---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

24 Αυγούστου 2012 - Δελτίο Τύπου του Συντονιστι​κού των Αποστράτων ΣΞ, ΠΑ, ΕΛΑΣ και ΠΥ, νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Πιερίας και Τρικάλων

6 Σεπτεμβρίου 2012 - Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Αποστράτων
 
Το Συντονιστικό των Αποστράτων του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Πιερίας και Τρικάλων, αφού έλαβε υπόψη:
· Τη φημολογούμενη νέα μείωση των συντάξεων των αποστράτων και του ειδικού μισθολογίου πείνας των εν ενεργεία συναδέλφων.
· Την οικονομική εξαθλίωση, που ήδη βιώνουν εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, ζώντας κάτω από το όριο της στοιχειώδους διαβίωσης, μη δυνάμενα πλέον να πληρώνουν στεγαστικά δάνεια και χαράτσια.
· Την αδυναμία κατανόησης της πολιτείας των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οικογένειες εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων, που ο μισθός ή η σύνταξη είναι και οικογενειακό τους εισόδημα, λόγω υποχρεωτικής μη εργασίας της συζύγου (συχνές μεταθέσεις).
· Τη μη άρση των μειώσεων των συντάξεων, λόγω των άδικων και αντισυνταγματικών ηλικιακών κριτηρίων παρά τις προεκλογικές, περί του αντιθέτου, υποσχέσεις.
· Τη μη προσπάθεια αναπλήρωσης του αποθεματικού των Μετοχικών μας Ταμείων, που υπέστησαν σημαντικές απώλειες λόγω του PSI.
Aποφασίζει ομόφωνα την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 στην Πλατεία Νομαρχίας της Λάρισας και προσκαλεί να συμμετάσχουν σ’ αυτήν όλοι οι απόστρατοι των ΕΔ, των ΣΑ και οι οικογένειες τους. Προτείνεται δε, να φέρει ο καθένας από μία Ελληνική Σημαία, ως σύμβολο ενότητας και αγώνα. Δε θα γίνει αποδεκτή καμία έμμεση ή άμεση πολιτική ή κομματική εκμετάλλευση ή συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Για το Συντονιστικό των Αποστράτων
Σχης ε.α. Απόστολος Παπαπαρίσης

1 σχόλιο:

Καρυπίδης Σίμος είπε...

Ο κ. ΥΕΘΑ στην συνάντησή του με τους Προέδρους των ΕΑΑΣ ΕΑΑΑ ΕΑΑΝ είπε , σύμφωνα με την γραπτή ανακοίνωση των Ενώσεων , οτι συμφωνεί μαζί μας αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα για το θέμα της μείωσης των συντάξεων διότι δεν είναι της αρμοδιότητός του . Μπορεί να κάνει κι ας μην το κρύβει , κι αυτός και όλοι οι βουλευτές . Μπορεί κάλλιστα να ΜΗΝ ψηφίσει τη μείωση των συντάξεων όταν έρθει στη Βουλή . Στην επικείμενη ψηφοφορία, για τις νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, κύριοι πολιτικοί όλων των κομμάτων , θα δούμε ποιοι εκπροσωπούν τον Ελληνικό λαό και ποιοι τις τράπεζες και την Τρόικα . Ή είστε μαζί μας ή εναντίον μας .
Είναι πλέον θέμα επιβίωσης .