---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Βίντεο από την Ολομέλεια της Βουλής [14 Οκτ 2011] - Ροντούλης vs Βενιζέλος για τους Απόστρατους


     Δείτε τι ακριβώς λέχθηκε αλλά και με ποιο τρόπο στην Ολομέλεια της Βουλής την 14η Οκτ 2011 από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών (τέως Υπουργό Εθνικής Άμυνας) σε σχετική με τους Αποστράτους ηλικίας κάτω των 55 ετών ερώτηση του Βουλευτή κ. Ροντούλη.
     Τα συμπεράσματα δικά σας.

10 σχόλια:

gmos63 είπε...

Το συμπέρασμα αγαπητοί συνάδελφοι είναι ένα:Μας μισούνε!!!
Είναι προφανές φυσικά οτι η τροπολογία δεν αφορά απολύτως κανέναν και μας εμπαίζουνε κιαπό πάνω.
Ηρθε η ώρα της δικαστικής οδού όπου προτείνω να κινηθούμε και κατά των όσων "νομοθετούνε"κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου και λογικής.
Τέλος συγχαρητήρια στον κο Ροντούλη γιατί ήταν κατά τη γνώμη μου πολύ καλός στην τοποθέτηση του και ανέδειξε όσα δεν ανέδειξε ο πρόεδρος μας στην επιτροπή τησ βουλής.
Mόσχος Ιωάννης

Βασίλης Δούλης είπε...

Άριστη η τοποθέτηση Ροντούλη.
Κατά τον ίδιο τρόπο έπρεπε να αναπτυχθούν τα επιχειρήματα και του δικού μας προέδρου στην επιτροπή της βουλής.
Όσο για τον κ. Βενιζέλο, μας τιμωρεί γιατί δεν ακούσαμε τη συμβουλή του, αλλά εφαρμόσαμε το νόμο! Μετά και απο αυτό, είναι ξεκάθαρο οτι πληρώνουμε την εκδίκησή του ως ΥΕΘΑ. Μας προέτεψε μάλιστα ειρωνικά να στραφούμε προς τον ιδιωτικό τομέα, αφού θυσιάσουμε τη σύνταξη, για την οποία έχουμε πληρώσει εισφορές. Νομίζω οτι δεν υπάρχει πλέον ελπίδα δικαίωσης, παρά μόνο δικαστικώς.

Ανώνυμος είπε...

Σχολιάζω ακούγοντας το video, συνεπώς μην παρεξηγείτε τη λογική σειρά.

- Είναι σεβαστό και κατανοητό το γεγονός ότι, κατά την παρούσα περίοδο κάποιες θυσίες είναι απαραίτητες από όλους.

- Προσωπικά δεν με είχε προειδοποιήσει κανένας το έτος 2008 που αποστρατεύθηκα ότι, επίκειται οικονομική καταστροφή.

- Τα περί διασφάλισης ή όχι του ύψους της σύνταξης επίσης πρώτη φορά τα ακούω. Μόνον ένας νομικός μπορεί να τα γνωρίζει αυτά.
Δεν θα έπρεπε όμως η Υπηρεσία να πληροφορεί και τους άμεσα ενδιαφερόμενους;
Γιατί δεν μας το είπε κανείς όταν έπρεπε και το μαθαίνουμε εκ των υστέρων ;
ΠΟΛΛΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ....!

- Γενικεύσεις του τύπου "επιλέξατε τον ιδιωτικό τομέα" θεωρώ ότι, είναι ανάλογης ποιότητας κάποιων άλλων γενικεύσεων που κάποιοι ξεστομίζουν για όλους τους πολιτικούς, τους οποίους προσωπικά συνεχίζω να σέβομαι.

- Αν τελικώς εργάζεται κάποιος συνάδερφος στον ιδιωτικό τομέα και το αποκρύβει, τότε ας του επιβληθεί η εσχάτη των ποινών. Ας νομοθετήσει τα σκληρότερα μέτρα η Πολιτεία, μέχρι δήμευσης περιουσίας αν θέλετε.
Δεν πρέπει όμως να αποδίδονται μομφές ή να επιβάλλονται "ποινές" σε κάποιους, χωρίς καμία απόδειξη της ενοχής τους.

- Σε ότι αφορά στις διαδηλώσεις πάσης φύσεως, είναι για μένα παραδεκτές και έχουν νόημα, μόνον όταν είναι κόσμιες χωρίς καμία εκδήλωση βίας.

- Λυπήθηκα που άκουσα ότι άκουσα.
Όχι για τις περικοπές, καθόλου για τις περικοπές, παρά το γεγονός ότι, δεν έχω κανένα έσοδο κι από πουθενά.
Για την υστεροβουλία λυπήθηκα.

Φανούριος Αττάρδ
Σχης (ΤΘ) ε.α.

gmos63 είπε...

Δηλαδή κε υπουργέ αν σε διώξει η υπηρεσία με 30 χρόνια σου χαρίζονται οι εισφορές αν φύγεις από μόνος σου με 32-33 χρόνια όχι...
Ζήτω οι συνταγματολόγοι μας...

Φανούρης είπε...

....και κάτι τελευταίο που μου ξέφυγε. Δεν λαμβάνω ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ούτε διανοήθηκα ποτέ κάτι τέτοιο.
Υπηρέτησα 27 πραγματικά έτη και έχω και 5 πλασματικά.
Έλαβα ΜΕΙΩΜΕΝΗ σύνταξη σύμφωνα με τις τότε κείμενες διατάξεις, όπως εξάλλου και πολλοί άλλοι που αποστρατεύθηκαν με αίτησή τους αρκετά χρόνια ενωρίτερα.

Φ.Α.

Κωνσταντίνος είπε...

Συγχαρητήρια στον κ. Ροντούλη για την γνώση του αντικειμένου και την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα μας. Ο κ. Βενιζέλος μίλησε γενικά, σαν άνθρωπος της ταβέρνας, χωρίς να στηρίζεται σε κανέναν νόμο, αντιθέτως στηρίχθηκε στην παραβίασή τους. Ανέφερε ότι αν έχουμε πληρώσει εισφορές για τα διπλά ή πλασματικά χρόνια θα εξαιρεθούμε από το 40%. Κ. Υπουργέ πως θα είχαμε πληρώσει εισφορές για αυτά τα χρόνια αφού ο νόμος δεν το προέβλεπε? Εκτός αν νομοθετούσαμε εμείς...Καθαρή κοροιδία και αυθαιρεσία με καταπάτηση κάθε ισχύοντος νομικού πλαισίου. Από ότι διαφαίνεται μία οδός έμεινε. Η προσφυγή στην δικαιοσύνη η οποία όπως φαίνεται είναι η μόνη που γνωρίζει και ζητεί την εφαρμόγή των νόμων και μπορεί να είναι απέναντι στην καταπατηση και την αυθαιρεσία.

Γιάννης Γκαλιούρης είπε...

Μπράβο στον κ. Ροντούλη.Τελικά ο άνθρωπος-ελέφαντας μας βλέπει και εμας ως ελέφαντες αλλά μας αντιμετωπίζει ως ποντίκια. Δεν γνωρίζει για τη σχέση ελέφαντα-ποντικιού; Ας αρχίσουν οι χοροί.

Αξκός ε.α Χρήστος Γ. Χρηστίδης είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Βεβαίως και θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για όλα όσα μας έχουν επιβάλλει διότι πέρα από ανήθικα είναι και αντισυνταγματικά.
Ποια δικαιοσύνη όμως; Τη συνοδοιπορούσα με την κυβερνητική πολιτική; Αυτή που έκρινε το μνημόνιο Συνταγματικό; Αυτή που όποτε βρει ευκαιρία εξαιρεί τους "Υπηρέτες της" από τις θυσίες που υφίσταται όλος ο Ελληνικός Λαός; Αυτή που επικυρώνει δια του Ελεγκτικού Συνεδρίου την Συνταγματικότητα του προς ψήφιση Νομοσχεδίου;
Βεβαίως και θα προσφύγουμε γιατί το επιτάσσουν οι νόμοι και η συνείδησή μας.
Αλλά δεν πρέπει να μείνουμε μόνο εκεί.
Εξαιρετική η δουλειά που γίνεται στη Λάρισα από τους συναδέλφους που ζουν εκεί. Ένα μεγάλο Μπράβο τους αξίζει.
Τι γίνεται όμως στην Αλεξανδρούπολη , στη Θεσ/νίκη με τεράστιο όγκο αποστράτων, στην Πάτρα, στη Ρόδο και αλλού.
Να σας πω εγώ .ΤΙΠΟΤΑ!!!
Κουβέντα στο καφενείο, ύψηλή ανάλυση και κριτική σε όσους προσπαθούν.
Όλοι μιλάμε για χιλιάδες αποστράτους και πάντα όπου πάω - γιατί πάω παντού- συναντώ εκατοντάδες.
Μήπως τελικά μας λείπουν τα μηδενικά;
Σηκωθείτε από τους καναπέδες αγαπητοί συνάδελφοι. Αρκετά πια δεν βαρεθήκατε. Πιέστε τους ντόπιους βουλευτές απανταχού της Ελλάδος. Εκβιάστε τους με την ψήφο σας και την κινητοποίησή σας.
Μην τους αφήνετε να πάρουν ανάσα.
Εμείς στην Αθήνα - ολίγοι κι εμείς- θα συνεχίσουμε να παλεύουμε.
Σας εύχομαι καλή αντάμωση στο πεδίο.

Ανώνυμος είπε...

Με αρλουμπολογίες δεν μπορεί ο ευτραφής υπουργός να πείσει κανέναν.
Άνθρωποι παχύσαρκοι, άνθρωποι κρετίνοι, άνθρωποι ανίκανοι.....αυτοί δυστυχώς έχουν τις τύχες μας στα χέρια τους...ή μάλλον έτσι νομίζουν.

Αν πιστεύουν ότι θα μας κάνουν να λυγίσουμε με τα μέτρα που παίρνουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ τότε είναι μακριά νυχτωμένοι.
Ζητώντας την άδεια από τον ημίθεο και αθάνατο Γεώργιο Καραϊσκάκη θα επαναλάβω τα λόγια του:
" Θα μας κλάσουνε τον πούτζον"

Αδέλφια όπου κι αν βρίσκεσθε, από Κρήτη μέχρι Γιάννενα, από Πάτρα μέχρι Έβρο......πυκνώστε τις τάξεις των οργανώσεων αποστράτων.

Διαβάσατε τι είπε το μπεγλίτι;
Ότι οι Ενώσεις μας στηρίζονται σε χουντικό νόμο και πρέπει να αλλάξουν.....ξαναθυμήθηκαν τη χούντα και τα σταγονίδια....
Γι' αυτό μας τιμωρούν...δεν έχουν κανένα άλλο λόγο....

Όσοι διαβάζουν το σχόλιο μου ας έλθουν να ενωθούμε την Τετάρτη 19/10/2011 στην Παλιά Βουλή για να βαδίσουμε προς τη Νέα Βουλή.

Τάσος Φαραντάτος

Μακεδών Αετός είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι - συνέλληνες

Το πρόβλημα των "Τιτλούχων Ευγενείας", απο ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους, μετά την Επανάσταση του 1821, συνοψίζεται στην εξής διαφορά, αυτή που υφίσταται ανάμεσα στον Αξιωματικό-Υπαξιωματικό και στον τιτλούχο ευγενείας :

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ = Ο φέρων αξίωμα, το οποίο το κέρδισε απόλυτα αξιοκρατικά (με το σπαθί του), το χάνει μόνο όταν απωλέσει την ζωή αυτού και το επιδεικνύει με την στολή, το πηλίκιο και τα εθνικά ιερά σύμβολα της Ελλάδος, που φέρονται επί της στολής και του πηλικίου, αξίωμα βάση του οποίου μπορεί να διοικήσει.

Τιτλούχος Ευγενείας (Πρωθπουργός, Υπουργοί, Νομάρχες, Δήμαρχοι, Διευθυνταδες, Βουλευτές, και λοιποί Γραμματείς και Φαρισαίοι) = Όλοι οι φέροντες τον Τίτλο ευγενείας που κέρδισαν είτε με την δύναμη της δικής μας ψήφου, είτε έρποντας, γλύφοντας και με τα κέρατά τους, με τον δε τίτλο τους δεν δύνανται να διοικήσουν αλλα μόνο να "μανατζάρουν" (αν φυσικά έχουν τέτοια ικανότητα, καθώς έχει αποδειχθεί ότι τα τελευταία σαράντα χρόνια, ελάχιστοι τιτλούχοι ευγενείας την κατείχαν).

Η διαφορά αυτή είναι γνωστή σε όλους τους Τιτλούχους, καθώς το τεράστιο κόμπλεξ που τους δημιουργεί στην ψυχή και το μυαλό τους το εμφανίζουν σε κάθε ευκαιρία, μικρή ή μεγάλη τους δοθεί, και πίσω από αυτό και τις όποιες αντιδράσεις τους, θέλουν να κρύψουν την μικρή ή μεγάλη ανικανότητά τους και τις μικρές ή μεγάλες αποτυχίες τους, που όμως έχουν δυσάρεστες και επικίνδυνες συνέπειες για την Ελλάδα μας.

Αλήθεια, πόσο ακόμα και με πόσα τεράστια ποσά υπομονής θα τους ανεχόμαστε?

Όσο για την τιμωρία...προσωπικά, δεν πιστεύω ότι κάποιοι τόσο ανεπαρκείς και "ελάχιστοι" όπως ο ΓΑΠ, ο Μπεγλίτης, ο Βενιζέλος, και η λοιπή παρεϊτσα των 300, είναι ικανοί να τιμωρήσουν κάποιον ή κάποιους από εμάς, τους Έλληνες Αξιωματικούς. Οι μόνοι που μπορούν επαρκώς και δικαιωματικά είναι ο Θεός, οι Νόμοι και ο Διοικητής μου.

Εν τη ενώση η ισχύς

Καλή μας επιτυχία στις κινητοποιήσεις μας

Σμχος ε.α.
Λεωνίδας Καίσαρης