---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ενημέρωση Βουλευτών [3]

Την 8η Οκτ 2011 συναντηθήκαμε με τον βουλευτή της ΝΔ κ. Χαρακόπουλο Μάξιμο. Αντί δικιάς μου ενημέρωσης σας παραθέτω το δελτίο τύπου που εξέδωσε ίδιος:
Άδικες οι περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων
                                     
Την ανάγκη να αποσύρει η κυβέρνηση τη διάταξη που επιβάλει την περικοπή κατά 40% στις συντάξεις των αποστράτων που είναι κάτω των 55 ετών, επισήμανε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την συνάντηση που είχε με τη Συντονιστική Επιτροπή Αποστράτων ν. Λάρισας στο πολιτικό του γραφείο στη Λάρισα. Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λαρίσης, συζήτησε με τους εκπροσώπους των αποστράτων ζητήματα που αφορούν στον κλάδο τους και ειδικότερα αυτά που προκύπτουν από την κατάθεση του νομοσχεδίου σχετικά με τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.
Οι εκπρόσωποι των αποστράτων τόνισαν μεταξύ άλλων στο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η διάταξη που προβλέπει τη μείωση των συντάξεων σε όσους είναι κάτω των 55 ετών και λαμβάνουν πάνω από 1000 ευρώ, αποτελεί κατάφορη αδικία καθώς οι συντάξιμες αποδοχές τους εξαρτώνται άμεσα από τις εισφορές που πλήρωναν. Επιπλέον, υποστήριξαν πως η διαδικασία συνταξιοδότησης έγινε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις με συνέπεια οι συντάξεις τους να είναι ήδη μειωμένες λόγω οικιοθελούς αποχώρησης από την ενεργό υπηρεσία.
            Ο κ Χαρακόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για στοχοποίηση και απαξίωση των αποστράτων και τόνισε πως η ΝΔ θα δώσει μάχη στη βουλή για την άρση της αδικίας που υφίστανται με την μείωση των συντάξιμων αποδοχών τους κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου.
      Στην συνάντηση, παρόντες από την πλευρά των αποστράτων ήταν οι κ.κ Απόστολος Παπαπαρίσης, Βασίλειος Διβάνης, Απόστολος Δουδακμάνης, Χαράλαμπος Παπασπύρος, Νικόλαος Καρδούλας, Κωνσταντίνος Λιούτας και Δημήτρης Σιμόπουλος.


    Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των Βουλευτών. Η συντονιστική επιτροπή προτίθεται με ίδια έξοδα να επισκεφθεί τους Βουλευτές ακόμη και στην Αθήνα.
     Προς αποφυγή παρεξηγήσεων κανένας βουλευτής μέχρι αυτή τη στιγμή δεν αρνήθηκε να μας δει.

7 σχόλια:

Κωνσταντίνος είπε...

Συγχαρητήρια στους συναδέλφους για την σύλληψη και εκτέλεση της ενέργειας ενημέρωσης και λήψης στήριξης από τους πολιτικούς της Λάρισας. Ανάλογες κινήσεις σε όλη την Ελλάδα, θα προάγουν το δίκαιο αγώνα μας ενάντια στην εξαθλίωσή μας.

Ανώνυμος είπε...

Ενα Μπράβο σε όλους και ιδιαίτερα στον Απόστολο Παπαπαρίση που έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα. Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας συνάδελφοι.
Βασίλης Κολλίγρης

gmos63 είπε...

Απόστολε συγχαρητήρια και πάλι για την προσπάθεια σας.
Είμαστε όλοι μαζί σας και πρόθυμοι για όποια βοήθεια χρειαστείτε ,ειδικά αν κατεβείτε στην Αθήνα.
Ενα μεγάλο μπράβο και στον ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ Πασχάλη Κωνσταντίνο απτον οποίο πολλοί είμαστε εκείνοι που περιμένουμε πρωτοβουλίες για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
MΟΣΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παν.Καραμερος είπε...

Για την πρωτοβουλια δε χρειαζονται λογια, ισως ειναι η καταλληλοτερη κινηση που εχει γινει μεχρι τωρα.Ειμαι προθυμος να συμμετασχω στα εξοδα.

Φανούρης είπε...

Σας ευχαριστώ για την προσπάθεια που καταβάλλετε στη Λάρισα. Τι γίνεται όμως με τις υπόλοιπες ΕΑΑΣ ; Μάχεται κανείς άλλος ή είστε μόνοι σας ; Πως μπορούμε να βοηθήσουμε έστω σε ατομικό επίπεδο ;

Φ.Αττάρδ

Unknown είπε...

Ανδρεάδης Δημήτριος
Σας ευχαριστούμε και σας συγχαίρουμε για τις προσπάθειές σας. Είμαστε μαζί σας και πρόθυμοι να βοηθήσουμε όπου και όπως χρειαστεί.

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΣ είπε...

OI ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΕΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΑΛΑΠΑ ΤΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ,ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΕΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.