---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση - Ανακοίνωση - Ανακοίνωση

     Επειδή το blog της ΕΑΑΣ Λάρισας δημιουργήθηκε για την ενημέρωση των μελών του και όχι για να βγάζει τα απωθημένα του κάθε ...καλοπροαίρετος ανώνυμος, ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι από τούδε και στο εξής δε θα δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια.
     Στις Στρατιωτικές Σχολές που όλοι πήγαμε από τα πρώτα πράγματα που μαθαίναμε ήταν να αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεων μας και όχι να κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία μας σαν γυναικούλες.
     Και για να προλάβουμε κάποιους ...έξυπνους που θα σκεφθούν να στείλουν σχόλια με ψεύτικο όνομα, ενημερώνουμε ότι για τα υβριστικά σχόλια θα γίνεται επαλήθευση.
     Εμείς δεν κρυβόμαστε...

     

3 σχόλια:

Minas Sfakianakis είπε...

Ένα ζήτημα που έχει διαφανεί μέσα απ'όλη τούτη δω την κατάσταση συνάδελφοι, είναι μιά καταράκωση θεσμών, αξιών, κανόνων & στρατιωτικής εθιμοτυπίας, όπως αυτή τη διδαχτήκαμε στις Σχολές, που λέει & ο Απόστολος.. Μια καταράκωση, μια ισοπέδωση, που δεν ξέρω αν προωθείται ηθελημένα ή αθέλητα, όμως είναι επακριβώς η τακτική του διαίρει & βασίλευε..
"Ήμαστε ολοι ίσοι.. Ποίος ο λόγος να λέμε ο ένας τον άλλο στρατηγέ, κύριε ταξίαρχε, κλπ.." ειπώθηκε σε μια επίσημη συγκέντρωση όπου ήμουν παρών προ τριμήνου..
Ένας επιτελής του ΓΕΣ, αντικρούεται στο Kranos blogspot σήμερα, μ'έναν ΕΠΟΠ, με αφορμή τον Γκοτζίλα & λέει ο ένας τον άλλο "τι γουστάρεις ρε συ;"
Περιττό ν'αναφέρω άλλα παραδείγματα, real life ή απ'το Ίντερνετ, πιστεύω ότι όλοι καταλαβαίνουμε τι θέλω να πω.
Είναι ένα θέμα που σηκώνει πολύ συζήτηση & δεν αναλύεται σε μια καταχώρηση σ'ένα ιστολόγιο.
Αυτό που θέλω όμως να πω, είναι η σημασία που θάπρεπε να δίνουν οι Αξκοί & τ'ανώτερα στελέχη στους "μικρούς". Για να φτάνει ένας ΕΠΟΠ, ένας ΕΜΘ, ένας στρατιώτης να καταφέρεται κατ'αυτόν τον τρόπο κατά του Αξιωματικού, γενικά μιλώντας, μάλλον κάποια στιγμή της ζωής του βρέθηκε εκτεθειμένος, απροστάτευτος, έχοντας ανάγκη καθοδηγήσεως, ενώ αυτός που θάπρεπε να τον προστατεύσει ή να τον κατευθύνει, αδιαφόρησε.
Δηλώνω, κοινοποιώ, ως παράδειγμα ενδεικτικό, ότι στο γραφείο μου δεν μπήκε ούτε στρατιώτης από πλευράς αξιώματος, που να επρόκειτο να μου μιλήσει για χρονικό διάστημα πάνω από λεπτό, που να μην του ζητήσω να καθίσει στην πολυθρόνα. Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα τόσο δα κάτι, που του έκανε εντύπωση του στρατιώτη. Είναι -ξέρετε- άνθρωπος & αυτός. Άνθρωπος είναι & ο ΕΠΟΠ & ο Υπαξιωματικός.
Το πόσο παίρνει είναι θέμα άλλων, ενώ το αν εργάζεται όσο πρέπει, αυτό είναι & δικό σου ζήτημα συνάδελφε Αξκέ που τον περιφρονείς σήμερα.
Αν του ζήτησες να εργαστεί & δεν τόκανε, είχες τη δυνατότητα να τον τιμωρήσεις με 4ήμερη, να τον αναφέρεις, θεωρώντας όμως πάντοτε & συμπεριφερόμενος ως προσωπικότητα προς προσωπικότητα & όχι βρίζοντας ή προσβάλλοντάς τον..
Προς Θεού, μη πει κανείς ότι κάνω μάθημα ηγεσίας & ότι μ'έπιασε η ρύμη του λόγου τώρα & η διάθεση για μακρυγορία..
Κάποιες σκέψεις μου θέλησα να εκφράσω, μ'αφορμή τα μύρια όσα ανεβαίνουν στο Ινετ κυρίως, όσον αφορά στις σχέσεις αναμεταξύ μας..

Ανώνυμος είπε...

Απόστολε έχετε την θερμή συμπαράσταση όλων μας .Δυστυχώς εδώ στην Αθήνα αισθανόμαστε προδομένοι και απογοητευμένοι από τις ενώσεις μας που λειτουργούν μεμονωμένα και ανταγωνιστικά η μία απέναντι στην άλλη.
Ηρθε όμως η ώρα που θα αναγκασθούν οι διοικήσεις τους να αποδείξουν ότι δεν τους ενδιαφέρει η καρέκλα αλλά η προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Η θα ενωθούνε όλες κάτω από μία σημαία και ένα κοινό σκοπό η θα απομονωθούνε στην συνείδηση όλων μας.

ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΣ

Βασίλης Οικονομόπουλος είπε...

Αποστόλη αν και αρκετές φορές τα ανώνυμα σχόλια είναι ενδιαφέρουσες απόψεις, συμφωνώ μαζί σου για την καθολική μη δημοσίευσή τους.
Όταν "καταθέτει" κάποιος την ψυχή ή την γνώμη του στο σχόλιο, δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο μπορεί να ντρέπεται ή να φοβάται. Αν νοιώθει έτσι πραγματικά έχει ανάγκη την ασπίδα της ανωνυμίας! Επειδή όμως αυτή η ασπίδα αποθρασύνει ορισμένους ώστε με μεγάλη ελαφρότητα να σπιλώνουν προσωπικότητες συμφωνώ στην αφαίρεσή της! Έτσι όχι μόνο ενθαρρύνεις εμάς που από διάφορα μέρη της Ελλάδας "ερχόμαστε" στην Λάρισα για ενημέρωση, να συνεχίσουμε να το κάνουμε δίνοντας αξία στον δικτυακό χρόνος μας, αλλά και στέλνεις το μήνυμα ότι αυτός ο "τοίχος" δεν είναι διαθέσιμος για τα "ξερατά" κανενός "παστρικού"!!! Επειδή αυτός ο τοίχος "χτίστηκε" για να είναι όπως ένας τοίχος του σπιτιού μας ας τον κρατήσουμε καθαρό!