---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ερώτηση Κρίσεως

Αν συνδυάσουμε την από 28 Σεπτεμβρίου 2011 επιστολή του κ. Ροντούλη

«Αδικία αποστράτων - συνταξιούχων» Αστέριος Ροντούλης, «Κύριε Υπουργέ,

            Ως γνωστόν, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών εξήγγειλε το μέτρο της περικοπής κατά 40% του ποσού των συντάξεων άνω των 1000 ευρώ, για τους αποστράτους που είναι κάτω των 55 ετών.
            Βεβαίως, σύμφωνα και με δικές σας δηλώσεις, το μέτρο δεν αφορά εκείνους που τέθηκαν εκτός στρατεύματος για λόγους υγείας ή τερμάτισαν ευδοκίμως την σταδιοδρομία τους. Όμως, και πάλι πλήθος συνταξιούχων – αποστράτων εξακολουθεί να υφίσταται μια κατάφωρη εις βάρος του αδικία.
            Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν οι απόστρατοι – συνταξιούχοι που έφυγαν από το στράτευμα, κάνοντας χρήση του Κώδικα Στρατιωτικών Συντάξεων (ΚΣΣ, Τμήμα Β’ άρθρο 26 παρ. 1α), που τους παρείχε το δικαίωμα της συνταξιοδότησης μετά από 25 έτη πραγματικής υπηρεσίας.
Τώρα, λοιπόν, οι προαναφερθέντες ουσιαστικά «διώκονται» για μια επιλογή που η ίδια η Πολιτεία τους παρείχε με τον ΚΣΣ, ενώ προφανώς θα είχαν αποφύγει την αποστρατεία, εάν γνώριζαν τις μελλοντικές κυβερνητικές ταχυδακτυλουργίες, ως «μάντεις κακών».
            Εξάλλου, το ίδιο το Σύνταγμα, κύριε Υπουργέ, προστατεύει τους ανθρώπους αυτούς. Στο άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος αναγράφεται χαρακτηριστικά: «Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους». Γιατί, λοιπόν, οι άνθρωποι αυτοί «διακρίνονται» από τους υπόλοιπους με βάση το ηλικιακό κριτήριο; Είναι ένα ερώτημα που η Κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει αναπάντητο, εάν βεβαίως δεν επιθυμεί να κατηγορηθεί για καταστρατήγηση του Καταστατικού Χάρτη της πατρίδος.
            Επιπροσθέτως, κύριε Υπουργέ, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι ο ψηφισθείς από το ΠΑΣΟΚ Ν. 3865/2010 οδηγεί αναγκαστικά τους στρατιωτικούς στην συνταξιοδότηση με την συμπλήρωση πραγματικής υπηρεσίας 35 ετών. Εάν, λοιπόν, κάποιος ακολουθήσει από 18 ετών την στρατιωτική καριέρα, θα είναι συνταξιούχος στα 53 του χρόνια, χωρίς να υφίσταται τις «ποινές» που η Κυβέρνηση επιβάλλει στους σημερινούς απόστρατους- συνταξιούχους κάτω των 55 ετών. Είναι λογική και έντιμη η συμπεριφορά αυτή της Κυβέρνησης;
            Καταλήγοντας, κύριε Υπουργέ, θεωρώ επιβεβλημένη την εμπλοκή σας στην υπόθεση, προκειμένου η αναμενόμενη διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών να αποσοβήσει μια κατάφωρη αδικία που ταλαιπωρεί τους συνταξιούχους – αποστράτους κάτω των 55 ετών».

με το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΛΑΟΣ που ακολουθεί 

τι καταλαβαίνετε;

μας περικόπτουν κι εμάς 20% όπως όλους τους άλλους συνταξιούχους ή παίζουν με τον πόνο μας;

Υ.Γ. Το Δελτίο Τύπου του ΛΑΟΣ περιήλθε στην κατοχή μου από συνάδελφο που του το έδωσε ο βουλευτής Λάρισας κ. Ροντούλης.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ.
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Θα δείξει.

Βασίλης Δούλης είπε...

Νομίζω οτι ο πλέον αρμόδιος να απαντήσει είναι ο Υπουργός Οικονομικών. Ο ΥΕΘΑ ενεργεί χρέη ΄΄σπασμένου τηλεφώνου΄΄. Πάντως πολύ καλό για να είναι αληθινό το σενάριο μηδενικής περικοπής των συντάξεών μας.

Χρήστος Χρηστίδης είπε...

Αγαπητέ Απόστολε,

Μετά την γενική κατακραυγή κατά του κου Ροντούλη ( ο οποίος σημειωτέον εκλέγεται στην περιφέρειά σας) για την απαράδεκτη δήλωσή του στη Βουλή περί τραμπουκισμών έρχεται σήμερα και σπεύδει να μαζέψει τα ασυμάζευτα. Όσο για τον ΥΕΘΑ έχω πάψει προ πολλού να τον εμπιστεύομαι για οτιδήποτε. Οπότε οψόμεθα.....