---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Δηλώσεις κ Σταικούρα: "Η Πολιτεία έχει κατ΄ επανάληψη επιφυλάξει ιδιαίτερη μεταχείριση στους στρατιωτικούς συνταξιούχους..."

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο από το www.bankingnews.gr.

"Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια, προκειμένου να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές επιπτώσεις στις συντάξεις που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί και οι συνταξιούχοι των Σωμάτων Ασφαλείας", αναφέρεται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, σχετικά με το ενδεχόμενο νέων περικοπών στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κ. Σταϊκούρας σπεύδει να υπογραμμίσει ότι «η Πολιτεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα οικονομικά μέτρα που κρίνονται απαραίτητα για την έξοδο της χώρας από την ιδιαίτερα δυσμενή δημοσιονομική κατάσταση, να έχουν τις μικρότερες δυνατές συνέπειες για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν χαμηλά ή μεσαία ποσά σύνταξης». Όπως μάλιστα υπενθυμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, προκειμένου να μην πληγούν από τις συνταξιοδοτικές παραμέτρους των δημοσιονομικών μέτρων τα ανωτέρω πρόσωπα, λήφθηκε μέριμνα ώστε η κάθε περιστολή δαπανών στον τομέα των συντάξεων, να αφορά συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη που υπερβαίνει κατά περίπτωση:
- Τα 2.500 ευρώ, για τη μη καταβολή των ανακαθορισμένων ποσών δώρων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος αδείας (ν. 3847/2010).
- Τα 1.400 ευρώ για την παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (άρθρο 11 του Ν. 3865/2010) και τα 1.700 ευρώ για την αύξηση των ποσοστών της εισφοράς αυτής (παρ.10 του άρθρου 44 του εφαρμοστικού νόμου 3986/2011).
- Τα 1.700 ευρώ, για την παρακράτηση της εισφοράς σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους (παρ. 11 του άρθρου 44 του ανωτέρου εφαρμοστικού νόμου). «Ειδικά για την εισφορά αυτή, το ποσοστό της (6% έως 10% ανάλογα με το καταβαλλόμενο ποσό σύνταξης) σε συνδυασμό με το ανωτέρω υψηλό ποσό βάσης (1.700 ευρώ), καθώς και το γεγονός ότι επιβλήθηκε σε συνταξιούχους κάτω των 60 ετών, ενώ σήμερα ισχύει ως γενικό όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση το 65ο έτος, καταδεικνύει την ήπια αντιμετώπιση των συνταξιούχων από την Πολιτεία, παρά την εξαιρετικά δυσμενή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας» σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
- Τα 1.200 ευρώ για τη μείωση κατά 20% του ποσού της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει το ποσό αυτό και τα 1.000 ευρώ για τη μείωση κατά 40% του ποσού της σύνταξης που υπερβαίνει το ποσό αυτό, όταν ο δικαιούχος δεν έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας του, αφαιρουμένου σε κάθε του ποσού της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του άρθρου 11 του Ν. 3865/2010 όπως αυτή ισχύει μετά την αναπροσαρμογή της με τις διατάξεις της παρ. 13, του άρθρου 2 του Ν. 4002/2011 (παρ. 10 του άρθρου 1 του Ν. 4024/2011) και
- Τα 1.300 ευρώ για τη μείωση κατά 12% του ποσού της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει το ποσό αυτό, αφαιρουμένου του ποσού Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του άρθρου 11 του Ν. 3865/2010 όπως αυτή ισχύει μετά την αναπροσαρμογή της με τις διατάξεις της παρ. 13, του άρθρου 2 του Ν. 4002/2011 (παρ. 1 του άρθρου 1 του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου 4051/2012).
Ειδικά για τους στρατιωτικούς συνταξιούχους, στην έννοια των οποίων ο κ. Σταϊκούρας περιλαμβάνει και τους συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας, ο υπουργός αναφέρει ότι επιφυλάχθηκε ιδιαίτερη μεταχείριση, έτσι ώστε να διαφυλαχθεί κατά το δυνατό το εισόδημά τους. Ειδικότερα:
- Όσοι αποστρατεύτηκαν με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας, εξαιρέθηκαν από την εισφορά 6% έως 10% που επιβλήθηκε με το Ν. 4002/2011, σε όσες συντάξεις του Δημοσίου υπερβαίνουν το ποσό των 1.700 ευρώ.
- Όσοι αποστρατεύτηκαν αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία, καθώς και όσοι εξ αυτών συνταξιοδοτήθηκαν με τη συμπλήρωση τουλάχιστον 35 ετών συντάξιμης υπηρεσίας, εξαιρέθηκαν από τη μείωση κατά 40% του ποσού της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ, η οποία επιβλήθηκε με το Ν. 4024/2011 σε όσους συνταξιούχους δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους. «Η Πολιτεία έχει κατ΄ επανάληψη επιφυλάξει ιδιαίτερη μεταχείριση στους στρατιωτικούς συνταξιούχους (λ.χ. εξαίρεση από το όριο ηλικίας για την καταβολή επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων-Πάσχα και αδείας, μείωση για όλους τους στρατιωτικούς συνταξιούχους κατά 2 έτη του γενικού ορίου ηλικίας που αφορά την αναστολή καταβολής της σύνταξης για συνταξιούχους που εργάζονται κλπ)» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και προσθέτει ότι «κατ΄ ακολουθία των ανωτέρω και στην παρούσα εξαιρετικά δυσμενή δημοσιονομική συγκυρία, η Πολιτεία θα εξαντλήσει όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια, προκειμένου να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές επιπτώσεις στις συντάξεις που λαμβάνουν τα πρόσωπα αυτά».


ΣΧΟΛΙΟ: Αυτά κ. Σταικούρα τα έλεγε ο κ. Σαχινίδης, εσείς λέγατε άλλα "Η ΝΔ θα άρει τον άδικο ηλικιακό ρατσισμό των Ελλήνων Αποστράτων Αξκων, που εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ και δεσμεύεται...". ΠΟΤΕ ΛΕΓΑΤΕ ΨΕΜΑΤΑ Κ. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ; Ίσως δεν έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε την εφαρμογή του σχεδίου της εξαθλίωσης των οικογενειών μας, αλλά τουλάχιστον μη μας δουλεύετε. Ποιος σας συμβουλεύει να κάνετε τέτοιες δηλώσεις; Δηλαδή το ότι αποστρατεύετε τους αξκους χωρίς τη θέληση τους, εσείς το μεταφράζετε ως "ιδιαίτερη μεταχείριση"; Ντροπή σας, κ. Σταικούρα. Μόνο μία λέξη μπορεί να το περιγράψει αυτό "Τragic"... 

4 σχόλια:

χρηστος χρηστιδης είπε...

Αξιότιμε κε Σταικούρα,

Είστε ψεύτης και το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
Να είστε βέβαιος ότι οι Αξκοί και Υπαξκοι ε.α συμπατριώτες σας στη Λαμία θα σας εξηγήσουν καλύτερα και ακριβέστερα τα όσα σας υπαγορεύουν οι συμβουλάτορές σας να πείτε. (Εύχομαι μόνο να μην είναι πρώην συνάδελφοι).
Πέραν του ψέματος όμως διαβαίνετε και το Ρουβίκωνα και συκοφαντείτε και τους ε.α συναδέλφους και τους φέρνετε απέναντι στην κοινή γνώμη και το λαό καταδεικνύοντας τους ως προνομιούχους.
Ντροπή σας για τη λάσπη που εξαπολύσατε και σας την επιστρέφω.
Χρήστος Γ. Χρηστίδης

Ανχης ε.α

tasofara είπε...

Παρακαλώ να μας πει ο κ. Σταϊκούρας, πόσων ετών είναι, ποιες είναι οι μηνιαίες αποδοχές του και σε ποια ηλικία θα πάρει σύνταξη και πόση θα είναι αυτή. Επίσης αν συμφωνεί ότι ένας απόστρατος 52 ετών με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας με έναν συμμαθητή του 56 ετών από τη ΣΜΥ ή την ΣΣΕ, που δεν συμπλήρωσαν 35 έτη πραγματικής υπηρεσίας και αποστρατεύθηκαν με αίτησή τους, θα πρέπει να λαμβάνει μικρότερη σύνταξη!! Λυπάμαι για το κατάντημα. ΑΙΣΧΟΣ.
Αναστάσιος Φαραντάτος

Συγκάτοικος είπε...

Το κάθε παιδάκι του μπαμπά, έστω και αν δυσκολεύεται να μιλήσει, νομίζει ότι μπορεί να εμπαίζει μια καταξιωμένη κοινωνική ομάδα, πως κατάντησε αυτή η χώρα, να διοικείται από Σταικούρηδες!!!

Ε. Κατσαμπέκης

eaaspierias είπε...

Η ΝΔ θα άρει τον άδικο ηλικιακό ρατσισμό των Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών που εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ και δεσμεύεται ότι θα... τον συνεχίσει !!! Tragic !!! Ποια είναι η ιδιαίτερη μεταχείρηση προς τους συνταξιούχους στρατιωτικούς και δεν την βλέπουμε ??? Απάντηση κ. Σταικούρα θα μας δώσετε τώρα ή μετά ??? Η απάντηση είναι δύσκολη οπότε αναμείνατε στο ακουστικό σας άπαντες !!!