---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Αλλαγές επί αλλαγών στο πολυνομοσχέδιο - Η τροποποίηση για Στρατιωτικούς στην Ολομέλεια αφού...

      Πλήθος αλλαγών επέφερε στο πολυνομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών, ανακοινώνοντας χθες βελτίωση στο άρθρο 28 για τις θέσεις των υπηρετούντων υπαλλήλων και του τρόπου κατάταξής τους στο νέο μισθολόγιο και βαθμολόγιο. Έτσι, όπως υπογράμμισε, δεν υπάρχει περίπτωση νεοεισερχόμενος υπάλληλος να υπερφαλαγγίσει υπηρετούντα υπάλληλο, εκτός από τη σπάνια περίπτωση κατά την οποία ένας υπάλληλος παραμείνει σωρευτικά στάσιμος σε πολλές κρίσεις.
     Όσον αφορά τον ορισμό της παραμεθόριας περιοχής, διευκρίνισε η σχετική διάταξη παραμένει στον ισχύοντα κατά τη νομοθεσία ορισμό των παραμεθόριων περιοχών.
     Επιπρόσθετα ρυθμίστηκε ρητά ότι εξαιρείται από την πιθανότητα να ενταχθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ο επικεφαλής μονογονεϊκής οικογένειας.
     Εξάλλου, αναφορικά με τη διατύπωση για το χρόνο προϋπηρεσίας των νεοεισερχομένων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα, ο υπουργός ενημέρωσε ότι το ζήτημα παραπέμπεται συνολικά για ρύθμιση σε προεδρικό διάταγμα, γιατί, όπως είπε, «πρέπει να εναρμονίσουμε πολλά θέματα διαδοχικής ασφάλισης» και η ρύθμιση αυτή θα καταλαμβάνει συνολικά και τους υπηρετούντες και τους νεοεισερχόμενους, ώστε να μην υπάρχει καμία διαφοροποίηση.
    Όσον αφορά το ασφαλιστικό καθεστώς των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αποσαφηνίζεται ρητά ότι ναι μεν υπάγονται οι δημοσιογράφοι στο μισθολογικό καθεστώς που ισχύει για τον φορέα απασχόλησής τους, με σεβασμό όμως στις συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες τροποποιούνται αναλόγως, και σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ο υπουργός, δεν αλλάζει το ασφαλιστικό καθεστώς και παραμένουν ασφαλισμένοι στα κύρια και επικουρικά ταμεία, τα οποία τους ασφαλίζουν και τώρα.
     Τέλος, για τους στρατιωτικούς, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα εξαιρεθούν από την περικοπή των συντάξεων όσοι είναι κάτω από 55 -και έως ότου γίνουν 55 ετών- αλλά έχουν συντάξιμη υπηρεσία 35 ετών και έχουν καταβάλει εισφορές για 35 χρόνια. Αυτό όμως, σημείωσε, θέλει μία συνεννόηση με το Ελεγκτικό Συνέδριο και θα έλθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια.
     Ένα ακόμα θέμα που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια, είναι το ζήτημα του επιπέδου στο οποίο πρέπει να γίνει άμεση περικοπή των συνολικών μηνιαίων αποδοχών, λόγω εφαρμογής του νέου μισθολογίου, έως ότου αυτή αφομοιωθεί τα επόμενα χρόνια (ποια πρέπει να είναι η μέγιστη άμεση περικοπή στο πρώτο έτος).

ΣΧΟΛΙΟ: Ας τον ενημερώσουν οι αρμόδιοι ότι η πρόταση όλων των Ενώσεων Αποστράτων για την εν λόγω τροποποίηση του άρθρου 1, παρ. 10γ, έχει ως εξής: «…Ειδικά από τη μείωση του πρώτου εδαφίου της περ. α, εξαιρούνται και οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι που αποστρατεύθηκαν αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία ή αποστρατεύθηκαν με αίτησή τους σύμφωνα με ΝΔ 1400/73, άρθρο 34, παρ.4».

2 σχόλια:

Κωνσταντίνος είπε...

Ο κ.Υπουργός πρέπει να είναι ενήμερος ότι οι απόστρατοι έχουν πληρώσει τις εισφορές που προβλέπονται και προβλέπονταν από τους νόμους. Εκτός αν θέλει να είχαμε πληρώσει τις εισφορές με μαντικές ικανότητες, ώστε να ξέρουμε ότι κάποτε θα έρθει ΥΠΟΙΚ που θα μας ζητούσε να έχουμε πληρώσει εισφορές που δεν προβλέποταν από κανένα νόμο. Και η κοροιδία και αν δεν είναι κοροιδία, η ασχετοσύνη, έχουν τα όριά τους.

tasofara είπε...

Κώστα,
Δεν καταλαβαίνουν οι κρετίνοι και οι χαχόλοι από ευγένεια.
Αυτοί είναι ικανοί να μας πάρουν πίσω και το βαθμό της αποστρατείας μας με το σκεπτικό ότι γίναμε γρήγορα συνταγματάρχες.
Μπορεί να βγάλουν νόμο και να μας ξανακάνουν υπολοχαγούς.
Ό,τι κάνουν δεν το κάνουν από ασχετοσύνη.
Το κάνουν από μίσος για κάθε τι το οποίο είναι εθνικό:
Γλώσσα-Θρησκεία-Παιδεία-Εθνική Κυριαρχία-Κοινωνική ισότητα-Ένοπλες Δυνάμεις.
Πόσα χρόνια ασφάλισης έχουν αυτοί οι τεμπέληδες;
Και επειδή ούτε αυτοί έχουν μαντικές ικανότητες, δεν μπορούν να δουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον.
Μήπως ο κάποτε πανίσχυρος (και φίλος του Αντρέα) Τσαουσέσκου φανταζόταν ότι θα τον εκτελέσουν μετά από λαϊκή επανάσταση;