---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Για να μπουν τα πράγματα στη σωστή τους βάση

     Επειδή πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται γύρω από τις πρωτοβουλίες του κ. Ροντούλη, σας παραθέτω τα παρακάτω προκειμένου να μπουν κάποια πράγματα στη σωστή τους βάση:
     1.     Στις 30 Σεπ 2011 στη Βουλή ο κ. Ροντούλης ρώτησε τον κ. ΥΕΘΑ τι θα γίνει με αυτούς που αποστρατεύθηκαν με αίτηση τους (υπονοώντας όπως έγραφε και στην από 28 Σεπ 2011 επιστολή του για τη μείωση σύνταξης 40% πάνω από 1.000 ευρώ) και ο Υπουργός απάντησε ότι έκανε δήλωση ότι καλύπτονται όλες αυτές οι περιπτώσεις. [Αν καλύπτονται θετικά ή αρνητικά δεν το είπε.]
     2.     Η μόνη δήλωση για το θέμα μας (κίτρινη διαγράμιση) που έκανε ο κ. ΥΕΘΑ ήταν στις 26 Σεπ 2011 στο Ρ/Σ REAL FM όπου αφενός μίλησε για κόψιμο (όχι μείωση) και αφετέρου δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις των αποστρατευθέντων συναδέλφων με αίτηση τους. Αν έχει κάποιος κάποια άλλη δήλωση παρακαλείται να μας τη δώσει για να μην αδικούμε άθελα μας ανθρώπους που ενδιαφέρονται για εμάς.
     Συμπέρασμα: Χαιρετίζουμε ενέργειες από όπου κι αν προέρχονται (μέχρι σήμερα από ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΣΥΝ) αλλά να μην εφησυχάζουμε και ενθουσιαζόμαστε αν δε δούμε κάτι χειροπιαστό και αυτό είναι η μη εφαρμογή του μέτρου για τους κάτω των 55 ετών και η κατάργηση των μέτρων για τους κάτω των 60 ετών.

30 Σεπ 2011 (απομαγνητοφωνημένη συνομιλία)
            ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Σας ερωτώ όμως το εξής λεπτό σημείο, γιατί σας έστειλα και μία επιστολή επί του ζητήματος αυτού: Τι θα γίνει με αυτούς που έκαναν χρήση του Κώδικα στρατιωτικών συντάξεων, που τους έδιδε τη δυνατότητα ο Κώδικας –η Πολιτεία δηλαδή- να φύγουν 52 χρονών, 53 χρονών από την ενεργό δράση και να πάρουν «Χ» ποσοστό συντάξεως; ……
            ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Κύριε Ροντούλη, έρχομαι στο θέμα αυτό. Παραβιάζετε ανοικτές θύρες, γιατί αν προσέξετε τη δήλωση που έκανα, θα δείτε ότι καλύπτονται όλες αυτές οι περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της δικής σας περίπτωσης την οποία θίξατε. Είναι μία δήλωση που έγινε εγκαίρως, εδώ και περίπου μία εβδομάδα, για να καθησυχάσει ορισμένους τεχνηέντως αναστατωμένους κύκλους αποστράτων.

26 Σεπ 2011 (η μοναδική δήλωση του κ. Μπεγλίτη)
            Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Αν μου επιτρέπετε, επειδή έτσι εκμεταλλεύομαι αυτή τη συνέντευξη, θα ήθελα να πω δυο λόγια για ένα θέμα που απασχολεί πάρα πολύ τις Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως τους αποστράτους. Επειδή κυκλοφορεί έντονα η παραπληροφόρηση ότι θα κόψουμε τις συντάξεις για όλους τους αποστράτους κάτω από τα 55 έτη, θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους αποστράτους ότι όσοι έχουν αποστρατευθεί αυτεπάγγελτα με αποφάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους ή λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας στο βαθμό ή λόγω συμπλήρωσης 35ετίας ή ακόμα όσοι έχουν τεθεί εκτός στρατεύματος για λόγους υγείας, δεν έχουν να φοβούνται απολύτως τίποτα.  Και το λέω με γνώση του θέματος και θέλω πραγματικά να στείλω αυτό το μήνυμα με την ευκαιρία της συνέντευξής μας.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως αντιλαμβάνομαι από τις δηλώσεις Μπεγλίτη ότι το μόνο που ίσως αλλάζει είναι γιαυτούς που με τον ένα η τον άλλο τρόπο έχουν συμπληρώσει 35ετία.

Βασίλης Δούλης είπε...

Δημοσίευση της ιστοσελίδας της εφημερίδας ''ΤΑ ΝΕΑ''

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4662848

Βασίλης Δούλης είπε...

Αν ισχύσει αυτό, έχουμε μιά ακόμα καινούργια δίακριση -κατηγορία μετά τις ηλικιακές (55,60,65) και τις αποστρατευτικές (αίτηση, αυτεπάγγελτη αποστρατεία, κλπ). Πραγματικά είναι για πολλές προσφυγές για να μην πω τίποτα άλλο!!!

Μακεδών Αετός είπε...

Αγαπητοι συναδελφοι - συνελληνες

Αν δυναται τις εξ υμων να αποσαφηνισει την ομοιαζουσα με τη Πυθιας δηλωση του Μπεγλιτη, θα ηθελα παρακαλω να το κανει...Τι σημαινει αραγε, κατα την ελληνικη γλωσσα το αυταπαγγελτα? Και ποια η διαφοροποίηση των κάτω απο 55 έτη ηλικίας, που "αυταπαγγελτα" και νόμιμα δήλωσαν βάση των ισχυόντων νόμων την παραίτηση τους, έγινε νόμιμα αποδεκτη και λαμβάνουν τις μειωμένες αποδοχές σύνταξης, από αυτούς που αναφέρει ο Μπεγλίτης στην δήλωσή του?
Σε ποια συνομοταξία ανθρώπων απευθύνεται ο Μπεγλίτης όταν προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις? Ποια τα προσόντα και οι πιστοποιημενες γνώσεις του εν λόγω κυρίου, επι στρατιωτικών θεμάτων και διοίκηση στο στρατευμα, που τον καθιστούν ικανό και αξιόπιστο να προβαίνει σε τέτοιες αποφάσεις και δηλώσεις (τραγελαφικό το γεγονός της άλλης μιας "σοφής" του απόφασης να επικοινωνούν μεταξύ τους οι πιτελείς του Υπουργείου με ηλεκτρονική αληλογραφία (e-mail)?
Και επι τελους ποιες οι ποσότητες υπομονής ημών και υμών να ανεχόμαστε την κάθε μια μπουρδολογία που ξεστομίζει ο κάθε δήθεν "υπεύθυνος?

Ενας ακόμα ταλαίπωρος αλλά (δεν γνωρίζω για πόσο ακόμα) φιλότιμος Έλλην αξιωματικός

Σμχος ε.α.
Λεωνίδας Καίσαρης

Μακεδών Αετός είπε...

Αγαπητέ Βασίλη Δούλη

Για πολλές μπάτσες είναι, και συγχώρεσε το λαϊκόν της έκφρασής μου, και ας μην ντρεπόμαστε πλέον να ομιλούμε τοιουτοτρόπως για όλα τα ανθρωποειδή σκευάσματα τύπου Μπεγλίτη.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ Απόστολε να δημοσιευθείτο άρθρο των ΝΕΩΝ για να το σχολιάσουμε.
Ευχαριστώ.