---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ψηφοφορία - Δημοσκόπηση για την τροποποίηση του νόμου για τους έχοντες ηλικία κάτω των 55 ετών;

Ποιοι παράγοντες,  κατά τη γνώμη σας, συνετέλεσαν στην αλλαγή του νόμου από τον Υπουργό Οικονομικών για τους έχοντες ηλικία κάτω των 55 ετών;

Ψηφήστε στο τέλος της σελίδας

Μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες από μία επιλογή

Σχολιασμός: Η παρούσα ψηφοφορία - δημοσκόπηση δεν είναι επινίκια πράξη, όπως ελάχιστοι σχολιάζουν, αλλά απολογισμός - καταγραφή αποτελεσμάτων προηγούμενων ενεργειών μας προκειμένου να χρησιμεύσει ως οδηγός για τις επόμενες κινήσεις μας. 

10 σχόλια:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ είπε...

Δυστυχώς κανένα ,,, απλά έκαναν την μαλακία να μπούν σε Σχολές 18 και 19 χρονων και τώρα την πληρώνουμε !!! Δεν πειράζει όμως .. Υπάρχει και κάποιος από Ψηλά Και Βλέπει !!!

Γιάννης Γκαλιούρης είπε...

Δεν πιστεύω ότι οι πολιτικοί γνωρίζουν ακριβώς το τι συμβαίνει , ούτε γνωρίζουν όλες τις υποπεριπτώσεις αδικίας , όπως αυτές το τελευταίο διάστημα έχουν αναφερθεί στα blogs. Ετσι λοιπόν περιμένουν από τους συμβούλους τους τοποθέτηση για να έχουν όσο γίνεται πιο καθαρή εικόνα. Γεννιέται λοιπόν το ερώτημα : οι σύμβουλοι του Μπεγλίτη , του ανέλυσαν τις δεκάδες περιπτώσεις αδικίας και τις υποστήριξαν με το ανάλογο σθένος;;Προσωπικά πιστεύω πως όχι , για λόγους που δεν θέλω να αναφέρω. Πιστεύω όμως ότι ακόμα και τώρα ο ΥΠΕΘΑ και ο Βενιζέλος (παρά την σκληρή και αρνητική θέση του) πρέπει να κατακλειστούν από καλογραμμένες επιστολές (τόσο με email, όσο και ταχυδρομικώς) που να αναλύουν με κάθε λεπτομέρεια όλες τις υποπεριπτώσεις των οποίων η άγνοια οδήγησε σε αυτή την άδικη απόφαση. Καλό αγώνα . Από την Λήμνο Γιάννης Γκαλιούρης.

Γιάννης Γκαλιούρης είπε...

Όσον αφορά στο ερώτημα που έχει τεθεί, προσωπικά πιστεύω ότι η αρχική εκκίνηση του θέματος οφείλεται στην πρώτη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης που ήταν η κοινωνική διάσπαση και έφερε αντιμέτωπες τις κοινωνικές τάξεις. Βέβαια και ο λόγος του Κωνσταντίνου ισχύει , γιατί αν είχε ο πατέρας μου και μέχρι τα 30 μου έτρωγα τα λεφτά του και έμπαινα τότε στην εργασία: 30+25=55 ούτε γάτα ούτε ζημιά.

George είπε...

Δεν υπάρχει κανένας λόγος δηλ τι μας λυπήθηκε ξαφνικά ο ΥΕΘΑ??? Αυτός δεν θέλει να ακούει καν το όνομα ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ Αλήθεια ποιος από τους συναδέλφους έτυχε να υπηρετήσει μαζί του???Υπάρχει κανείς???Και τι έκανε τα τρία δύο Πάλι για τους λίγους οι πόλλοί τι???

Sakis είπε...

Λυπαμαι αλλα πιστευω οτι τιποτα απο τα αναγραφομενα δε συνετέλεσε στην προσθηκη της τροπολογιας. Αν παρατηρουσατε προσεκτικα θα ξερατε οτι ολες η ενεργειες ηταν μεθοδευμενες, με γνωστο το τελικο αποτέλεσμα. Οι αλλαγές κατα διαστηματα ήταν απλά για να θολώνουν τα νερά. Δεν ειναι δυνατον να πιστευει καποιος οτι το κρατος σωθηκε με τις περικοπες των 300 € αν ατομο σε 3000 περιπου αποστρτους κατω των 55 (ούτε 9 εκ. € !!! φοβερο ποσό ανα ετος. Όποιος το πιστευει απλα εθελοτυφλεί. Η απαξίωση των στρατιωτικών και η εμπάθεια της πολιτικής ηγεσίας, απλά βρίσκει τωρα τρόπους ανεξέλεγκτα να κινηθεί. Εγω θα ρωτησω απλά, τώρα οι σύλλογοι δηλαδή θα σταματήσουν και θα επευημήσουν? Οι υπόλοιποι θα μείνουμε απλά τα θύματα? Για αναρωτηθήτε τι θα κάνατε εάν δεν περνούσε η τροπολογία? Τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ πρέπει να κάνετε και ΤΩΡΑ !!! Αλλιώς θα το βρείτε μπροστά σας αύριο...Οχι προς Θεού από εμάς, αλλά από τους ΙΔΙΟΥΣ αυτούς που μας κοροϊδευουν !!!

Απόστολος Δουδακμάνης είπε...

Το μέχρι σήμερα αποτέλεσμα είναι η διάσπαση των αποστράτων σε πολλές κατηγορίες έτσι ώστε, τα επόμενα και πιό επώδυνα μέτρα να να μην τύχουν καμιάς αντίστασης. Όσοι δεν θίγονται σήμερα ή θίγονται λιγότερο, θα είναι ο επόμενος στόχος.
Για να εξασφαλίσουμε την επιβίωσή μας πρέπει να μείνουμε ενωμένοι αλληλέγγυοι και να αντιδρούμε όλοι μαζί, συντεταγμένοι.
Εφόσον οι κυβερνώντες παρανομούν, δεν εφαρμόζουν τους νόμους και το σύνταγμα θα μας βρούνε απέναντι στα δικαστήρια.
Ο αγώνας συνεχίζεται με όλα τα μέσα, ορθόδοξα και ανορθόδοξα.

Ανώνυμος είπε...

Σωτήρης Μιχαλόπουλος
Γεια σε όλους. Ανήκω σε αυτούς που εξαιρούνται. Θα ήμασταν όλοι διπλά ευχαριστημένοι αν είχαν εξαιρεθεί όλοι οι συνάδελφοι κάτω των 55.
Πιστεύω ότι στην κατάθεση – ψήφιση της τροπολογίας που εξαιρεί τους έχοντες 35 έτη υπηρεσίας, συνετέλεσε:
α. Η δυναμική κινητοποίηση όλων των αποστράτων ΕΔ & ΣΑ.
β. Η ενημέρωση, που έγινε από τους φορείς των αποστράτων, στα πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και στα ΜΜΕ.
γ. Η υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας στη βουλή, απ΄ όσους μας πίστεψαν - τους οποίους πρέπει να ευχαριστούμε.
δ. Η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όσον αφορούσε στη υπόψη διάταξη του νόμου¨.

Ανώνυμος είπε...

Σωτήρης Μιχαλόπουλος

Ο αγώνας ο καλός που ξεκίνησε πρέπει να συνεχιστεί - ίσως σε άλλα πεδία - για τη δικαίωση των συναδέλφων με 30,31, 32,33, 34 χρόνια καθώς και όλων κατω των 60- για δωρα , έκτακτη εισφορά.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενεία.

Ανώνυμος είπε...

Η τακτική του διαίρει και βασίλευε ωστε να σταματήσουν οι φωνές διαμαρτηρίας.Ολες οι αποστρατείες ηταν σύμφωνα με το νόμο με υπογραφές του προέδρου της δημοκρατίας ..
Ο αγώνας συνεχίζεται με όλα τα μέσα.
Μπέης Σωτήριος.

Ανώνυμος είπε...

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις
σίγουρα επηρέασαν τις εξελίξεις
και θα πρέπει να επαναληφθούν και για άλλα θέματα του ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ
Τριανταφύλλου Παν.