---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Τα πρώτα καλά νέα για τους αποστράτους ΕΔ και ΣΑ ηλικίας κάτω των 60 ετών

     Τα πρώτα καλά νέα για την άρση της αδικίας των ρατσιστικών περικοπών σε αποστράτους ηλικίας  κάτω των 60 ετών που αποστρατεύθηκαν με αίτηση τους, έρχονται από τη ΝΔ και ο ΛΑΟΣ και παραθέτονται παρακάτω. 
     Αν πέσει στην αντίληψη σας ενέργεια από άλλο κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σχετική με το θέμα, που απασχολεί μεγάλη μερίδα συναδέλφων μας,  παρακαλώ για την αποστολή του προς δημοσίευση.

      Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας και οι Αναπληρωτές υπεύθυνοι του Τομέα κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Βουλευτής Έβρου, κ. Στέφανος Γκίκας και κ. Γεώργιος Καραμαλίκης, με αφορμή τις διευκρινιστικές δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στα ΜΜΕ, σχετικά με τις νέες περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων, και ιδιαίτερα των κάτω των 55 ετών που υπόκεινται σε περικοπές κατά 40%, δήλωσαν:
            «Με τις δηλώσεις του ο αρμόδιος υπουργός, "κατηγοριοποιεί" και “διαχωρίζει”, με αντισυνταγματικό τρόπο, τους Έλληνες Απόστρατους Αξιωματικούς - προσδίδοντας μάλιστα στοιχεία ηλικιακού “ρατσισμού” - αφενός στους αποστρατευθέντες ευδόκιμα και αφετέρου στους αποστρατευθέντες μετά από αίτηση αποστρατείας τους.
            Μετά την επιβολή της επιπλέον Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης (ΛΑΦΚΑ) από 6-10% στους αποστράτους κάτω των 60 ετών, την απαγόρευση εργασίας τους στον ιδιωτικό τομέα, η ανάλγητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει με ρεβανσιστικό τρόπο την τιμωρία των αποστράτων κάτω των 55 ετών, οι οποίοι αποστρατεύτηκαν μετά από αίτησή τους, με επιπλέον περικοπή της σύνταξής τους κατά 40% (για το ποσό άνω των 1.000 ευρώ).
            Η απόφαση αυτή, εκτός των άλλων, περιέχει και οικονομικά παράδοξα, αφού για παράδειγμα, Αξιωματικός που αποστρατεύθηκε μετά από αίτησή του, με 32 ή 33 έτη υπηρεσίας και κατέβαλλε συνεπώς ασφαλιστικές εισφορές για 32 ή 33 έτη, τιμωρείται με περικοπή και δικαίωμα μικρότερης σύνταξης από συμμαθητή του Αξιωματικό που αποστρατεύθηκε “ευδόκιμα ή μη” με 30 έτη υπηρεσίας και ο οποίος κατέβαλλε σαφώς λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές.

            Οι Αξιωματικοί που αποστρατεύτηκαν μετά από αίτησή τους, άσκησαν ένα απολύτως νόμιμο και συνταγματικό δικαίωμα, η δε αποστρατεία τους αποφασίστηκε από τα Ανώτατα Συμβούλια των Γενικών Επιτελείων. Το νόμιμο και συνταγματικό αυτό δικαίωμα απεδέχθη και ενέκρινε τόσο η στρατιωτική, όσο και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

            Τώρα τα στελέχη αυτά που επί δεκαετίες υπηρέτησαν με σθένος και αυτοθυσία την Πατρίδα αλλά και οι οικογένειές τους, καταδικάζονται σε οικονομικό μαρασμό, φτώχεια και ανέχεια.

            Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποκάλυψε το πραγματικό της πρόσωπο, αποκάλυψε την αχαριστία στον υπερθετικό βαθμό, αποκάλυψε ότι δεν αντιλαμβάνεται το λειτούργημα του Αξιωματικού, και δυστυχώς επιβεβαιώνει πανηγυρικά τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι «το πλέον αντιπαραγωγικό τμήμα του Ελληνικού λαού». Μόνον σε τέτοιους «αντιπαραγωγικούς» αξίζει τέτοια αήθη συμπεριφορά.
            Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στον άδικο και ακατανόητο, “ρατσιστικό” διαχωρισμό των Ελλήνων απόστρατων Αξιωματικών και δεσμεύεται να αποκαταστήσει το κύρος των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων».


            Ως γνωστόν, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών εξήγγειλε το μέτρο της περικοπής κατά 40% του ποσού των συντάξεων άνω των 1000 ευρώ, για τους αποστράτους που είναι κάτω των 55 ετών.

            Βεβαίως, σύμφωνα και με δικές σας δηλώσεις, το μέτρο δεν αφορά εκείνους που τέθηκαν εκτός στρατεύματος για λόγους υγείας ή τερμάτισαν ευδοκίμως την σταδιοδρομία τους. Όμως, και πάλι πλήθος συνταξιούχων – αποστράτων εξακολουθεί να υφίσταται μια κατάφωρη εις βάρος του αδικία.

            Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν οι απόστρατοι – συνταξιούχοι που έφυγαν από το στράτευμα, κάνοντας χρήση του Κώδικα Στρατιωτικών Συντάξεων (ΚΣΣ, Τμήμα Β’ άρθρο 26 παρ. 1α), που τους παρείχε το δικαίωμα της συνταξιοδότησης μετά από 25 έτη πραγματικής υπηρεσίας.

          Τώρα, λοιπόν, οι προαναφερθέντες ουσιαστικά «διώκονται» για μια επιλογή που η ίδια η Πολιτεία τους παρείχε με τον ΚΣΣ, ενώ προφανώς θα είχαν αποφύγει την αποστρατεία, εάν γνώριζαν τις μελλοντικές κυβερνητικές ταχυδακτυλουργίες, ως «μάντεις κακών».

            Εξάλλου, το ίδιο το Σύνταγμα, κύριε Υπουργέ, προστατεύει τους ανθρώπους αυτούς. Στο άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος αναγράφεται χαρακτηριστικά: «Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους». Γιατί, λοιπόν, οι άνθρωποι αυτοί «διακρίνονται» από τους υπόλοιπους με βάση το ηλικιακό κριτήριο; Είναι ένα ερώτημα που η Κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει αναπάντητο, εάν βεβαίως δεν επιθυμεί να κατηγορηθεί για καταστρατήγηση του Καταστατικού Χάρτη της πατρίδος.

            Επιπροσθέτως, κύριε Υπουργέ, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι ο ψηφισθείς από το ΠΑΣΟΚ Ν. 3865/2010 οδηγεί αναγκαστικά τους στρατιωτικούς στην συνταξιοδότηση με την συμπλήρωση πραγματικής υπηρεσίας 35 ετών. Εάν, λοιπόν, κάποιος ακολουθήσει από 18 ετών την στρατιωτική καριέρα, θα είναι συνταξιούχος στα 53 του χρόνια, χωρίς να υφίσταται τις «ποινές» που η Κυβέρνηση επιβάλλει στους σημερινούς απόστρατους- συνταξιούχους κάτω των 55 ετών. Είναι λογική και έντιμη η συμπεριφορά αυτή της Κυβέρνησης;

            Καταλήγοντας, κύριε Υπουργέ, θεωρώ επιβεβλημένη την εμπλοκή σας στην υπόθεση, προκειμένου η αναμενόμενη διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών να αποσοβήσει μια κατάφωρη αδικία που ταλαιπωρεί τους συνταξιούχους – αποστράτους κάτω των 55 ετών».

        ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Α) Εθνικής Αμύνης κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη Β) Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο


      ΘΕΜΑ: Άθλιες  μεθοδεύσεις, περικοπές και αντισυνταγματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων στις Ένοπλές Δυνάμεις, που οδηγούν στην εξαθλίωση κα εξόντωση των ένστολων.

            Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπει ότι το 2015 οι λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων θα ανέρχονται σε 234 εκατ , από 1.112 δις Ε που ήταν το 2009.Οι δαπάνες θα είναι δηλαδή μειωμένες κατά 79% σε σχέση με το 2009 και 69% σε σχέση με το 2011.

            Αυτό σημαίνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα μειωθούν στο 1/6 των δυνάμεων τους! Είναι παρανοϊκό ειδικά αυτή τη περίοδο να συζητάμε τέτοια θέματα, όταν στη περιοχή μας παίζονται τεράστια γεωπολιτικά παιγνίδια και συμφέροντα, αλλά η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει αν η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να διατηρεί Ένοπλες Δυνάμεις ή όχι.

            Σαν να μην έφτανε αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε την ολοκληρωτική εξόντωση των ένστολων και με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισε περαιτέρω μειώσεις τόσο των μισθών των εν ενεργεία, όσο και των συντάξεων των εν αποστρατεία στελεχών.

            Οι μειώσεις που αποφασίστηκαν πλήττουν άμεσα και έμμεσα αδιακρίτως και οριζόντια όλη την Ελληνική κοινωνία. Οι στοχευόμενες επιθέσεις με ηλικιακά και ταυτόχρονα αντισυνταγματικά κριτήρια είναι κατευθείαν βολή κατά των στελεχών όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα:

            1.         Με το Ν.3842/2010 θεσπίστηκαν οι νέες φορολογικές κλίμακες με την αύξηση των οποίων, μέσω της παρακράτησης επιπλέον Φόρου Εισοδήματος μείωσε τα μεσαία εισοδήματα όλων των συνταξιούχων.

            2.         Με τους Ν.3845 και 3847/2010 τα Δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα και Επίδομα αδείας καταργήθηκαν ή και μειώθηκαν σημαντικά, καθόσον για συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 60 ετών και μεικτής σύνταξης άνω των 2.500 Ε θεσπίσθηκε η κατάργησή τους, ενώ για συνταξιούχους άνω των 60 ετών και κάτω του υπόψη χρηματικού ορίου συρρικνώθηκαν σε 400,200 και 200 Ε αντίστοιχα

            3.         Με τους Ν.3863 και 3865/2010 θεσπίσθηκε η Εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων για μεικτές συντάξεις άνω των 1.700 Ε σε ποσοστά από 3 έως 10%κλιμακωτά.

            4.         Με τον Ν.3865/2010 τιμωρήθηκαν οι συνταξιούχοι που συνέχιζαν να εργάζονται για να καλύψουν τις οικογενειακές τους ανάγκες, με αναστολή ή μείωση της σύνταξής τους, δηλαδή επί της ουσίας τους στερήθηκε το βασικό συνταγματικό δικαίωμα της εργασίας.

            5.         Με τον Ν.3986/2011 θεσπίσθηκε η μείωση του αφορολογήτου ορίου των 12.000 Ε σε 8.000 Ε και προστέθηκε νέο φορολογικό κλιμάκιο των 4.000 Ε με ποσοστό φόρου 10%.

            6.         Με τον Ν.3986/2011 θεσπίσθηκε η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας και για εισοδήματα άνω των 12.000 Ε σε ποσοστό κλιμακωτά από 1 έως 4%.

            7.         Με τον Ν.3896/2011 συνεχίσθηκε η μείωση που άρχισε με τους Ν.3863 και 3865/2010, με την θέσπιση αύξησης των ποσοστών της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων από 3 έως 10% σε 6 έως 14% αναλογικά για συντάξεις άνω των 1.700 Ε.

            8.         Με τον Ν.3986/2011 τιμωρήθηκαν οι στρατιωτικοί κάτω των 60 ετών που άσκησαν το νόμιμο δικαίωμα της αποστρατείας τους, με θέσπιση επιπλέον μηνιαίας εισφοράς για μεικτές συντάξεις άνω των 1.700 Ε σε ποσοστό από 6 έως 10% αναλογικά.

            9.         Με απόφαση του Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και «έγκριση» του Υπ. Εθν. Άμυνας μειώθηκε από 1-1-2011 το χορηγούμενο από το Μ.Τ.Σ. μέρισμα, σε ποσοστό 25% συρρικνώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τα ήδη σημαντικά περικομμένα εισοδήματα των συνταξιούχων στρατιωτικών. Μικρότερες περικοπές πραγματοποιήθηκαν και στα μερίσματα των ταμείων της Π.Α. και του Π.Ν.

            10.       Με τον Ν.3986/2011 θεσπίσθηκε ειδική προσφορά συνταξιούχων επικουρικής ασφάλισης για επικουρικές συντάξεις από 300 Ε και άνω σε ποσοστό από 3 έως 10% (αφορά συνταξιούχους πολιτικού προσωπικού του Υ.ΕΘ.Α).

            11.       Αναμένεται επιπλέον η αναδρομική από 1-1-2011 μηνιαία μείωση του επιδόματος του ΕΚΟΕΜΣ κατά 25%.

            12.       Ανακοινώθηκαν (21-09-2011) επιπρόσθετα μέτρα που αφορούν την μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 Ε, την περικοπή των συντάξεων σε ποσοστό 20% στο τμήμα άνω των 1.200 Ε για όσους έχουν ηλικία άνω των 55 ετών και την περικοπή των συντάξεων σε ποσοστό 40% στο τμήμα άνω των 1.000 Ε για όσους έχουν ηλικία κάτω των 55 ετών.



            Αν αθροιστούν οι παραπάνω επιβαρύνσεις προκύπτει ότι η μείωση των εισοδημάτων ενός συνταξιούχου στρατιωτικού ηλικίας κάτω των 55 ετών αγγίζει το 40% σε σχέση με τα προ του μνημονίου δεδομένα του έτους 2009. Αυτό απλά σημαίνει εξαθλίωση και εξόντωση των ανθρώπων αυτών και των οικογενειών τους.

            Η αποστρατεία των στελεχών κάτω των 55 ετών με αίτησή τους, έγινε σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και όχι του τύπου της εθελούσιας εξόδου με ειδικά προνόμια, ενώ οι συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές τους εισφορές πληρώθηκαν στο ακέραιο.

            Είναι το ευχαριστώ της πολιτείας σε ανθρώπους που φύλαξαν Θερμοπύλες στις τέσσερις γωνιές της πατρίδας μας μέρα νύχτα αγόγγυστα επί τουλάχιστον 30 χρόνια. Ποιος ο λόγος να προταθεί στα νέα μέτρα χαράτσι, ειδική κατηγορία για τους κάτω των 55 ετών με μείωση της σύνταξης κατά 40% για το υπερβάλλον τα 1.000 Ε ποσό.

            Ποιούς άραγε αφορά αυτή η κατάπτυστη ρύθμιση, ποιους φωτογραφίζει και στοχοποιεί; Είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας οι συνταξιούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων; Δεν αρκούσε το μέτρο της μείωσης της σύνταξης κατά 20% για τις άνω των 1.200 Ε που αφορά όλους τους λοιπούς συνταξιούχους;



ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ:

            1.         Πως θα λειτουργήσουν οι μονάδες και πως θα φέρουν σε πέρας το δύσκολο εθνικό έργο που επιτελούν;

            2.         Θα μειωθεί ο αριθμός των Ε.Δ. και αν ναι σε ποιό επίπεδο και σε ποιο βαθμό; Πόσες μονάδες θα κλείσουν για να επιτευχθούν περικοπές της τάξης του 69% σε σχέση με σήμερα ; Υπάρχει ολοκληρωμένο και εγκεκριμένο από το ΚΥΣΕΑ σχέδιο δράσης;

            3.         Για ποιό λόγο στοχοποιούνται και τιμωρούνται βάναυσα οι απόστρατοι των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας και μάλιστα με επιλεκτικά και αντισυνταγματικά κριτήρια σε σχέση με τους υπόλοιπους συνταξιούχους;

            4.         Δεδομένης της κατάφωρης αδικίας με την αυθαίρετη θέσπιση ηλικιακών κριτηρίων και την αντισυνταγματικότητα της επικείμενης περικοπής των συντάξεων, σε ποσοστό 40% στο τμήμα άνω των 1.000 Ε (για όσους έχουν ηλικία κάτω των 55 ετών), προτίθεται η κυβέρνηση να αποσύρει το εν λόγω προτεινόμενο μέτρο;



29/9/2011, ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Καμμένος Παναγιώτης,Στυλιανίδης Ευρυπίδης

  

  

9 σχόλια:

Βασίλης Δούλης είπε...

Κάτι κινείται. Στο τέλος θα μας περικοπεί το ποσό της σύνταξης 20% για πάνω απο τα 1.200 € και θα πανηγυρίζουμε. Ο αγώνας(κυρίως δικαστικός) πρέπει να συνεχισθεί ενάντια σε κάθε ηλικιακή και αποστρατευτική διάκριση.

Apostolos είπε...

Από Δευτέρα ξεκινά η διαδικασία εξεύρεσης δικηγόρου ή δικηγόρων. Όποιος μπορεί να βοηθήσει σε νομικές συμβουλές αλλά και σε γραμματειακή υποστήριξη παρακαλείται να έρθει αύριο στη ΕΑΑΣ Λάρισας. Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν στον δικαστικό αγώνα έχουν ξεπεράσει τους 500.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ έχουμε παραδείγματα οπου η Υπηρεσία αποστράτευσε συναδέλφους λόγω σοβαρών αδικημάτων όπως η κλοπή.Αυτοί λοιπόν μάγκες?
Ντροπή Υπουργέ.

Ανώνυμος είπε...

Αν πεσουν μερικες "καταληψεις" ακομα να δειτε πως θα λυθουν πολλα προβληματα..

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

Από την πρώτη στιγμή είμαι πεπεισμένος πως η «αίτηση ανάκλησης» αποτελεί το ισχυρότερο μέτρο πίεσης προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ανάχωμα στην καταιγίδα των μέτρων που διαρκώς γίνονται πιο άδικα και απάνθρωπα. Το θέμα όμως είναι να γίνει και μαζικά εις τρόπον ώστε να ταρακουνήσει κάποιους καρεκλοκένταυρους, γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι ελάχιστοι που τυχόν την υποβάλουν είναι σίγουρο πως θα χαρακτηρισθούν και γραφικοί!!!
Στην κατεύθυνση αυτή προσπάθησα να στρέψω και τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ Αντγο ε.α Μαυροδόπουλο Παντελή στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 28-9-2001 στη Λέσχη της Ξάνθης.
Ήταν θετικός στις σκέψεις μου και παρακάλεσε για την αποστολή συγκεκριμένων προτάσεων και υποδειγμάτων…Είναι λοιπόν η κατάλληλη ευκαιρία να ενημερωθεί για την κίνηση αυτή η ΕΑΑΣ και να συμβάλει στη μαζικότητα των αιτήσεων ανάκλησης.
Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Παπαπαρίσης είναι το πλέον κατάλληλο πρόσωπο ως Πρόεδρος και του Παραρτήματος Λάρισας(του πλέον δραστήριου Παραρτήματος κατά γενική ομολογία), για να υποβάλει επίσημα στην ΕΑΑΣ την πρόταση μαζί με το υπόδειγμα της αίτησης ανάκλησης, προκειμένου το θέμα να πάρει μεγαλύτερη δημοσιότητα.
Άποψή μου επίσης παραμένει ότι είναι πολύ δύσκολο ή σχεδόν ακατόρθωτο να γυρίσουμε πίσω, όμως η μαζικότητα είναι ένα μέσον πίεσης, που θα αποδειχθεί καταλυτικό για τις διεκδικήσεις μας.
Μη χαλαρώνετε ούτε στιγμή…το δίκιο είναι μαζί μας και δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν…..
Καλή δύναμη σε όλους και καλή συνέχεια, με υπομονή και επιμονή….

Γιώργος Χ. είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι στην αναζήτηση των δικηγόρων εκτίμησή μου είναι για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας να κινηθούμε σε δύο άξονες:

α) Στο γεγονός ότι τα μέτρα είναι ιδιαζόντως ρατσιστικά για τους αποχωρήσαντες με αίτηση και έχοντες ηλικία κάτω των 55 ετών.
β) Στο γεγονός ότι έχουμε πληρώσει μέχρι και το τελευταίο ΕΥΡΩ τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας και η αποχώρησή μας έγινε απολύτως νόμιμα και συνταγματικά και με την συμφωνία της πολιτείας.

Τα κριτήρια επιλογής ενός δικηγορικού γραφείου προτείνω να είναι:

1) Η Ταχύτητα εκδίκασης που μπορεί να πετύχει ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ,το συγκεκριμένο γραφείο.
2) Προηγούμενο σχετικό έργο που έφερε σε πέρας το γραφείο με επιτυχία.
3) Το κόστος ανά άτομο σαν προκαταβολή και την εξόφληση με την τελεσιδικία των υποθέσεών μας.
4) Την εμπειρία της ομάδας εργασίας που θα αναλάβει την υπόθεσή μας και την δέσμευση του γραφείου να παραμείνει η ίδια μέχρι το τέλος της εκδίκασης των υποθέσεών μας.

Καλή Επιτυχία

Μακεδών Αετός είπε...

Αγαπητοι συναδελφοι - συνελληνες

Φυσικά και θα πούμε οχι σε όλες αυτες τις Γκαιμπελικες - Λενινιστικες μεθοδευσεις τυπου Παβλοφ, φυσικα και θα επιζητήσουμε την απολυτη νομικη κατοχυρωση αυτων που δικαιουμαστε. Επιτελους, ας επιδειχθει λιγη σοβαροτητα απο μερους της πολιτειας. Αρκετα με τους επικινδυνους και ανευθυνους χειρισμους της, αρκετα με το "διαιρει και βασιλευε" αρκετα, αρκετα αρκετα!

Σμχος ε.α.
Λεωνιδας Καισαρης

Βασίλης Δούλης είπε...

Και αν φίλε Σταύρο γίνει καμιά στραβή και η αίτηση ανάκλησης γίνει δεκτή, τότε τι γίνεται; Δεν μπορεί να γίνει μαζικά τέτοιο αίτημα, αλλά μόνο ατομικά. Εκτός αν προτείνουμε ανάκληση σε όσους επιθυμούν ή άρση του νόμου που απαγορεύει την εργασία (αναστολή της σύνταξης για την ακρίβεια)για όσους δεν επιθυμούν επιστροφή στην ενεργό υπηρεσία, αλλά επιθυμούν να εργασθούν σε άλλο τομέα. Γενικά νομίζω οτι τώρα είναι η ευκαιρία να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην ελεύθερη εργασία για όσους επιθυμούν, απλά γιατί είναι ενα μέτρο χωρίς κόστος για την κυβέρνηση, δεδομένου οτι θα γίνουν περικοπές στις συντάξεις με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Βασίλη, μέσα στο σημερινό ορυμαγδό των απολύσεων, των εξαιρετικά μειωμένων προσλήψεων με το σταγονόμετρο, του ξηλώματος των θέσεων και των τελευταίων ανακληθέντων «στρατηγών» πολυτελείας(http://kranosgr.blogspot.com/2011/10/blog-post_4376.html), της επιχειρούμενης και αναμενόμενης εισβολής της τρόικας και στο «άβατο» του ΥΕΘΑ(http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8688) θα πρέπει κάποιος να είναι πολύ αφελής για να πιστέψει ότι μπορεί να επιστρέψει για οποιοδήποτε λόγο στο στράτευμα.
Φαντάσου όμως, να είσαι υπουργός ή τέλος πάντων υψηλά ιστάμενος στο χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και να δεχτείς χιλιάδες αιτήσεις ανάκλησης Αξιωματικών στην ενεργό υπηρεσία…..Κάπου θα αναγκασθείς υπό το βάρος της λαϊκής αγανάκτησης και την πίεση των μέσων να επαναπροσδιορίσεις τις άδικες και βάρβαρες αποφάσεις που έλαβες για παραδειγματισμό των νεότερων!!! (Ναι Κύριοι…όπως αποδέχθηκε ο ίδιος ο υπουργός, η απόφασή του εμπεριέχει το στοιχείο της αποτροπής υποβολής νέων αιτήσεων αποστρατείας από τους νεότερους…δηλαδή κατά κάποιο τρόπο παίζουμε το ρόλο του σκιάχτρου πλέον στο στράτευμα!!!)
Μόνο που τα σκιάχτρα…. θα πρέπει να υπενθυμίσει κάποιος στον κ. υπουργό δεν είναι ποτέ ζωντανές ψυχές και δεν έχουν από πίσω τους οικογένειες να θρέψουν….
Μέσον αφόρητης πίεσης είναι λοιπόν Βασίλη η «αίτηση ανάκλησης» και εκδήλωση αγανάκτησης, τίποτε περισσότερο….Έτσι για να λογικευθεί επιτέλους ο υπουργός και να αντιληφθεί πως ξεπέρασε πλέον και τα όρια της εκδίκησης!!!
Λέμε ΝΑΙ στη συμμετοχή στις θυσίες του Ελληνικού λαού με ισονομία και ισοπολιτεία…Λέμε όμως και ΟΧΙ στην επιχειρούμενη ρατσιστική, ρεβανσιστική και εκδικητική διάκριση σε σχέση με τους λοιπούς συναδέλφους που αποσύρθηκαν με πρωτοβουλία της υπηρεσίας ή είναι άνω των 60 ή άνω των 55…
Τέρμα πια με τη «λογική» του διαίρει και βασίλευε…Είναι η πρακτική που διέλυσε τις δομές του κράτους και οδήγησε τη χώρα σε απαξίωση.
Τουλάχιστον είμαστε ισάξιοι και ουδείς έχει το δικαίωμα να μας υποβαθμίζει και να μας εξευτελίζει.
Καλή δύναμη σε όλους και μην επαναπαύεστε ούτε στιγμή….Ενημερώστε την κοινωνία με όποιο τρόπο διαθέτετε για την αδικία που συντελείται εις βάρος μας. Ο αγώνας θα είναι διαρκής, γιατί αποκαλύφτηκαν με τον πλέον ξεδιάντροπο τρόπο οι προθέσεις τους…