμενοι μέχρι εικοσαέτεος τρία μούνα, ιππεύειν και τοξεύειν και αληθίζεσθαι''. Δυστυχώς διαπιστώνω ότι παρότι κάνετε φιλότιμες προσπάθειες για να αποκτήσετε τις δεξιότητες των εικοσαετών Περσών όσον αφορά την ιππασία(αν και η ιππασία σχετίζεται με ίππους και όχι με καλάμια) και την τοξοβολία (ομοίως δεν γίνεται τοξοβολία με ''βολές'' δηκτικών σχολίων),δεν θα πρέπει να ''ξεχνάτε'' και το ''αληθίζεσθαι''.
Κουράγιο, υπομονή και επιμονή...


ΥΓ. Νομίζω ότι η εκτίμησή μου-που εξέφρασα με σχόλιά μου στο παρόν ιστολόγιο- που αφορούσε την θετική, κατ΄εμέ, εξέλιξη που απέρρεε από την συμπερίληψη στο πρόγραμμα κομμάτων, γραπτής δήλωσης που αφορούσε την αποκατάσταση των περικοπών στις συντάξεις μας, πόρρω απέχει από το ''ΕΥΓΕ για τις υποσχέσεις της ΝΔ''. Προς επίρρωση των λεγομένων μου παραθέτω το σχόλιό μου στην ανάρτηση του παρόντος ιστολογίου (29/05/2012) με τίτλο ''H Νέα Δημοκρατία δηλώνει ότι θα άρει τον άδικο ηλικιακό ΄΄ρατσισμό΄΄ των Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών''.
''θεωρώ ότι είναι μια πολύ θετική εξέλιξη. Πρώτη φορά (απ΄ όσο τουλάχιστον ξέρω εγώ) αποτυπώνεται σε επίσημο κείμενο παρόμοια δέσμευση. Θα μπορούσε, αν μη τι άλλο να αποτελέσει την αφετηρία για να τοποθετηθούν(και να δεσμευτούν) και άλλα κόμματα επί του συγκεκριμένου θέματος...Συμφωνώ απόλυτα με τον κύριο Παπαπαρίση ότι όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν πράξη. Ίδωμεν...''
Επίσης σε αντίστοιχο σχόλιό μου στην ανάρτηση του ιδίου ιστολογίου (30/05/2012) με τίτλο ''Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δηλώνουν ότι θα προβούν στην κατά προτεραιότητα αναπλήρωση των συντάξεων αποστράτων'' γράφω: ''Άλλη μια θετική -επί του θέματος-τοποθέτηση΄΄.

Παν. Γκοτζαμάνης

Thanasis είπε...

Αποστόλη γράφεις στην ανακοίνωση: "...έλαβε χώρα μεγάλη συγκέντρωση...δεν λήφθηκε σοβαρά υπόψη" με κάθε εκτίμηση που έχω στο πρόσωπο σου και καλοπροαίρετα ερωτώ.
Ποιά απο τις μέχρι τώρα "πειθαρχημένες" συγκεντρώσεις μας ελήφθει σοβαρά?
Ευχαριστώ

Saimon είπε...

Αποστόλη , επειδή τα "ανθρωποειδή" που παριστάνουν την κυβέρνηση έχουν αποδείξει επανηλλειμένα την πλήρη αναισθησία τους στις "πειθαρχημένες και "κόσμιες" διαμαρτυρίες , θα πρότεινα κάτι που σίγουρα Θα τους πειράξει και θα προβληθεί πολύ . Ναι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αξκών ε.α. , αλλά έξω από τη Bουλή ΕΝΣΤΟΛΟΙ (πιστεύω οτι όλοι έχουν κρατήσει τουλάχιστον μια στολή ή φόρμες εργασίας ) και με πανώ που να γράφει ΠΡΟΔΟΤΕΣ . Αυτό σίγουρα θα τους πειράξει , αν και η πλειοψηφία τους έχει ήδη μυνηθεί για εσχάτη προδοσία και κάνουν τον ..."κινέζο".

Saimon

Δημήτριος Λάγγας είπε...

κ.Γκοτζαμάνη,
όντας (όπως διαπιστώνω κι εγώ με τη σειρά μου), άριστος γνώστης του εκπαιδευτικού συστήματος των Περσών θα είστε, φαντάζομαι και φανατικός θιασώτης του "μηδισμού" και θαυμαστής των μηδιζόντων. Ως εκ τούτου οποιαδήποτε αντιπαράθεση μαζί σας, επί τη βάσει αποσπασματικών παραθέσεων ρήσεων της αρχαίας Ελληνική γραμματείας, δεν είναι δυνατόν να γίνει στον παρόντα φιλόξενο ιστότοπο, του κ. Παπαπαρίση. Η αλλαζονία και η επιδειξιομανία εξ'άλλου, που σας χαρακτηρίζουν και που χαρακτήριζε και το λαό, την παιδεία του οποίου θαυμάζετε, τον οδήγησαν στην εξαφάνιση. Παρεπιπτόντως γιατί δεν αναφέρατε στο λογίδιο σας και τη ρήση του Πλάτωνος από τον "ΠΡΩΤΑΓΟΡΑ" του, όπου, μεταξύ άλλων, γράφει, για την περίπτωσή σας: "Νέμων δε, τοις μεν προσήπτεν ισχύν άνευ τάχους, τους δ' ασθενεστέρους εκόσμει τάχει, τους δε ώπλιζε, τους δ' διδούς άοπλον φύσιν εμηχανάτο αυτοίς άλλην τιν'δύναμιν εις σωτηρίαν. Ά μεν γαρ αυτών (εδώ ανήκετε εσείς κ.Γκοτζαμάνη) σμικρότητι ήμπισχεν, ένεμεν πτηνόν φυγήν ή κατάγειον οίκησιν".[Δεν νομίζω να έχετε χρείαν μεταφράσεως]. Όσον αφορά τη ρήση του Ηροδότου, που μνημονεύσατε, οφείλω να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας. Πράγματι ιππασία δεν γίνεται χρησιμοποιώντας, ΕΞΥΠΝΑΔΙΣΤΙΚΑ KAI AΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ, άρχαιοελληνικές ρήσεις. Η μέθοδος αυτή λέγεται "ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΑΝΕΥ ΒΕΛΟΥΣ". Όσον αφορά το κατά Μήδους και Γκοτζαμάνη "ΑΛΗΘΙΖΕΣΘΑΙ", να είστε βέβαιος ότι σύντομα (οι νέες μειώσεις των συντάξεών μας ευρίσκονται προ των πυλών) θα το αισθανθούμε όλοι μας.Τέλος θα ήθελα να μάθω ποια είναι η πόρρω απόσταση του "ΕΥΓΕ", από την έκφραση "πολύ θετική εξέλιξη", με την οποία χαρακτηρίσατε την προεκλογική υπόσχεση της ν.δ.;

Apostolos είπε...

Παρακαλώ τους Κυρίους Γκοτζαμάνη και Λάγγα να σταματήσουν εδώ και να βρούν τρόπο να συνεννοηθούν. Άλλωστε μετά από καυγάδες γίνονται οι καλύτεροι φίλοι. Δεν περισσεύει κανένας, ιδίως αυτοί που συμμετέχουν ενεργά στους αγώνες μας. Το blog έγινε για να ενημερώνει και να ενώνει. Ευχαριστώ για την κατανόηση.
Αποστόλης Παπαπαρίσης