---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ενημέρωση βουλευτών [2]

    Σήμερα 7 Οκτ 2011, είχαμε 2 ραντεβού: Με τον κ. Ροντούλη Αστέριο (βουλευτή του ΛΑΟΣ) και την κ. Αλεξανδρίδου Βάσω (βουλευτή του ΠΑΣΟΚ). Πραγματοποιήθηκε μόνο το ραντεβού με τον κ. Ροντούλη επειδή όπως μας ειδοποίησε η κ. Αλεξανδρίδου συνέβη κάτι σοβαρό και έκτακτο και θα έπρεπε να φύγει από το γραφείο της.
     Ο κ. Ροντούλης χαρακτήρισε τις περικοπές με βάση την ηλικία ρατσιστικές και αντισυνταγματικές. Αναφέραμε παραδείγματα που το αποδεικνύουν.
     Εξηγήσαμε ότι η διαφορά μας με τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους της ίδιας ηλικίας οφείλεται: (1) Στο ότι οι νόμοι
προϋπήρχαν και δεν έγιναν ειδικοί για εμάς (τύπου εθελουσίας εξόδου). (2) Στο ότι όταν εμείς αποστρατευθήκαμε με αίτηση μας τιμωρηθήκαμε με μικρότερη σύνταξη, μικρότερο εφάπαξ και μικρότερα μερίσματα εν αντιθέσει με τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους που τους επιβράβευσαν κι' όλας με διαφόρους τρόπους. (3) Στο ότι πληρώσαμε την κάθε ημέρα των συντάξιμων χρόνων μας, που δεν έγινε με άλλους. (4) Στο ότι ουδέποτε πληρωνόμασταν τις υπερωρίες που κάναμε.
     Αξίζει να σημειωθεί η απορία του κ. Ροντούλη γιατί δε διαμαρτυρηθήκαμε όταν υπεστήκαμε τις άδικες περικοπές που αφορούσαν στους συναδέλφους μας ηλικίας κάτω των 60 ετών.
     Εξηγήσαμε επίσης ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υποβάλουν αίτηση αποστρατείας και όχι αίτηση παραίτησης.
     Υποσχέθηκε να υποστηρίξει το δίκαιο αίτημά μας και την τροποποίηση της παραγράφου 10 του 1ου άρθρου του προς ψήφιση νόμου προκειμένου να μην υπάρχει κριτήριο για τους αποστράτους με βάση την ηλικία.
     Η συνάντηση κρίνεται ικανοποιητική.
       Αύριο 8 Οκτ 2011, έχουμε ραντεβού με τον κ. Χαρακόπουλο (βουλευτή της ΝΔ).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΑ.ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛ.ΑΣ